Velike družine - kam greste na dopust?

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

3. avg 2013 13:17

Jaz pa mislim obratno, da je starš dobre volje, če je otrok srečen.

Commis débarrasseur

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

3. avg 2013 15:57

Zzak, poznam primere srečnih otrok in obupno mizernih staršev. Starši, ki so dobre volje/srečni, bodo imeli vesele otroke, posledično bodo starši veseli, četudi mislijo, da so veseli zaradi veselja otrok. Tako kot se dobra volja odbija od enega družinskega člana do drugega, se odbija tudi slaba volja. 

Dobro voljo lahko fejkaš samo nekaj časa.

Vanja

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

3. avg 2013 16:01

Lol, zzak, tebe bi rada poslušala v debati z Markom Juhantom... 

tulka

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

3. avg 2013 17:46

Jaz sem še vedno zgolj pri temi počitnic In izbiri le teh. Seveda se strinjam, da se slaba volja prenaša, ne more biti drugače, da ne bi bil moj otrok tako tečen kot je :)

Commis débarrasseur

babka1951  

član od: 22.8.2012

sporočila: 6950

3. avg 2013 20:54

Kakorkoli se boste odločili, želim vam dopust, ki ga nikoli ne boste pozabili....

Pred 40 timi leti sem prisegala, najlepši dopusti so v kampu: 20 let smo se selili na Lošinj, v avtokamp Rapoča v Nerezinah, ker sva imela samo enega otroka, sva vedno s seboj vzela tudi oba moja ljubljena nečaka... ne boste verjeli, tam smo se vsi poznali, majhen kaamp, vedno isti ljudje... spominjam se, kako je bilo luštno, ko smo pri šotoru pekli palačinke, kar naenkrat je bila četica otrok, ki je potrpežljivo čakala v vrsti.....en dan pri nas, drugi dan tam, kjer je spet dišalo....in potem smo maso delali vsi, peklo se je pa vsak dan pri enem šotoru...

Otroci so odrasli, še vedno kampirajo in vsako leto se spominjajo, zdaj svojim otrokom pripovedujejo, kako jim je takrat bilo lepo, midva sva pa vesela, ko nama kak lep pozdrav pošljejo iz dopusta...in ta dva sta prispela iz Sali-ja         

babka1951

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

4. avg 2013 1:58

tulka je napisal/a:

Lol, zzak, tebe bi rada poslušala v debati z Markom Juhantom... 



tulka

lp

cervus

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

7. avg 2013 0:58

Gigi_84 je napisal/a:

Moja pediatrinja mi je lepo rekla: Tudi na morju se rojevajo otroci. Moje vodilo je "ne kompliciraj". Sama veš, kaj ti bolj ustreza. Nekateri so za kamp, drugi za apartmaje, spet tretji prisegajo na hotel. Niti pod razno ne bi šla v kamp zato, "ker je to za otroke fajn", ker vem, da bi bila ves dopust tečna kot tiste ose, ki so napadle eno izmed članic :). Otroci se bodo imeli povsod dobro, samo starši morajo biti sproščeni in se z njimi ukvarjati.

Pa lep dopust, brez os, komarjev in ostale zalege :)



Gigi_84

 

Ja, točno to. Tudi recimo na Lastovu, ki je s trajektom debele 4 ure oddaljeno od kopna s trajektom se rojevajo otroci (če materam pač ne uspe priti v Split pravi čas) In dobijo ošpice in angino in si lomijo noge. Pa jih oskrbijo, tudi "turistične" otroke.

Sicer pa - prav je, da vsak izbere tisto, kjer se najbolj udobno počuti. Mene in moje družine sredi poletja ne bi spravili ne v hotel in ne v apartma, razen, če bi bili na potovanju, da bi pač samo prenočevali med dnevnimi etapami.

Nam vsem pač najbolj ustreza šotor, improvizirana kuhinja in kvečjemu plinska razsvetljava. Električnih kablov si ne vlačimo po kampu, ker el. nimamo za kaj rabit. Tuši ali so ali ne, nas ne zanima kaj dosti, glavno, da je stranišč in pomivalnih korit zadosti, da ne čakaš ravno v vrsti kot en lolek v supermarketu z akcijsko ponudbo. Pa da šotori niso pol metra en od drugega. Evo, ena sveta preproščina. Otroka sta praktično od prvega leta poletja preživljala pod šotorom, od Kvarnerja do Južne Dalmacije. Otroka prijateljev pa sta (zdaj že krepko čez 20 let stara) od svojih prvih mesecev naprej vsako leto prebila nekaj tednov na jadrnici. In preživela

Ampak to smo mi in svojega mnenja niti slučajno ne mislim vsiljevati ostalim.

Videla sem,da si dosti družin z zelo majhnimi otroki na kampiranju omisli majhen kemični WC, ki seveda zelo olajša neprestano tekanje z enim, drugim in čez pet minut še tretjim otrokom do stranišča, dokler ti tega ne zmorejo sami ali jim starši ne dovolijo iti samim. Zelo uporabna zadeva!

V nasprotju z Gigi_84 bi tako bila jaz kot najbolj sitna osa ravno, če bi me prisilili letovat v nekem hotelu ali apartmaju. "Robinzonsko kučico" (ali svetilnik) nekje na samem bi z veseljem sprejela, tistega, kar videvam ponavadi med rajžanjem ob hrvaški obali pod oznako "apartmaji" pa ne - iz enega samega vzroka - ker v taki hiši že itak živim vseh ostalih 11 mesecev na leto in mi pač bolj ustreza sprememba v smeri "pod milim nebom".

Je že prav, da imamo različne preference - tako ostane dovolj prostora za take, ki smo bolj "na divje" narejeni, kot za vse ostale, ki uživajo v hotelski ali apartmajski ponudbi.

 

Kar pa se cen kampov tiče, lahko glede na 17 letno "tradicijo" družinskega lampiranja povem tole: res je, kampi na Hrvaškem so cenovno (v povprečju, zelo posplošeno) dragi skoraj enako kot neki povprečni apartmaji. Vendar so tudi tu razlike velike. Medtem, ko je 4 članska družina naših sorodnikov v nekem zelo velikem kampu z igrišči, barčki, "nema šta nema" skratka, plačala 55 € na dan, smo mi istega leta v istem terminu in enaki sestavi v malo manj "fensi", skratka malem, zelo preprostem kampu, plačali 25 € na dan. Oni na Pagu, mi na Pelješcu. Pa smo se imeli vsi lepo, vsak je dobil, kar si je želel in tudi oni so rekli, da bi za to ceno kamot našli apartma, vendar so se odločili, da jim "domače" okolje s ploščicami in televizorjem in hoja na plažo čez cesto pač ne pomenijo toliko, da bi se samo zaradi cene odločili za apartma namesto za kamp.

 

Mojca

roža  

član od: 25.5.2005

sporočila: 341

7. avg 2013 6:26

 MamaF, podpis! 

 Tudi mi vedno kampiramo, tako da za avtorico teme nimam nobenega nasveta. Morda bi na agenciah znali predlagati kakšno primerno ponudbo - sem že videla oglase, kjer je bilo izrecno navedeno, da veljajo popusti tudi za več otrok.



roža

Sporočilo je spremenil(a) roža dne 07. 2013 06:28

mhrastnik  

član od: 28.2.2014

sporočila: 16

4. jun 2014 11:35

A kdo dopustuje v gorah in naravi. Sam velikokrat kampiram v naravi, okoli Soče ali pa Nadiže. Vsako leto obiščem kampe ob reki Nadiži in je super. Ni take vročine, izogneš se gneči ipd. Letos pa pomojem grem sem http://www.prileju.si/. Všeč so mi aktivnosti kot so kolesarjenje in adrenalinski športi, dolga leta sem bil pristaš dopustovanja na morju vendar ko sem prvič kampiral ob slovenskih rekah sem se krepko premisli.

mhrastnik

testeninca  

član od: 19.2.2013

sporočila: 751

4. jun 2014 12:10

Jaz pa se strinjam z Gigi 84, tudi jaz bi bila v kampu tečna za pop... Nisem za kamp pa amen. Pa ne rabim ravno razkošja ampak..

Nasprotno naši sosedje s tremi malimi vsako leto kamp in kako je to jabolje, najlaže... vsakemu paše svoje. Meni je apartma zakon, čeprav priznam da bi mi kak dan tudi hotel pasal...

 

testeninca

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti