16. maj 2013 8:45
Tako kot mamamia tudi jaz zmečem vse sestavine za v kruhumat, najprej vse tekoče, nato še moko in kvas, ki naredi testo in vzhaja. Tudi meni v začetku ni ratala potica , poskušala in poskušala sem, pa ni šlo in sem obupala ter prepustila potice mamam. Ko pa njih ni bilo več, sem se jih spet lotila in poskušala znova, pa ni šlo, enkrat pretrda, drugič premalo vzhajana, pa prenizka, pa skorja odstopljena, pa neokusno testo, skratka, prazniki nočna mora . Kar naprej sem preizkušala recepte in iskala pravega. Dokler nisem enkrat dobila pravega nasveta - testo mora biti tako mehko, da se še malo lepi na roke . In od takrat naprej so moje potice odlične , nikoli ne dodam vsega mleka naenkrat, ampak ga dodajam postopno ter s prstom preizkušam trdoto. Problem torej ni v receptu, ali mašini, ampak v izkušnjah, ki si jih sami pridobimo, še lažje pa je, če nam jih posredujejo drugi.
Delam pa po receptu moje prijateljice: 60 dag moke, kocka kvasa (malo jo odščipnem in pojem), 1 dcl olja, 1 velika žlica kisle smetane, 3 rumenjaki in 1 celo jajce, 4 žlice sladkorja, 2-3 dcl mleka, malo ruma, limonina lupinica, sol.
zvezdica55