V rokavicah

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

12. dec 2014 21:36

Predpostavljajmo, da vsak odgovorn par pred intimnim dogodkom naredi, kar naredi vsak urejen človek vsak dan najmanj enkrat, da se stušira.

 

naor

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

12. dec 2014 21:37

Naor, upaš. Govorim o tuširanju. 

Vanja

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

12. dec 2014 21:44

Ja, žal, zelo imaš prav, a kaj hočemo. Pri vsej vodi in sredstvih za umivanje.

 

naor

Čarli08  

član od: 4.1.2010

sporočila: 275

12. dec 2014 22:39

Kako si se lepo izrazila Naor :)

Rokavice uporabljam vsakodnevno. Imam vedno eno škatlo na zalogi.

Veliko uporabljam tudi tiste za jemanje pekačev iz pečice :)

Čarli08

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

13. dec 2014 1:32

naor je napisal/a:

Predpostavljajmo, da vsak odgovorn par pred intimnim dogodkom naredi, kar naredi vsak urejen človek vsak dan najmanj enkrat, da se stušira.

 



naor

Ta predpostavka velja zgolj takrat, ko se intimni dogodki odvijajo v prostoru s kopalnico.

 

Razen če je strastno opravljanje intimnih dogodkov v naravi, v avtomobilu in drugih lokacijah, brez tuša na dosegu roke, rezervirano za neodgovorne pare (mogoče pa to v rokavicah počnejo, n'č ne rečem)

Sicer pa verjetno vsak počne javne ali intimne zadeve in uporablja rokavice tako in takrat, kot se zdi njemu najbolj varno in udobno.
Ko je pač tema o rokavicah - kam spada pa previjanje dojenčka? Rokavice tudi tam? 

Sama sem zmrzljive sorte, zato nosim volnene ali tekstilne rokavice za zaščito pred mrazom praktično celo zimo.
Zaščitne platnene tudi za vsa opravila na vrtu, razen pobiranje zelenjave in flancanje sadik.

V hiši/kuhnji pa nikoli, razen pri čiščenju s kakim jedkim čistilom ali nanašanju kane na lase.

 

 

Mojca

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

13. dec 2014 8:58

Mojca, ja, vem, nisem še pozabila, kako to izgleda, ampak ...

 

naor

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

13. dec 2014 9:29

...z glavo na zabavo... bi dodala. Ne bom moralizirala, sem bila sama tudi mlada, zaljubljena.

 

naor

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

13. dec 2014 10:49

Rokavice v kuhinji?

Uporabljam jih le takrat, ko pripravljam hrano za obiske, tako ki ne bo več obdelana – narezki, obloženi kruhki, slaščice. Pri pripravi hrane za družino nikoli, se je pa tudi ne dotikam z rokami več, kot je potrebno. Solate recimo še v življenju nisem mešala z rokami. Itak si v teku pripravljanja hrane stalno nekaj umivam roke. Ob običajni higieni umivanja rok po uporabi toaletnih prostorov ali delu na vrtu je to po moje čisto dovolj. Nekaj bakterij pa mora ostati, da vzdržujemo naprej svoj imunski sistem. In nekaj tistih, ki skrbijo za pravo ravnovesje na koži. Če se bomo doma znebili vseh, nas bodo one na avtobusih in vlakih res lahko podrle. Tista izjemna in dosledna higiena pride pri meni na vrsto šele ob nevarnosti resnih epidemij.
Bolj od nošenja rokavic se držim predpisane procedure pri surovih živilih (po novem na primer odsvetujejo pranje kupljene perutnine, ker s tem morebitno salmonelo raznesemo še po lijaku in okoliških površinah, dosledno operem pribor, ki sem ga pri tem uporabljala, varno odvržem embalažo ).
Še bolj kot rokavice, bi se mi zdelo smiselno, da bi ob epidemiji obolenj, ki se širijo kapljično (gripe in podobno) nosili zaščitne maske čez usta in nos.
Kako pa gledate na uporabo rokavic pri nakupu sadja v marketih? Pred leti, ko sem načela to temo, sem izpadla nekam dlakocepska.

Cila

Sandra_a  

član od: 6.12.2010

sporočila: 447

13. dec 2014 11:59

Cila je napisal/a:

 

Kako pa gledate na uporabo rokavic pri nakupu sadja v marketih? Pred leti, ko sem načela to temo, sem izpadla nekam dlakocepska.



Cila

 

Jaz si pri nakupu sadja in zelenjave nataknem rokavice predvsem pri tistih vrstah, ki jih ne lupimo (paradižnik, jabolka, solate...). Za banane, pomaranče in podobno pa običajno ne, ker tako ali tako pred zaužitjem odstranimo olupek, ki smo ga prijemali... Je pa res, da večina ljudi v trgovinah rokavic niti ne pogleda. To me pri sadju in zelenjavi niti ne moti tako zelo, ker lahko to doma operem. Bolj me moti pri nabavi kruha in peciv, zlasti v lidlu in hoferju, kjer te izdelki niso pakirani in se potem vsi dotikajo tistega kruha. Tam pa kruha skoraj da ne kupim, če pa že, si ga pa čisto od zadaj zvlečem naprej , seveda z rokavicami na rokah...

Sandra_a

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

13. dec 2014 12:25

Najmanj dve desetletji je že minilo, ko sem prodajalki kruha rekla, da mi ni všeč, ker nima rokavic. Še danes vidim tisti pogled, češ baba tečna, kaj bi pa ti rada. Težka je pot do nekaterih spoznanj, pa četudi so nekaterim, upam pa celo, da večini same po sebi umevne.Večkrat slišimo kakšen nasvet od oseb iz Inštituta za varovanje zdravja, sploh v zimskem času, kako pomembno je umivanje rok, kihanje v rokav. Samo z umivanjem rok bi se izognili številnim okužbam. Mrsa, ki jo poznajo vse bolnišnice sveta, je bolezen neumitih rok zdravstvenega osebja. Vsepovsod so nameščene stekleničke za razkuževanje. A nekateri jih ne vidijo.Vem, zdaj sem pa že sama sebi tečna.

 

naor

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti