Tujina

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

8. dec 2013 17:52

Ah, Vanjič, ekipa tele spletne strani je v geografiji približno tako močna kot povprečne kandidatke na kakšnem tekmovanju za miss....

Vendelina jr.

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

8. dec 2013 18:19

Vendy, mogoče bi jih bilo treba seznanit z Wikipedia.com . 

Vanja

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

8. dec 2013 20:31

Do not raise your hopes that high...

Vendelina jr.

katrin11  

član od: 3.1.2010

sporočila: 2343

9. dec 2013 2:43

Limnol, da profesorji MORAJO ponoviti in razložiti snov, je teorija. Da bi se pritožil nad profesorjem, ki ti bo dal končno oceno, je pa že znanstvena fantastika. Samo nasmeh mi je ušel, ker je profesor očitno pregloboko pogledal v ......., pa me je stalo popravca. Za ponovno razlago je istega profesorja prosil cel razred, pa je nismo dobili. Ampak to je bilo v nekih drugih časih, verjetno so zdaj profesorji čisto drugačni ? 

Katrca11

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

9. dec 2013 9:37

Hm... vsekakor je razlika med tem, če učenec ki je tam v rastru višjih ocen zaprosi za dodatno razlago (ker se predpostavlja, da ima neko bazo znanja že formirano in se tja nekaj pač ni usedlo) ali pa učenec, ki je v rastru popravcev.

Ker, z vsem tveganjem, da komu delam nepopravljivo krivico, ki je leta na terapiji ne bodo čisto omilila, zgolj zaradi enega nasmihanja profesorju, ki je bil malo hik do čuden, zgolj zaradi enega incidenta še nikoli nihče ni dobil popravca. Popravec je faza v napačnem daljšem medsebojnem odnosu učitelj-učenec.

Vendelina jr.

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

9. dec 2013 16:49

Draga Katrca,

zelo na kratko: sem "profesor" in zelo dobro vem, kaj moram in česa mi ni treba, pa tudi, kaj morajo študentje in česa jim ni treba. In prav tako se zavedam, da se med profesorji znajdejo primerki, ki jih pri polni zavesti niti pod razno ne bi smeli spustiti nad študente, kakor se tudi med študeti zajdejo taki, ki na univerzi (ali srednji šoli, če hočeš) nimajo kaj iskati. Ampak eni in drugi so k sreči zelo redki in jih ne bi zdaj navajali kot referenčni primer. Je pa tudi res, da so genijalci, kot jih opisuje inabina ("ne razumeš vprašanja, pa potem naložiš, kar ti pride na misel, nekaj od tega bo menda že prav), na univerzah ogrožena vrsta (upam vsaj, za dobro naroda).  Glede na to, da se še zelo dobro spomnim, kakšna so bila moja študentska leta, niti malo ne zamerim, če nekdo nečesa pač ne zna. Bo pa drugič znal in bog pomagaj, ni bil pravi dan, sreča spremlja hrabre oziroma tiste, ki so se učili. Če te pa en tipček brez kake posebne inteligence ob dokazanem neznanju skuša imeti za norca, je pa zabave konec po zelo skrajšanem postopku.

Zagotavljam ti, da je (tudi) v mojem osebnem interesu, da čimveč študentov čimveč zna in posledično tudi naredijo izpite, če se le da, v prvem roku. Za to sem se pripravljena zelo potruditi. Seveda pa obstajajo kriteriji, recimo jim ena spodnja meja, pod katero se pod nikakršnimi pogoji ne gre, pa če se  sicer še tako prijazni in simpatični mladi ljudje (kar, to ti lahko brez trohice slabe vesti zagotovim, v veliki večini tudi so; tistih "zoprnih" je resnično zelo malo, pa še ti se potem ob osebnem stiku večinoma pokažejo za "sploh ne tako slabe") še tako trudijo z bolj ali manj resnimi argumenti, umirajočimi babicami (saj ni res, pa je - te so še vedno hit), bolnimi sestrami in podirajočimi se hišami.

To, kar ti pišeš, je pač tvoja percepcija. Realost je taka, da - za razliko od univerzitetnih izpitov ali mature, kjer je  "zdaj ali nikoli" - moraš v sednji šoli, da na koncu leta pogrneš, pridelati eno leto konsistentnega neznanja. En nasmeh ob nepravem času je sicer lahko kaplja čez rob - ampak samo ena kaplja v dokaj velikem škafu.  Nad profesorjem se seveda s povsem mirno vestjo lahko pritožiš in boš tudi uspela - seveda, če maš za to razlog in če te je tolliko v hlačah, da potem pošteno oddelaš tudi svoj del zgodbe. Če ne, ti pa kaj drugega kot jamranje ne preostane.

Dejstvo je, da te profesor ne bo naučil nič. Lahko se samo ti sama. Profesor ti lahko pri tem zelo pomaga, lahko ti ne pomaga, ampak namesto tebe se pa učil ne bo.

Sonja

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

9. dec 2013 17:47

limnol je napisal/a:
Dejstvo je, da te profesor ne bo naučil nič. Lahko se samo ti sama. Profesor ti lahko pri tem zelo pomaga, lahko ti ne pomaga, ampak namesto tebe se pa učil ne bo.

Hvala, limnol, za zgoraj napisano. Posebej pa za resnico, ki jo navajam.

Morda le še to, da je nekaj, kar je za mojo percepcijo nasploh še posebej nesprejemljivo, da nekdo nekaj poskuša na račun drugega. Sprositi, izsiliti,...kakorkoli pač.

Če namreč nekomu, ki si zasluži 1, učitelj "podari" 2, kaj naj potem zaključi onemu, ki si zasluži 2? In kaj onemu, ki si zasluži 3? .....In, ker je 5 končna ocena, naj tistemu, ki je znal za 5, zaključi 6? Ne, ne gre in zato ima prvi pač 1. Preprosto, pravično. Pa čudni pogledi gor ali dol. Zaradi tega pač nihče ne "dobi" popravca, se je moral zanj celo leto še kako truditi. Kakšne razloge za popravca naznanja vsem, ki so ga pripravljeni poslušati in pomilovati pa....no ja, , nekako do takrat, dokler ga stakne nazadnje, ki bil mu je kos"...

rimljanka

katrin11  

član od: 3.1.2010

sporočila: 2343

10. dec 2013 0:04

Da se ne boste kregali zaradi mene. To je bilo v srednji šoli.  Ne bom natančno opisovala cele zgodbe, vsak učitelj lahko najde vprašanje in/ali način, da učenca kaznuje s slabo oceno.  Mene ni treba prav nič pomilovati, prej in kasneje sem imela dobre ocene v istem predmetu. Tista izkušnja mi je prav prišla kasneje pri mojih otrocih. Vsaka šola nekaj stane, neumnost se pa dvojno zaračuna, ali ne? 

Še nekaj moram pojasniti in popraviti, tista ocena "nezadostno" je bila v polletnem spričevalu, in ne v končnem za letnik.  Temu se mogoče ne reče popravec, ampak samo negativna ocena v spričevalu?  



Katrca11

Sporočilo je spremenil(a) Katrca11 dne 10.dec 2013 02:46

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

10. dec 2013 8:44

Polletnih spričeval v SŠ že doooooolgo ni več. zdaj so Obvestila o uspehu, s prepisom vseh ocen iz redovalnice. In zapisom v opombah za tiste, ki so "potrebni" kakih opomb okoli (ne)uspešnega dela pri posameznih predmetih.

rimljanka

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

10. dec 2013 10:50

Ah, jaz imam pa očitno manko na "izobraževalnem" področju, študentarijo navadno dobim enkrat do dvakrat letno za dve uri, zdaj sem pa že vsa neučakana, ker po novem letu se mi obeta precej daljša doza. Ker morajo prvi letniki narediti seminarsko iz mojega foha. Očitno tista pedagoška žilica z mame ni skočila samo na sestro.

Loni Makaroni

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti