Sprehod psa

Riddle  

član od: 15.1.2009

sporočila: 418

6. mar 2015 12:41

ježešna, jst bi se bala, da bi se vsedla nanj  srce malo 

neškodljivi pa tile v glavnem niso, nič bat...lahk velikega psa ugrizne v trebuh ali v khm...ostale pritikline in povzroči hudo škodo  

Lp od R.

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

6. mar 2015 16:03

Psi navadno prej odnehajo, mislim preden pride do ugriza. Vsaj kolikortoliko kultivirani. Naša najmanjša čivava samo zobe na eni strani pokaže, pa se bulmastivka mirno umakne. Psi oz. psičke se čisto lepo sami med sabo zmenijo. 

Vanja

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

6. mar 2015 19:00

Točno tako, cuckovje se samo med sabo zmeni. Bullmastifi so itak preleni za karkoli, napadli bi le, če bi se res čutili ogrožene, in jasno mu je, da na čivavo taco dvigne in jo zmelje. Se mu preprosto ne ljubi.

Večjim psom so manjši lahko nevarni, če se mu recimo manjši pes z močnim gobcem (recimo pitbul bullmastifu ali cane corsu, hrtu ...) obesi na vrat in ga tam poškoduje, ali ga napade od strani in poškoduje.

 

Našega bullmastifa, mačko od psa, je nameraval napasti pitbul, pa se je Don ustopil, rep dvignil kot anteno in se s pogledom zapičil v napadalca, malenkost zarenčal in ko mu je začel anastajati grba, pitbul se je modro umaknil.

 

Psi so malce bolj modri od ljudi, bi človek rekel ...

mamamia

vesoljka  

član od: 14.4.2008

sporočila: 134

6. mar 2015 23:22

bršljanka je napisal/a:

Prav zanimivo bi bilo slišati drugo stran te zgodbe, če bi jo star gospod imel priložnost pojasniti, seveda. Zagotovo bi bila drugačna od lovebeybine, pa čeprav je šlo za isti dogodek. Gospod ima v takšnih trenutkih prav gotovo vzrok za svoje ravnanje. Morda redno skrbi za zelenico pred blokom in na njej raje vidi igrati se otročke, kot pa kakati pse? Tudi opozorilo na bližnjem košu, da le-ta ni za pasje iztrebke, mi nekaj pove.

Gospoda jaz ne bi kar takoj obsojala, kajti priznam: malo pa le dvomim, da je lovebeybina plat zgodbe povsem resnična.

lovebeyba je v uvodu napisala:

Problem se pojavlja ko ga peljeva mimo bloka, kjer očino ima nekdo sam s sabo probleme. Doma v tretjem nadstropju, v upokoju, očitno naveličan življenja... Ves čas se skriva na balkonu in opreza, če bo kdo šel mimo. Večkrat se je že zgodilo, da je ''lajal'', da nima pes kej delat na zelenici, ampak vedno samo voha, včasih se tudi podela tam, ampak vedno poberem za njim, ter ga dam v bližnji koš. Seveda je na košu opozorilo, da ni za pasje iztrebke.

 

Torej, gospoda, morebitnega upokojenca, je označila za nekoga, ki ima sam s sabo probleme in je očitno naveličan življenja. Pa je to sploh res? Če je na balkonu ves čas, bo tudi težko vedela, razen, če ga sama ne bo ves čas opazovala. In, da "laja" ...., skrajno neprimerne besede, tudi, če so v narekovajih. In kje je tu spoštovanje do starejših, oziroma do sočloveka?

 

Lovebeyba je tako negativno nastrojena proti temu gospodu, da sigurno ne bo pripomogla k pomiritvi situacije. Ampak rešiti jo bo morala. Včasih se je pač treba malo vgrizniti v jezik in poiskati kakšno lepo besedo, saj ta vedno lepo mesto najde.

 



bršljanka

 

Joj dej, me zanima, kako bi ti reagriala v takih situacijah! Ljudi, ki so negativno nastrojeni proti lastnikom psom, je malo morje. Dokler ne sprehajaš psa v naselju, je res lahko pametovat. Jaz sem bila doslej (skoraj 6 let) prijazna, zdaj pa ne bom več, ker sem sita tega, da ljudje stresajo svoj gnev nad mano. Ne vem, zakaj bi to prenašala?! Zakaj bi se morala jaz ugriznit v jezik, ko me kdo zmerja ali obtožuje, da se je moj pes posral dva metra nazaj (pač je psička in počepne, ko se polula)? Pa če bi padale samo obtožbe s temi besedami, bi še zamahnila z roko.

Tudi na mojih sprehodih je ena upokojenka, ki "visi na oknu". Oprosti, kako boš drugače rekel človeku, ki res slučajno sika in se dere z balkona ravno takrat, ko se ti s psom ustaviš na zelenici, da se malo poigraš (pa čeprav na povodcu). Pa ne samo ti, tudi drugi s svojimi, ko greš mimo.

Meni je zdaj samo nekajkrat uspelo "rešiti nesporazum" (?!?) tako, da sem mirno odvrnila, da se moja ziher ni pokakala, pokazala vrečke in rekla, da pobiram. V 98% primerih pa ne, in veš zakaj? Ker ljudje pač stresajo svoj gnev nad nami. Njih sploh ne zanima, a se je posral ali se ni, ali pobiram ali ne. Tudi omenjena gospa z balkona - sem se ji lepo zadrla (ja, zelenica je velika in gospa je tako daleč, da je ne bi prepoznala na ulici), da se samo malo igrava, pa je bila vedno bolj nesramna - da pač tukaj nimajo psi kaj počet (pa jaz sem stala še na pločniku, psička na zelenici) in blabla.

Pa ne samo, da čakajo na balkonu - prav čakajo, da jaz ne gledam psa, da mi lahko očitajo, da se je posral. Pa tu spet ni variante, da bi mi kaj ušlo..

Tako da meni osebno je nekaj mesecev nazaj počil film. Ne zmorem več prijaznosti, res ne. Vse preveč je tega.

Aja - meni gredo pasji dreki po pločniku in zelenici še bolj na jetra in kozlanje kot tistim, ki nimajo psov, ker se mi lepijo na kolesa otroškega vozička in enkrat se bodo tudi na otroško obutev. Isto se mi tema spusti ob spuščenih psih, pa tudi tu sem sklenila, da se v primerih, ko bo pes primerljivo ali manj močan kot moja, sploh ne bom več obremenjevala in naj pač lastnik jokca, ko jih bo njegov pes fasal od moje, problem rešen! Spet, zakaj bi se jaz sekirala in se matrala s svojim psom in vozičkom hkrati, da si drug lahko vse dovoli?

vesoljka

bršljanka  

član od: 13.11.2011

sporočila: 82

7. mar 2015 13:40

No, da se razumemo: nisem nestrpna do psov ali mačk in njihovih lastnikov. Vsekakor pa ne maram vonja živalskih iztrebkov na naših cvetličnih gredah in zelenicah. To smo rešili z ograjo okoli hiše in nesoglasij s sosedi, ki mimo sprehajajo pse, ni nikoli.

 

Menim, da je za lastnike psov bolje, da jih naučijo pokakati se na domači zelenici, kot pa zaradi kakanja spravljati v slabo voljo tuje ljudi. In nesoglasij ne bo več.

 

 

bršljanka

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

7. mar 2015 14:11

vesoljka je napisal/a:


Tako da meni osebno je nekaj mesecev nazaj počil film. Ne zmorem več prijaznosti, res ne. Vse preveč je tega.


vesoljka

Škoda, da o drugih govoriš, kakšni, da so, saj si ti, očitno - enaka.

rimljanka

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

7. mar 2015 14:37

Kljub temu, da imam psa, se poskušam postaviti v kožo tistih, ki jih ne marajo. Imajo do tega vso pravico in jih tudi do neke mere razumem. Nemalokrat sem poslušala babice, da se vnučkov ne upajo peljati na blokovsko zelenico, ker je čez in čez polulana od psov, malčki bi se pa na njej  radi igrali, posedali, se prekopicevali, pobirali kamenčke in brskali po tleh . Po njihovem mnenju preprosto  psi odjedajo prostor otrokom. Tudi sama se na tako zelenico ne bi upala spustiti vnučkov.   

Cila

dari  

član od: 21.8.2004

sporočila: 1521

7. mar 2015 15:08

Cila prav si napisala.Res imamo kak kos zelenice ob bloku.Otroci se radi tam igrajo.Ampak nekateri lastniki psov pač,pripeljejo svojega psa na potrebo na to zelenico.Primer, ki me je res razjezil, gospa doma v hiši  z veliko parcelo dve ulici proč je pripeljala svojega psa na potrebo točno na to zelenico.Se pravi zakaj bi doma imela dr..., če lahko drugje.Pa ni pobirala...Jaz sem takšna, kot je lastnik psa do mene.Psi itak niso krivi.Je pa res, da manjka strpnosti med ljudmi.

dari

Nikita  

član od: 21.6.2004

sporočila: 284

7. mar 2015 15:15

vesoljka je napisal/a:
jaz sem stala še na pločniku, psička na zelenici

To zgoraj je to kar moti večino ljudi ki nergajo

bršljanka je napisal/a:
je za lastnike psov bolje, da jih naučijo pokakati se na domači zelenici

Cila je napisal/a:
psi odjedajo prostor otrokom

Nikita

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti