Mehčanje masla?

MiriBon  

član od: 25.10.2011

sporočila: 1764

1. feb 2014 17:54

slitkx, očitno je večina tvojo temo vzela za provokacijo, ker je težko verjeti, da kdo ne bi znal stopiti oz. zmehčati masla.

Poleg tega sem tudi sama 'lev' sprva prebrala kot 'kralj živali'...

Na temo pravilne slovenščine na forumih pa se mi zdi, da nekateri rahlo pretiravajo. Meni je osebno bolj ali manj vseeno.

o-o



Life is war against boredom~



Sporočilo je spremenil(a) MiriBon dne 01. 2014 18:11



Sporočilo je spremenil(a) MiriBon dne 01. 2014 18:26

Sporočilo je spremenil(a) MiriBon dne 01. 2014 18:41

tedyka  

član od: 23.4.2009

sporočila: 2012

1. feb 2014 18:15

Slitkx, kakorkoli, ne postavljam se ti v bran, niti tebi niti komu drugemu. Pravila na forumu so pač pravila in v življenju je tako, da se je treba povsod držati nekih pravil - saj ni nujno da sodelujemo na tem forumu, če nam pravila pač niso všeč. Potem se poišče drug forum, kjer nam pravila prač bolj ustrezajo. Tudi jaz podpiram ćlanice na tem forumu, da je pač primerno izražanje izraz našega spoštovanja do vseh ostalih, ki sodelujejo na tem forumu - prav gotovo, se bom potrudila pisati v primerni slovenščini (ne trdim 100 %), ker se tu pač vsi tako  izražajo, verjamem pa, da obstajajo tudi forumu, kjer je izražanje bolj svobodno in tam, če bom hotela sodelovati, se bom poskušala temu prilagodili.

Sedaj pa k temi - vprašanje je bilo kako zmehčati trdo maslo - mogoče pet zapisov daje koristen nasvet, kako to narediti, vsi ostali zapisi so balast v tej temi. Saj včasih, je zabavno prebrati tudi tak balast, toda skoraj vse teme so bolj ali manj zasičene z njim, tako da se že po prvi strani izgubi tema, zaradi katere je bil forum odprt, saj pogovor zapluje čisto v druge vode, ki včasih nimajo nobene veze z naslovom. Včasih, se mi prav zasmili avtor teme, sploh če je novinec, ker nikakor ne dobi odgovora na to kar je vprašal.  Res bi bilo dobro, da bi se na forumu oglašali tisti, ki imajo v zvezi z dotično temo tudi kaj povedati.

Tudi ta moj zapis spada pod balast te teme, toda žal so me preveč zasrbeli prsti, kot že tolikokrat poprej, pa sem mirno zapustila temo in nisem komentirala, ker pač nisem imela nič pametnega pripisati v zvezi z naslovom teme ali pa so moj odgovor že povzeli moji predhodniki. Tega pravila se skušam držati - kako mi to uspeva presodite drugi.

O mehčanju masla, dragi slitkx, so ti podali koristne nasvete mislim, da na drugi strani in enako bi ti svetovala tudi jaz, pa so drugi to že prej napisali.

Pa lep večer še naprej vsem.

 

 

 

tedyka

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

1. feb 2014 18:38

Najbolje je, da maslo prej vzameš iz hladinika, kar jaz ponavadi pozabim, ali pa se zadnji moment spomnim, da ga potrebujem, zato ga narežem na rezine in v skodelici zvagam kolikor ga potrebujem, potem pa za 20 sekund v mikrovalovko, odprem, pogledam, če ni dovolj še 10 sek... itd. Tudi če ga topim vsake 10 - 20 sekund pogledam in premešam, ker drugače se zgodi, da ga raznese v MW potem pa je samo delo s čiščenjem.

Če  pa potrebujem maslo za mazanje na kruh pa imam v hladilniku Hogerjevega v škatlici, tudi direkt iz hladilnika se lepo maže na kruh.

 

jade

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

1. feb 2014 18:54

Saj vem, da vsi mojstri začnejo z majhnimi koraki, samo odrasla oseba, ki nima pojma kako zmehčati maslo, naj ostane kar se da daleč od kuhinje. To, da se maslo zmehča na sobni temperaturi, so znali vsi prvošolčki, ki sem jih jaz kdaj poznala. 

Vanja

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

1. feb 2014 19:13

Vsake toliko se pač najde nekdo, ki tako ali drugače štrli, in ko vidi, kakšne rekacje povzroča, se pač odloča, kako dalje: lahko nadaljuje v svojem stilu in se ga večina kmalu naveliča, lahko se malce umiri in vidi, da je prijazna komunicaija prav luštna zadeva, lahko pametuje i lahko se dela aseka do onemoglosti, lahko provocira, berem pa tudi, da nekaterim, ki so mu kaj  nevšečnega rekli, piše zasebna pisma. PA naj, pač mali  jeznoritež, ni ne prvi ne zadnji. 

Vsi si izbiramo, kje bomo sodelovali in kje ne, katera pravila nam ustrezajo in katera ne, v katerih temah se bomo oglašali in v katerih ne. Je pač tako, da ko enkrat  na javni forum butneš vprašanje, lahko pričakuješ celo paleto različni reakcij in odgovorov. Mene take stvari večinoma zabavajo, nekatere malce začudijo, a vse to vzamem v zakup kot sestavni del raznolikosti, ki nas obkroža.

 

Saj nihče nikogar ne sili, s koma naj se druži in s kom ne.

 

mamamia

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

1. feb 2014 19:16

Ker se avtor foruma noče več oglašati v tejle temi, mi je odgovoril na zs, da je bilo maslo zunaj 2 uri in se ni zmehčalo niti za ped.

Zdaj me pa zanima, kako se maslo "zmehča za ped".

Glede na način komuniciranja in odnosa do jezikov (enega ne zna, drugih se ne bo učil in pika), me je imelo, da bi napisala da bi bilo mogoče dobro zapustiti ()......  

Ne me preveč po prstih, prosim. 

 

Vanja

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

1. feb 2014 19:59

"Za ped" bi se maslo najbrž kar težko zmehčalo. Je pa res, da se pozimi v varčno kurjenih prostorih (18 - 20 °C) mehča zelo počasi. Za zajtrk bi ga jaz dala ven iz hladilnika že zvečer.

Cila

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

1. feb 2014 21:43

slitkx je napisal/a:

Prevod je potreben, ker se sam nisem nikoli učil srbsko, hrvaško ali shrbohrvaško niti nimam namena.



slitkx

Ja Vanja, tudi mene je tole zbodlo: fant se naravnost hvali s svojo omejenostjo ( namesto, da bi ga bilo sram ).

ežoj

preprost  

član od: 25.1.2014

sporočila: 168

1. feb 2014 21:47

Pravzaprav ta pakiranja niti niso tako velika. Po 100, 150, 200 in 250 gramov ponavadi. Jaz vzamem kakor kdaj. Pač gledam na ceno, ker enkrat je v akciji eno, naslednjič drugo. Peciva ne znam pečt niti sem ljubitelj. Kak kos občasno že pojem. Tako, da ne morem komentirat koliko in kako mehko mora bit. Kot je navedela Cila, menim, da je čisto ok dat to zvečer na pult v kuhinji in bo naslednje jutro lih prav. Za zajtrk in namazat na kruh ga lahko imas pa kar cel cas zunaj oz. v shrambi. Če redno zajtrkuješ gre največja 250 gramska pakunga v par dneh. Ali pa enem tednu. Poleti, ko je res obupno vroče ga pač moraš dat v hladilnik. Samo na +38 al +40 zunanje temperature se stopi v pol ure al eni uri. Pod pogojem, da nimas vsega hermetično zaprtega in klime naštimane na +20.

 

Lp

preprost

s0ncek*  

član od: 23.4.2007

sporočila: 1191

1. feb 2014 23:05

Maslo se superhitro zmehča, če ga naribamo. Na ribež. Kot ribamo jabolka za zavitke. Upam, da sem dovolj telegrafsko in enostavno za razumevanje zapisala ... :)

s0ncek*

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti