5. okt 2015 8:58
Evo poročila, misija uspela u nulo. Golaž sem kuhal iz desetih kil mesa in desetih kil čebule. Največ časa je šlo za dušenje čebule, meso sem imel izvrtsno domače sicer bočnik ampak je bilo mehko že po dpbri uri in pol. Začim skoraj da nisem dodajal, le malo lovorja, paradižnikovega pireja in nekoliko rdeče mlete sladke paprike. Med gpsti je bilo kar nekja otrok, pa je bilo potrebno paziti na to. V nedeljo zjutraj sem ves golaž segrel do vrenja in ga nato dal v termos posodo zapril, jedli pa s(m)o ga čez dobre tri ure, ostal je vroč tako da je šlo brez dogrevanja, kar je bilo bistveno. Serviral sem dve zajemalke na krožnik in nič pazit, koliko mesa dajem tako da so bie porcije obilne. Ko sem prvič podelil vseh petdeset porcij, mi je v termosu ostalo še nekoliko manj kot pol no in potem je sledil repete, ljudje so hodili iskat še po dvakrat, trikrat...skratka za golaž sem požel vse pohvale in kar je najvažnješe, vse se je pojedlo. Je pa to kar zahteven projekt, tako, da ga zdaj nekaj časa zagotvo ne bom kuhal niti za doma, imam še zdaj poln nos vonja po čebuli. Hvala vsem za nasvete m vzpodbude in lepe želje. )
hedonist