Dober večer!
Ne vem, če bo naslov foruma ravno pravšnji, ampak upam, da vseeno kdo (z dobro idejo) pokuka sem;
Gre namreč za to, da sem danes spet čisto 'žalostna'. Nisem ravno 'od včeraj', kar se kulinarike tiče, pečem in kuham že približno 25 let in mi kar gre, le potice me 'ne marajo'. Zdaj pa ne vem več, ali sem samo tako smotana, ali pa pač res ni vse in vsak za vse.
Je pa stvar taka, da sem (vesela) lastnica 'hude' mašince (ne vem, če je primerno jo omenjati kar z imenom, da ji ne delam krivice), ki sicer krasno miksa, stepa in vse kar je tovrstnih opravkov, le kvašeno testo ne gre in ne gre. Sem delala v zadnjem času potice po štirih različnih receptih, pa nikakor ne dobim tiste 'finoče'. Saj se da pojest in nič ne vržemo stran, samo res ni to to. Pa se sprašujem, ali res ne znam najti pravega recepta, ali bi bilo res dobro poskusiti 'po starem'. Zoprno je to, ker res nimam izkušenj ravno na tem področju (poticah), saj so moja specialiteta bolj torte in druga peciva, potice pa sem prepuščala babicam, dokler so še bile. Žal se nisem prej zanimala za njihove tovrstne trike in skrivnosti, zdaj pa v resnici nimam koga, pri komer bi se to učila. Preberem milijon in en nasvet, probavam, pa me je strah, da me bo minilo, ker sem potem čisto razočarana.
Torej, zanima me: tiste/tisti, ki imate katero od teh naprav, ali delate tovrstna testa (tudi za kruh) z njihovo pomočjo in če lahko primerjate rezultat istega/enakega recepta s pomočjo mašine ali brez.
Pa mogoče še: kater recept (za potico) se vam na tak način najbolj obnese?
Hvala,
T.
teja-kit.