Sprehod psa

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

1. mar 2015 7:09

bannanna je napisal/a:

Ja kaj pa ko se pes kdaj notri pokaka? Se bi moglo nesti v posebne smeti???!!



 

V stranišče? 

 

 

Vanja

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

2. mar 2015 9:45

Pri vseh psih, katere smo imeli (in jih še imamo), za nobenega ne bi dala roke v ogenj, češ da naš pa res nič ne naredi. Sem naravnost alergična na to izjavo, pa imam sama tudi pse doma. Tisti ampak se res lahko zgodi.

 

Drugače pa smo svetle izjeme na vasi, ker pobiramo za našo madame. In jo imamo večino časa na vrvici, a zato, ker je pač kanta za smeti, pri labradorcu je to treba vzeti v zakup. 

Loni Makaroni

nxyz  

član od: 3.10.2014

sporočila: 140

2. mar 2015 12:43

Moram priznati, da tudi mene zelo motijo spuščeni psi, čeprav imam tudi sama psa a ga ne spuščam kar tako.

Imam manjšega psa, ki ima več kot očitne travme iz časa, ko je bil mladič, trudimo se, da bi se navadil na pse. Po letu šolanja in vztrajanja je napredek več kot očiten do...napada spuščenega psa, ki pa res še nikoli nikomur ni ničesar naredil-besede lastnika. Moj pes na povodcu, na drugega psa sploh ni reagiral, drugi pes priteče in mojega direkt ugrizne v hrbet pri repu. Psa na silo ločimo, lastnik ga pripne in samo hitro odkoraka in vmes govori, da njegov pes pa res ni tak. In smo spet daleč od stanja, ki je bil.

Kaj če bi se tak pes zapodil v otroka ali kateregakoli človeka? Nikoli ne moreš vedeti kaj se bo zgodilo, ko pes nekoga prvič sreča, lahko je še tako šolan pa ne moreš 100% trditi, da tvoj pes pa ni tak.

Doma smo na vasi in vedno pobiramo za svojim psom, greš na sprehod po poti ob travniku, katastrofa, iztrebek pri iztrebku, kako naj otroci tam tečejo sproščeno. In krave, kaj lahko dobijo, če jedo takšno travo..

 

nxyz

Riddle  

član od: 15.1.2009

sporočila: 418

2. mar 2015 16:04

Ljudje preradi pozabljamo, da so psi zveri in temu primerno tudi reagirajo na dražljaje (vidne, slušne in vohalne). Moj pes ni nikoli nikogar ugriznil, a roke v ogenj zanj vseeno ne bi dala. Vedno je na povodcu, poznam in razberem njegovo telesno govorico in temu primerno reagiram. Aja, pa nagobčnik imam tudi vedno v žepu. Uporabim po potrebi. Največkrat kot kazen, saj najbolj zaleže. 

 

Glede pobiranja iztrebkov bom pa samo to rekla - pobiram za svojim psom (ja, zavedam se, da sem v vseh pogledih odgovorna zanj in njegova dejanja), a me najbolj spravi na obrate, ko "nagazim" na "frenten drek", ko čistim za svojim psom. 

 

Glede one izjave, da "naš pa že ne bo nič naredil tudi če je spuščen" bi pa pripomnila samo to, da sama podobne situacije uredim s preprostim stavkom - Ne, vaš ni tak, moj pa je, zato pripnite svojega psa.

Lp od R.

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

3. mar 2015 6:46

Pri nas se je n moje veliko veselje stanje na tem področju zadnja leta močno izboljšalo. Kljub precejšnjemu številu psov ob poti ni nobenih kakcev, na travniku komaj kje kakšen, psi v glavnem na vrvicah, če ne pa pod kontrolo lastnikov.  Še dobrih 5 let nazaj sem vsakič s tesnobo peljala našo 30 kilsko mrcino na sprehod, medtem se je lastnik najbolj agresivnega in najmanj obvladanega psa k sreči odselil, drugi iz "lestvice" je pa za napad psa na človeka dobil pošteno kazen (menda ga je s plačljivimi obiski veterinarske kontrole vred stalo  med 1.000 do 4.000 €). Precej pomaga, ker  je kuža kastriran in ga od takrat dalje nekastrirani samci "ne šmirglajo". Je pa zanimivo, da sem edine tri napade, ki so se končali z ugrizom (mojega psa , ne mene) doživela od nemških ovčarjev in njihovih mešancev tipa našpesnikomurničnoče (kasnejši izgovor: kriv je vaš pes, ker je renčal), pa je bilo v mojem sprehajalnem okrožju od te pasme samo 5 živali. V tistem hipu, še v šoku, se nisem zbrala, da bi psa odpela, da bi se lahko ali branil, ali umaknil. Potem sem po nasvetu veterinarja stalno nosila v žepu en mali sprej za lase, psi se pršila nagonsko bojijo.

Psov se načelno ne bojim, če srečam neznanega psa brez kontrole mi je pa vseeno malo tesno, dokler ne greva drug mimo drugega. Z vsemi novimi psi v naselju se  poskušam čimprej spoprijateljiti, še sploh, če so mladiči. Ti potem kasneje nikoli ne pozabijo, kdo je bil prijazen z njimi. 

Cila

moj svet  

član od: 23.1.2012

sporočila: 243

6. mar 2015 9:31

Riddle je napisal/a:

 

Glede one izjave, da "naš pa že ne bo nič naredil tudi če je spuščen" bi pa pripomnila samo to, da sama podobne situacije uredim s preprostim stavkom - Ne, vaš ni tak, moj pa je, zato pripnite svojega psa.



Lp od R.

 

Preizkušena taktika včeraj.....na sprehodu, za Savinjo z našo mrcino . Peljem našo psičko na povodcu, naenkrat proti nama teče spuščen velik pes...dobesedno sem kar obstala kaj bo sedaj...pes skače okoli naju.....lastnik pa mi s povodcem v rokah kriči..."saj ne bo nič naredil" in se zraven smeje. Jaz pa: "Verjamem, da vaš ne, samo za našo pa nisem ziher." V trenutku je psa poklical, ga dal na povodec in šel naprej....

moj svet

Riddle  

član od: 15.1.2009

sporočila: 418

6. mar 2015 11:21

Sem rekla, da užge ta fora hehe 

Lp od R.

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4309

6. mar 2015 11:34

Ampak, Riddle, a ti veš, kolikšno mrcino ima moj svet

rrr

Riddle  

član od: 15.1.2009

sporočila: 418

6. mar 2015 11:55

Nimam pojma, rrr :) Al bi bila zame lahko jezdna žival, ali pa drug ekstrem - žepna verzija hehe Tudi mali kužki lahko večjemu nardijo škodo ;) Važno je, da je užgalo ;)

Lp od R.

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4526

6. mar 2015 12:14

Takole zgleda ta mrcina od moj svet

lp

mzm

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti