Kalcinacija

čoko  

član od: 19.11.2007

sporočila: 867

14. jun 2016 11:33

Zanimivo, da nihče ni omenil telovadbe... Ko sem imela sama težave s kalcinacijami v rami in sem en teden spala sede na stolu in nisem mogla niti žlice dvigniti, je bila prva stvar blokada, potem 3 tedne naklofena, ko se je zadeva za silo umirila, pa takoj fizioterapija. Nekaj sicer z UZ, ampak večina je pa temeljila na telovadbi. So mi lepo povedali, da brez tega in glede na celodnevno prisiljeno držo lahko pač računam, da se bo stvar mogoče ponavljala.

Kalcifikacije se sicer same izplavijo tudi brez razbijanja, nastanejo nove, pa ni nujno, da delajo težave...

Na rtg mi je gospod povedal, da večinoma vidi take težave pri tajnicah oz. tistih, ki cel dan preživijo pred računalnikom.

Nekaj starejših žensk poznam, ki so jim celo obljubljali, da več ne bodo mogle normalno uporabljati roke, pa redno vadijo že 30 in več let in so roke ok.

Sama sem z vadbo manj dosledna in večkrat začutim, da se bližajo težave... Takrat poiščem elastični trak za vadbo in kaka 2 tedna pridno telovadim, potem pa spet manj  Pa je tudi to dovolj, da se težave ne stopnjujejo.

Od vseh dodatkov se mi zdi elastični trak za vadbo še daleč najcenejša stvar.

čoko

anka  

član od: 7.9.2005

sporočila: 4627

14. jun 2016 12:06

Delam za pisalno mizo, za računalnikom, drži. Trpijo tudi oči in vsi deli telesa.

Telovadba je vsem koristna, zatečemo se pa (eni, ne vsi, jasno), ko pridejo težave, ali z zdravjem ali dost preveliko težo.

 

Ortoped mi je pokazal eno vajo, ki jo trenutno lahko opravljam, ostalih pred fizioterapijo še ne. Naročena sem konec prihodnjega meseca in to na hitro napotnico, na redno pa se čaka vsaj pol leta .

 

Vaje z elastičnim trakom delaš sama ali si iskala na internetu?

 

Se čist strinjam s tabo, tisti, ki sedimo v službi, bi se mogli ukvarjati s telovadbo.

Priznam, da ko sem aktivno migala, sem se dobro počutila, zdaj pa sem postala povsem lena in se ne zbrcam.

 

Blokada mi je na srečo toliko pomagala, da zdaj gre brez protibolečinskih tablet.

Uspešnost UZ-ja je sigurno spet odvisna od vsake posameznice, nekaterim verjetno super pomaga, drugim manj. Jaz upam na najbolje, hkrati moram pa računat na manj ...

 

 

NutellomAnka

priv  

član od: 7.11.2006

sporočila: 266

23. jun 2016 20:24

Še moje izkušnje, ki so bile zelo hude, saj sem bila v staleža zaradi kalcinacije obeh ram kar 1 leto.

Na podlagi priporočila fiziatra iz Soče dr. Grabljevca sem opravila ( po ne vem kolikih terapijah - UZ, magnet, laser, masaže in tabletah ter seveda 3 blokad ) razbijanje z udarnimi valovi. Zadevo so mi naredili v centru Atros ( tehnološki park Ljubljana ) in sicer 5 terapij na vsaki rami. Cena 50 euro po rami oziroma 80 eurov za obe skupaj.

Terapije izredno boleče, tudi sam razkroj kalcija in izločanje po 8 tednih po zadnji terapiji izredno boleč---za znoreti bolečine, ampak sedaj cca po 5. mesecih po zadnji terapiji nobenih bolečin, normalno življenje.

 

Moram pa poudariti da sem imela res zelo obsežno kalcinacijo, za katreo je to trdil tudi sam fiziater.

Svetujem da to naredite,

priv

priv

anka  

član od: 7.9.2005

sporočila: 4627

27. jun 2016 9:43

Priv, hvala za informacijo!

 

Čutim, da se je začela dogajati kalcinacija tudi v desni rami.

Vsega skupaj me je pošteno strah, a će zdaj fizioterapija, na katero čakam preko zdravstva, ne bo pomagala, bom mogla tudi na te boleče postopke.

Če je ta cena za pet terapij, je čist sprejemljiva, kar pa dvomim, da je.

Težava je tudi, ker ob bolečini ne pomagajo tablete.

 

Zdaj delam vsako jutro priporočeno vajo, če bo kaj pripomogla k izboljšanju, pa ne vem.

 

Hvala!

 

 

NutellomAnka

MiriBon  

član od: 25.10.2011

sporočila: 1764

2. avg 2016 11:21

Če komu prav pride:

https://www.facebook.com/Zeli%C5%A1%C4%8Dna-kmetija-Go

KALCINACIJA: Bolečine v slepih in naravna pomoč

Veliko ljudi me je že spraševalo, kako si lahko naravno pomagamo pri kalcinaciji sklepov. Zato sem se odločila, da vam napišem nekaj nasvetov za naravno pomoč.

Do kalcinacije sklepa pride zaradi nabiranja ali plastenja kalcija na področju sklepa. Težave zaradi kalcinacije imajo najpogosteje ljudje, ki so stari od 40 do 65 let. Največkrat se ta pojavi na območju ramenskega sklepa, prizadene pa do 22 odstotkov ljudi. Povzroči lahko bolečino, tudi slabšo gibljivost.

Pravega vzroka strokovnjaki še ne poznajo, znano pa je, da do te nevšečnosti prihaja pogosteje pri ljudeh, ki imajo obrabo ramenskega sklepa, zlasti ljudje, ki opravljajo redno ponavljajoče gibe. Prav tako se pogosteje pojavlja pri ljudeh, ki so utrpeli kakšno poškodbo.

Težava nastaja na območju kit in drugih mehkih tkivih v ramenskem predelu. Zaradi obrabe se mišično tkivo nadomešča z vezivnim, prihajati prične do odlaganja kalcija v kitah in mehkih delih okoli sklepa.

Kalcinacija ni povezana s prehrano, niti z vnašanjem kalcija v telo, nastaja zaradi vnetij, poškodb, obrabe.

Kako kalcinacijo zdravijo?
Če zaradi kalcinacije prihaja do bolečin, jo zdravimo oziroma lajšamo bolečine s protibolečinskimi zdravili. Pomaga nam lahko tudi fizioterapevt. Najprimernejše zdravljenje zdravnik določi po rentgenskem slikanju, s pomočjo katerega ugotovi, kje in kolikšna je kalcinacija. Kalcinacijo se najpogosteje zdravi z ultrazvočnim obsevanjem, s terapijo z udarnimi valovi ali s fizioterapijo.

Kako si lahko bolečine lajšamo sami?
Obstaja mnogo domačih receptov, s katerimi lahko lajšamo bolečine. Nekaterim zelo pomaga ledeni obkladek, pomaga tudi masaža bolečega območja s kocko ledu.

Pomagajo vam lahko tudi obkladki iz medu in kisa. Zmešamo žlico medu in žlico kisa ter namažemo na obolelo mesto in pustimo vsaj pol ure.

Pomaga vam lahko tudi obkladek z limoninim sokom. Izcedimo sok ene limone, vanj namočimo bombažno krpico in položimo na obolelo mesto. Vsak dan ponavljamo.

Nasvet zeliščarke Marije Jamnik: 20 suhih listov lovora čez noč namočimo v 3 dl vode. Zjutraj postavite to na štedilnik in skuhate. Ko zmes zavre, jo pustite, da vre 10 minut. Potem jo odstavite z ognja in pustite, da stoji pol ure. Nato vse skupaj precedite in ta čaj po požirkih pijete ves dan. Tak čaj si pripravljate in pijete tri dni zapovrstjo, nato naredite teden dni premora in kuro ponovite. Takšno čajno kuro s tedenskim premorom si lahko naredite trikrat. Če je potrebno, jo čez pol leta lahko ponovite.

LOVOR IN OLIVNO OLJE: Preprosto lovorjevo olje blaži bolečine v sklepih, pomaga pri artritisu, pomirja živce in blaži stres, izredno krepi imunski sistem in spodbuja mentalno aktivnost, poleg tega pa pospešuje procese znojenja in tako pomaga pri čiščenju telesa. V starih časih so to olje pili tudi zato, da so zdravili razširjene vene, krčne žile in za izboljšanje prekrvavitve.

Nekateri verjamejo, da lahko lovorjevo olje zamenja aspirin. Tudi zato, ker zbija povišano telesno temperaturo, ureja prebavo in blaži bolečine v primeru želodčnih in črevesnih razjed. poleg tega normalizira delovanje jeter in želodca ter uravnava apetit.

Kako se pripravi lovorjevo olje?
- 30 gramov lovorjevih listov
- 250 ml hladno stisnjenega kvalitetnega olivnega olja

Lovorjeve liste zdrobite in jih prelijte z oljem. Zmes vlijte v steklenico, jo dobro zaprite in postavite na svetlo mesto (ne na sonce!), kjer jo pustite stati 3 - 4 tedne. Steklenico vsak dan močno pretresite. Po 3 - 4 tednih vsebino v steklenici precedite skozi bombažno gazo in dobili boste zdravilno kombinacijo olivneg in lovorjevega olja. To olje hranite na temnem prostoru, za zdravje pa pojejte vsak dan eno žlico (če lahko na tešče, bo učinek še večji).

V primeru, da bi si radi ozdravili boleče sklepe, nekaj kapljic tega olja kanite na boleče mesto, potem pa si olje s prsti vtrite v kožo.

Lahko pa nekaj kapljic kanete na vato in si z njo očistite obraz. Lovorjevo olje je namreč tudi zelo dobro za čiščenje aken, kožo vlaži in jih daje elastičnost.

Seveda pa lahko lovorjevo olje uporabljate tudi na solati, kot preliv po skuti, si ga namažete na kruh ...

Life is war against boredom~

anka  

član od: 7.9.2005

sporočila: 4627

2. avg 2016 11:32

MiriBon hvala za delitev članka tu!

Sem ga zasledila in premišljevala, kako užiten je čaj lovorovih listov, a bo treba probat.

Zdaj ravno obiskujem fizioterapijo.

 

Hvala!

 

 

NutellomAnka

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

3. avg 2016 8:34

Lovorovo olje pri zunanji uporabi lahko izzove alergične reakcije, prav tako listi, ki jih dodajamo kuhi. V velikih količinah je lovor narkotik, zato bi preveliko pitje čaja lahko povzročilo izgubo zavesti. Eterično olje ni primerno za uživanje. Tudi med nosečnostjo ni zaželena uporaba listov, ker so lovorjevi plodovi abortiv.

Viri: Naravna zdravila, MK; 2007
Nadja Nussdorfer: V krajestvu začimb
Velika knjiga o zeliščih, MK; 2010

C/p od tukaj: http://med.over.net/forum5/viewtopic.php?t=906312

lp

cervus

anka  

član od: 7.9.2005

sporočila: 4627

3. avg 2016 9:05

Uh, hvala za to informacijo!!

No brez zavesti ostat pa spet nebi blo najboljš, hehe.

 

Našla pa sem nek čaj proti kalcinaciji, vsebuje pa tudi korenine regrata, ki pa so menda zdrave.

Tak da ali že zdaj ali pa spomladi moram posušiti kako koreninico.

NutellomAnka

rdkapica  

član od: 31.7.2006

sporočila: 1566

3. avg 2016 11:51

elaphus je napisal/a:
 Tudi med nosečnostjo ni zaželena uporaba listov, ker so lovorjevi plodovi abortiv.

Viri: Naravna zdravila, MK; 2007
Nadja Nussdorfer: V krajestvu začimb
Velika knjiga o zeliščih, MK; 2010

 

 

Bistvena razlika je med listi in plodovi:

Plodovi lovorja spodbujajo prekrvitev v maternici, lahko izzovejo splav in menstruacijo, vendar to velja le za plodove. Uporaba lovorovih listov, tudi v kulinariki, je  za nosečnice popolnoma varna.

http://svet24.si/clanek/revije/jana/5468c25f1a

 

rdkapica

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

4. avg 2016 20:53

Ja, verjetno lapsus calami, ker sem c/p, kakor sem spodaj zapisala.

lp

cervus

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti