Kalcinacija

marjja  

član od: 6.9.2011

sporočila: 2510

11. jun 2016 8:55

Tisa, lahko razložiš, zakaj ne? Jaz namreč ravno Hoferjeve šumečke pijem...Sploh nisem razmišljala o čem drugem zaenkrat, ampak mi je to jutranja rutina.

marjja

Lucy  

član od: 7.2.2002

sporočila: 80

11. jun 2016 14:06

Marija, poskusite raje s tabletami Solgar Magnezij. Sama uporabljam izključno njihove produkte, saj ne vsebujejo soli, sladkorja, škroba, kvasa, pšenice, umetnih konzervansov in arom. Primerni so tudi za vegane.

 

http://www.moja-lekarna.com/p-13545-solgar-ma

MiriBon  

član od: 25.10.2011

sporočila: 1764

11. jun 2016 15:21

Cena pa tudi temu primerna

 

Life is war against boredom~

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

11. jun 2016 19:49

Ni važno, ali so tablete šumeče ali ne, važno je, da je magnezij v obliki, ki jo telo lahko dobro izkoristi - in citrat je taka oblika. Ampak ta obstaja tudi v obliki šumečih tablet (Magnesol recimo), pa tudi v prahu v vrečkah se dobi v DM, daleč najcenejša varianta (za 20 dni 4 evre in pol, doza enaka kot v solar magneziju). In če solar magnezij vabi stranke s trikrat višjo ceno in s tem, da je veganski - kdor mora, naj plača. Gre za isto zanko kot je bilo pred leti "rastlinsko olje brez holesterola", pa so tako oglaševanje prepovedali (ne zato, ker ne bi bilo res, pač pa zato, ker so VSA rastlinska olja brez holesterola). 

Pa če se že odločite za jemanje magnezija, ne počnite tega na daljši čas, ne da bi prej o tem vprašali svojega zdravnika. Ker magnezij telo potrebuje, preveč magnezija pa zagotovo ne. 

 

Sonja

anka  

član od: 7.9.2005

sporočila: 4627

11. jun 2016 21:48

Limnol hvala za mnenje.

Občasno pijem Donat, ampak s tem sigurno ne vnesem zadostne količine magnezija.

Nisem sploh vedela, da ima DM magnezij v prahu, je za probat eno kuro. Pa potem recimo še Solar magnezij.

 

Sem pa mislila, da so vendarle šumečke iz lekarne boljš, kot tiste iz trgovskih polic, pa očitno ni neke razlike?

NutellomAnka

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

12. jun 2016 7:52

anka je napisal/a:

Sem pa mislila, da so vendarle šumečke iz lekarne boljš, kot tiste iz trgovskih polic, pa očitno ni neke razlike?

Kje pa piše, da so ali ene ali druge ali oboje zanič? Vsaj predoziramo se z magnezijem težko. Kar je vsaj toliko pomembno kot to, da si ga vnesemo premalo.

rimljanka

marjja  

član od: 6.9.2011

sporočila: 2510

12. jun 2016 8:02

rimljanka je napisal/a:
anka je napisal/a:
Sem pa mislila, da so vendarle šumečke iz lekarne boljš, kot tiste iz trgovskih polic, pa očitno ni neke razlike?

Kje pa piše, da so ali ene ali druge ali oboje zanič? Vsaj predoziramo se z magnezijem težko. Kar je vsaj toliko pomembno kot to, da si ga vnesemo premalo.

rimljanka

No, no, saj ni napisala, da so boljše ali slabše, jaz na koncu vidim vprašaj. Verjetno se Ankino vprašanje nanaša na Tisin post, ki mene tudi zanima.Upam da kmalu odgovori.

Res ne vem, zakaj je na vsak nerodno zapisan stavek treba tako zajedljivo planiti in iskati skrite pomene. Se pa čudimo potem, če se začne  ,                          

marjja

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

12. jun 2016 8:11

Ne vem, kje ti vidiš zajedljivost, moj zapis je mišljen povsem resno. Ja, Anka piše, da je mmislila, da so lekarniške boljše. Saj, konec koncev lahko moj zapis prezreš, tako ali tako je bil namenjen Anki.

rimljanka

BABI 2+2  

član od: 8.11.2009

sporočila: 379

12. jun 2016 8:12

Mene že dobro leto in pol muči kalcihacija v levi ravi, glede na že rahle bolečine pa se začenja tudi v desni rami. Lani sem dala skori dve fizioterapiji z ultrazvokom in laserjem, letos pa eno in ni nič boljše. Najhujše je ponoči. Tudi sama razmišljam o tem razbijanju kalcija, aparat naj bi imeli na fizioterapiji v Vojniku in en obisk stane 40 EUR. Bom raje dala denar kot pa trpela bolečine, želela bi pa še kako mnenje koga, ki je to terapijo že dal skozi.

BABI 2+2

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

12. jun 2016 11:09

Se popolnoma strinjam z rimljanko.

Poprečen človek potrebuje na dan poprečno 300 mg magnezija. Kako je s poprečnim človekom, pa vemo - ga pravzaprav ni. Se pravi, da je to priporočilo popolnoma orientacijsko - ker smo ljudje veliki in majhni, aktivni in neaktivni, zdravi in bolni, imamo kup prirojenih lastosti in posebnosti, za katere sploh ne vemo..... torej: gre res za približno vrednost. 

Nekaj magnezija VEDNO dobimo  s hrano in vodo, torej ni nikakršne potrebe, da bi dnevno popili toliko ali še več magnezija v obliki tablet ali praškov ali napitkov. Po drugi strani pa tudi magnezija iz praškov in tablet telo ne more porabiti vsega, ne glede na to, v kaki obliki je - enega bolj, drugega manj, ampak vedno gre nekaj v izgubo. Vseeno pa velja: če bi poleg normalne hrane človek dnevno - vsak dan - na dolgi rok jemal še dodatke, kot sta solar magnezij ali DMov prašek (po njijovih navodilih bi ga popiješ 400 mg dnevno), bi se predoziral, razen če nima res izjemno povečanih potreb in izjemno slabe sposobnosti absorpcije. In si s tem nakopal tudi določene zdravstvene težave, se razume. Magnesolova dnevna doza je več kot pol manjša (150 mg ob priporočeni 1 tableti na dan), kar je še vedno dober dodatek k hrani (polovico priporočenega dnevnega vnosa), se je pa veliko teže predozirati. 

Če se spomnite, še ne tako zelo dolgo nazaj so tu ponujali Mg klorid, ki naj bi se ga jemalo kar z veliko žlico in naj bi imel bajne učinke. To je absolutno preveč. Če gre res za tako zelo huda akutna pomanjkanja česar koli, potem se takih stvari človek nikakor ne sme lotevati sam, da si bolj ne škodi kot koristi. Če pa gre za občasne neprijetnosti, kot so recimo nočni krči v mečih (čeprav takrat, ko te zgrabi, jaz temu rečem vse kaj drugega kot "neprjetnost"), ali kake druge blage težave, so res boljši manjši dodatki v zmernih dozah.

Saj tudi muhe ne odganjaš tako, da s sekiro usekaš po sredi mize. 

Sonja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti