Klavdija, res mi je žal, vendar ne vem, zakaj imaš težave. Jaz sem vedno delala točno po napisanem receptu, tako je enostaven, da sploh ne gledam več v knjigo (1/2 kg moke, 25 dag masla, 25 dag sladkorja, 2 jajca). Ostalo so dišave ala vanilija. Delala sem res brez pecilnega, kot pravi recept, včasih pa sem ga tudi dodala kakšne 1/2 žličke, ni pomembne razlike. Vedno v vse stvari dajem manj sladkorja kot originalni recept. Pomemben je še postopek, za brizgane piškote delam kot umešano testo, tj. zmiksaš zmehčano (ne tekoče!) maslo in sladkor, počasi med miksanjem dodajaš jajca, na roke dodaš moko, na hitro pogneteš. Kar v pogneteno testo sem običajno prilivala še malo mleka, kakšen dl, vendar ga bom drugič raje dodala pred moko. Vloga mleka bi naj bila samo to, da je testo malo mehkejše in da se lažje brizga. Nič ne dajem v hladilnik počivat, saj bi bilo testo samo še bolj trdo.
Nikoli se mi še niso razlezli. No, malo že, kot vsaki piškoti, toliko da se poravnajo, vendar so ohranili osnovno obliko. Najraje brizgam rozete, za druge oblike je potreben manjši nastavek, pa je brizganje zaradi bolj trdega testa težje, sicer je možno.
Poskusi in veliko uspeha.
Pozdrav, Fani