Doma narejen deodorant

Česenček  

član od: 25.8.2015

sporočila: 292

5. mar 2016 12:58

Nedavno sem tudi jaz izdelala deodorant iz sode bikarbone. Zelo sem presenečena nad pozitivnim učinkom. Sama se zelo potim in prav zaradi tega sem mislila da to pač ne bo delovalo, vendar sem se motila. Če si deodorant naneseš na čisto podpazduho je delovanje zagotovljeno. Soda bikarbona preprečuje razvijanje bakterij katere povzročajo neprijeten vonj.

Pa še moje mnenje na prejšne komentarje, nisem brala vseh sam me je "minilo". Nevem s kakšno pravico kdor koli lahko kogar koli obsoja da to dela zato, da bi bila "super" gospodinja?? Prav tako kot pri hrani, hočem pridelati in sama izdelati čimveč stvari, tako sem se nedavno lotila tudi za kozmetiko. Vazelin, wc bombice in deodorat sem naredila v pol ure! Hitreje kot kosilo!!(glede na komentarje v zvezi s časom). Ker še nimam dovolj znanja, se osredotočam na lažje in za vsakogar izvedljive recepte. Sem se pa vpisala na delavnice naravne kozmetike. Mene pač to delo veseli, kaj naj? Resnično se mi pa ne zdi pošteno obsojanje. Kupimo dan danes lahko skoraj VSE, zakaj potem sploh še kuhate, pospravljate,...? Konec koncev, zakaj imemo nekateri potem sploh še vrt? Saj se vsa zelenjava lahko kupi, ne samo to, razpoložljiva je čez celo leto!! Nevem kaj je tukaj tako spornega, še naše babice so same izdelovale kozmetiko, je res da zato, ker jo niso mogle kupiti ampak učitno je delovala? Bili so relativno manj bolni kot mi danes? ( ne pravim da zbolevamo samo zaradi kozmetike).

Česenček

flekica  

član od: 31.10.2014

sporočila: 75

12. apr 2016 0:57

Riddle je napisal/a:
Mene pa čudi, da se tule še ni oglasila Flekica. Ona obvlada domače pripravke. 

Lp od R.

:)

Ana

flekica  

član od: 31.10.2014

sporočila: 75

12. apr 2016 0:58

kozamurnik je napisal/a:
Riddle je napisal/a:

Mene pa čudi, da se tule še ni oglasila Flekica. Ona obvlada domače pripravke. 



Lp od R.

 

Pravzaprav ne vem, komu bi se človek bolj čudil.  Saj flekica je bila res nekaj posebnega, pa ne le  zato ker bi rada vse domače in predvsem poceni, bolj zaradi načina pisanja in še česa, močno je pretiravala torej.

 Ampak po drugi strani damo nase( in vase )toliko  svinjarij, spretno zavitih v odlično, predrago embalažo.

Ja in  če imajo imenitni izdelki  ime in "certifikat" še ne pomeni, da vse, kar piše tam, tudi drži.

Koliko škode dejansko  naredijo  bo  morda znano šele naslednji generaciji, sedanjim zapriseženim  uporabnicam najbrž še ne.

 Do takrat pa...nek  se vidi raskoš ", no..

 

 

Robida,

 

murnik

nekaj posebnega ? 

Ana

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

28. apr 2016 19:39

Pralinca je napisal/a:
O molekulah aluminija piše, to se še spomnim.



Pralinca

Sporočilo je spremenil(a) Pralinca dne 21. 2015 11:50

Vsake toliko pogledam sem. Komentiram zelo malo (včasih sem veliko več), ampak tole me je zmotilo :) Zanima me, kako izgleda molekula aluminija :)

 

Drugače se pa tudi jaz za hobi ukvarjam z izdelavo kozmetike. Tudi deodorant sem že naredila - tega: link (sestavine: škrob, bela glina, kokosovo olje). EO sem dala: muškatno kaduljo zaradi antiseptičnega delovanja in kakšen citrus.

Atina

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

29. apr 2016 16:58

Doma imam deodorant, ki vsebuje le čebelji vosek, koruzni škrob, sodo bikarbono in eterično olje citrusov. Meni ne pomaga nič. En mesec sem se "silila" in si dopovedovala da je to le naravno, ampak več kot 2x na dan se tuširat (in to ob dnevih, ko mi sploh ni bilo vroče) in 3x na dan se preoblačit (pa saj niti toliko oblačil nimam), res ne mislim. Mogoče bom poskusila še kakšnega drugega, ampak tale je čisto zanič.

JJ

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

29. apr 2016 18:11

Glej Janis,

če te je narava naredila tako, da se malo potiš, potem deodoranta tako ali tako (skoraj) ne potrebuješ in ja kak domač pripravek lahko povsem dovolj. Za vsakogar pač ni dovolj, ampak k sreči obstajajo deodoranti, ki delujejo tudi na nas, ki spuščamo malo več znoj. In prav tako k sreči cena in učinkovitost nimata kaj dosti skupnega, tako da lahko prav vsak najde zase tisto, kar potrebuje.

Sonja

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

29. apr 2016 19:50

Jaz uporabljam deo kristal že desetletja in prisegam nanj.

 

naor

Robida  

član od: 4.7.2004

sporočila: 780

8. maj 2016 20:01

pomoc je napisal/a:
http://www.micna.si/lepota/naredi-sama-ucinkovit-

pomoc

Po tem receptu (običajno brez neema) ga delam in uporabljamo v širši družini že nekaj let. Tudi nekaj prijateljic.

Vsak se pa zase odloči, kaj mu ustreza in bo to uporabljal.

robida

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti