Čokolino

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

8. nov 2013 6:05

mamaF je napisal/a:

 

 

Kratko guglanje pa najde tudi originalno spletno stran z vsemi podatki o kalorični vrednosti tega izdelka. Zdaj pa svinčnik v roke in računat, koliko sklec bo treba narediti za pokurit obrok Čokolina



Mojca

 

Ja, MamaF problem nastane, ker ljudje mislijo, da bodo pojedli nekaj, kar ima 400 kalorij, pa bojo šli po štengah parkrat gor in parkrat dol in to pokurili. Jok, za 400 kalorij jaz v telovadnici na biciklu garam (naj še enkrat povem, garam) 50 do 55 minut, da skurim tolko kalorij, kot jih je v 100 g čokolina. Zato raje prej premislim, kaj bo pristalo v mojem želodcu. 

Če se ob japkah redite (predvidevam, da jih ne pojeste 10 kil vsak dan ), je pa treba ščitnico pregledat.

 

Še malo mimo : Pri nas je nekaj restavracij začelo objavljati število kalorij v njihovi hrani. Zadnjič sem bila po doooolgih letih enkrat pri MickiDju  in vidim kalorije poleg jedi. Pri njih okus definitivno ni vreden kalorij in obiska zlepa ne bom ponovila. Večina ostalih restavracij (govorim o verigah), ima kalorije jedi na spletnih straneh. Ko vidiš številke črno na belem (ali na enkranu) , te kap zadene.  Pol se pa moji sodelavci čudijo, ker si nosim kosila (malice v SLO) od doma. 

 

Pa še malo o čokolinu: Tudi meni je dober, samo mora imeti čisto malo mleka, tako da ga moraš skoraj z nožem rezat.  Lahko pripeljem pričo, če mi slučajno ne verjamete. 

 



Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 08.nov 2013 06:19

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

8. nov 2013 7:06

Vanja_v_ZDA je napisal/a:

Jok, za 400 kalorij jaz v telovadnici na biciklu garam (naj še enkrat povem, garam) 50 do 55 minut, da skurim tolko kalorij, kot jih je v 100 g čokolina. Zato raje prej premislim, kaj bo pristalo v mojem želodcu. 

Vidiš, ko se ne znaš organizirat. Če bi mirno spala 6 ur, bi jih porabila ravno toliko, pa sploh ne bi nič garala..:)))))))))))))))) lp, proxima

Tomorrow  

član od: 25.9.2011

sporočila: 53

10. nov 2013 11:58

čokolino in podobno je hrana za ljudi, ki NE MOREJO ŽVEČIT. ogljikove hidrate moramo namreč v ustih dobro prežvečiti, da se pomeša s slino, zaradi prebave ali nevem-česa. čokolino pa enostavno požremo dol. zato je najbrž res dobro, da vanj umešamo orehe. 

siti smo 20 min po začetku obroka. čokolino pa pojemo v 5 minutah in ker še nismo siti jemo še naprej... 

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

10. nov 2013 12:11

Jaz sem bolj čokolešnik kind of person. Ga ni čez bolj redek vroč čokolešnik in daš notri dve žlici nutele in se potem zadeva lepo stopi.

Sem tudi super fanica otroške hrane - ko sem bolna, je to itak edino, kar zmorem pojesti, ostalega nekako ne morem.

O tistem  "a čokolino redi" - kje pa, To je hrana, ki je namenjena rasti. Ko to je mala bebica, raste, ko pa to je malo večja bebica, ki je že nehala rasti v višino, se pa širi, ne?

Vendelina jr.

rebecca  

član od: 19.3.2002

sporočila: 2739

10. nov 2013 12:11

proxima je napisal/a:
Vanja_v_ZDA je napisal/a:

Jok, za 400 kalorij jaz v telovadnici na biciklu garam (naj še enkrat povem, garam) 50 do 55 minut, da skurim tolko kalorij, kot jih je v 100 g čokolina. Zato raje prej premislim, kaj bo pristalo v mojem želodcu. 





Vidiš, ko se ne znaš organizirat. Če bi mirno spala 6 ur, bi jih porabila ravno toliko, pa sploh ne bi nič garala..:))))))))))))))))

lp, proxima

 

a pri nemirnem porabim kaj vec? da se bom lahko organizirala...

"Stressed is desserts spelled backwards!"

j_erci  

član od: 2.8.2011

sporočila: 8

10. nov 2013 13:40

Vsako jutro zajtrukejm ob petih zjutraj. Malico imam pa ob devetih.

Če pojem zjutraj čokolino, le s tem zdržim do dvetih brez lakote.

Včasih jem zjutraj tudi kaj drugega ( npr. veliko kruha z namazi, kakšne druge kosmiče)... Zravn vsakega obroka pojem še sadje... Ampak tudi, če jem drugo hrano, ki skupaj  nanese veliko več kalorij, in kljub temu, da je kruh polnozrnat, kosmiči polnozrnati,... me čokolino nastiti za največ časa...

 

tako, da čokolino je zakon :) 

j_erci

MBrando  

član od: 4.8.2011

sporočila: 2308

10. nov 2013 13:57

Bla,bla,bla...še pred meseci bi trdil nasprotno, a ker tudi jaz napredujem in bolezen zaostaja, lahko le porečem ČOKOLONINO NJAM NJAM. Meni osebno NAJJAČI in NAJ NAJ ČOKOLINO FIT!!

Prav vesel, da ste odprli tole temo. Toliko spranosti in negativizma okoli te hrane...Jaooo. V otroštvu pa smo ga vsaki dan mazali pa smo še vedno živi, v sr.šoli sem ga jedel in pri tem nisem gledal na to kaj vsebuje, ampak sem delal po principu pola litra mleka min. + toliko čokota da je žlica stala. Takrat je mama kar 1kg pakiranje kupovala 

Obožujem njegov kremast okus in tisto nostalgično noto. Spominja na nonota, na moja otroška leta ter na vse tiste lepe LINO reklame. In ja, osebno sem v campu  LINO-FAN über alles. 
Saj veste, kot ono ARGETA/Gavrilovič, kakor tudi ČOKOLINO/Čokolešnik, hihi.

Super je. Ravno jutri bo na meniju za zajtrk kot uvertura. Delam pa si dečjo porcijo. Nato pa sledi skledica sadja + mešanica tetke skute in bohinjske alb.skute. 

Priporočam tudi, kdor pač to prakticira, da si kakšne čoko ali kokos, ali vanilijeve proteine noter primeša. Tako bo zadovoljiv dvoje. Telesu potreben vnos kombinacije B/OH ter še sa super varianto sladkosti/okusa. ČOKO-KOKOS.LINO 

Sem pa bil tako vesel, ko je končno meni tako ljubi ČOKOLINO prevzel vodilno mesto in prešibal ČOKOLEŠNIK. Zakaj? Ker sem vedno bil jezen da ima ČOKOLEŠNIK svojo FITNESS verzijo, a moj LINO je nima. Iz principa pa nisem niti kupil niti hotel probat fitnessa. Ko pa sem poleti zagledal novo pakiranje ČOKOLINO FIT in ČOKOLINO PLUS pa so se že okice zasvetle in že sem hitel domov z svojo pakungo FITa...V shrambi pravkar 2 pakiranja. Eden bo šel jutri, pol pa načnem novega....uff uff. Lani pa sem, če sem samo pogledal ČOKOLINO, videl samo veliki 3d napis OH in se nisem niti približno pritaknil zadeve!!!

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

j_erci  

član od: 2.8.2011

sporočila: 8

10. nov 2013 14:09

Pa še to... čokolino je moja motivacija, da zjutraj vstanem.. Ko mi zazvoni budilka ob petih, samo pomislem na čokolino in sem takoj po konci :D 

j_erci

beatrice  

član od: 18.11.2009

sporočila: 137

10. nov 2013 14:17

Jaz pa nisem ljubiteljica čokolade, zato mi vse na čoko ne gre po grlu. Imam pa rada medolino, ki je postal moj survival kit: če zbolim, ko sem na potovanjih in tudi v službi, če nimam drugih zalog pri roki.

 

beatrice

MBrando  

član od: 4.8.2011

sporočila: 2308

10. nov 2013 14:23

j_erci je napisal/a:

Pa še to... čokolino je moja motivacija, da zjutraj vstanem.. Ko mi zazvoni budilka ob petih, samo pomislem na čokolino in sem takoj po konci :D 



j_erci

 

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti