Za darilo prijatelju nujno potrebujem vino letnika 1948, a na spletu ne najdem tovrstne ponudbe. Morda sem samo nerodna....? Prosim za pomoč!
Lisa
Za darilo prijatelju nujno potrebujem vino letnika 1948, a na spletu ne najdem tovrstne ponudbe. Morda sem samo nerodna....? Prosim za pomoč!
Lisa
25. apr 2013 19:14
Pri nas bo bolj težko - najbolje, da kar po vrsti kličeš vinarje, oni bodo najbolje vedeli, kdo bi kaj takega skrival. Poceni pa v nobenem primeru ne bo, 65 let je za vino že lepa starost.
Tujih arhivskih vin pa lahko po spletu naročiš kolikor hočeš, poskusi tukaj: http://www.wine-searcher.com/find/-/1948
Sonja
25. apr 2013 21:38
@ Lisa, ker je moj mož tudi rojen tega leta, sem iz firbca šla malo na Google in sem našla:
Maribor: Vingova vinska klet - najstarejše arhivsko vino te kleti je laški rizling, pozna trgatev letnik 1946 iz Svečine. Ob akciji Špargelj 2009, so v to klet bili povabljeni poleg novinarjev tudi kuharski mojstri, tam so imeli degustacijo arhivskih vin najboljših letnikov. Za finale še pozna trgatev laškega rizlinga iz leta 1948 ( Svečina, 2500 eurov ).
Morda vprašaš tam, če ta klet danes še obstaja, jaz ne vem...
Moj bo ostal kar pri tisti, ki jo je dobil za 50 let ![]()
![]()
25. apr 2013 22:10
Ptujska vinska klet, P&F Ormož, oboji imajo kar nekaj arhiva.
rajhs
26. apr 2013 8:17
Hvala, zdaj bom pa ja dobila kaj primernega!
Lisa
26. apr 2013 10:52
na predstavitvi v vinski kleti Brda so povedali, da imajo arhivo tudi za prodajo.
lep dan
marjanajKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Spaghettoni z omako iz kozic, paradižnikov in sveže bazilike

Pica zvitki