Pomoč pri peki piškotov !

Ali mi lahko kdo da nasvet kako speči nabrizgane piškote? Sama jih delam po receptu 250 g margarine, 90 g sladkorja in 250 g moke. Včasih se spečejo ravno takšni kot jih nabrizgam, včasih se pa čisto razlezejo. Kaj naredim narobe ?

Lep pozdrav,

Klavdija

Piškoti se razlezejo zato,ker je dodano premalo moke. Za naslednjič predlagam da dodaš malce več moke in jih nekaj kosov spečeš (testiraš) in popraviš testo,če je potrebno.
Kje si pa dobila ta recept: 25 dag margarine, 25 dag moke? Definitivno premalo moke glede na količino margarine. Kaj pa kakšni dodatki: rum, limonina skorjica...? Jutri ti sporočim odličen recept, velikokrat preizkušen. LP
Poskusi recept "Čajno pecivo" od Rebeke iz baze receptov. Meni vedno uspejo in so zelo dobri. Lep dan, Helena
Po moje se ti razlezejo kadar jih das ali na topel pekac ali pa temperatura pecice se ni dovolj visoka. LP, R.
Hvala za nasvete, jih bom upoštevala pri naslednji peki. LP, Klavdija
Poskusi z receptom "Dunajski piskoti" iz baze. Meni zelo dobro uspejo. ribica
1 kg moke, 3 margarine, 24 dag sladkorja v prahu, sneg dveh beljakov. Lahko nabrizgaš kupčke z zvezdastim nastavkom na testomat, ali pa kakršne koli druge oblike. Enostavno in dobro. lp Vesna Milek Recko
Kaj pa če namesto beljakov dodam kislo smetano ? LP, Klavdija
Ne vem, mislim pa, da bo testo preredko. lp Vesna Milek Recko
Ne vem sploh kakšna je poanta stepenega beljaka v tem testu? Saj to je ja »masleno testo«. To testo verjetno moraš zamesiti in pustiti na hladnem, da odstoji. Beljak pa dajaš v biskvit, ko ga počasi vmešavaš. Jaz bi definitivno dala moko, margarino, sladkor, 2-3 rumenjaka, limonino lupinico, malo ruma in kislo smetano (ni potrebno celo, ali pa tudi, glede na 1 kg moke). Pozdravček!

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti