Odvoz smeti

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

22. jul 2016 6:28

Odpadki so problem samo, če si ga delamo sami.  Gre popolnoma v isti koš, kot pospravljanje  in čiščenje po hiši, pomivanje in umivanje, pranje in kar še podobnega spada k redu in čistoči. Da včasih tega ni bilo toliko je veliko odvisno tudi od naših navad in razvad.   Recimo že pri mleku. Greš ponj h kmetu, vsakič je treba pomiti kanglo, zavreti mleko, pomiti posodo od mleka, da ne računam poti do kmeta.   Če kupiš alpsko mleko ga samo odpreš, popiješ in odvržeš embalažo.   Enako je s sokovi - malo jih je, ki jih pripravljajo doma, ker to vzame veliko več časa. Paradižnik smo včasih kupovali na kilo na tržnici, dobili smo ga v papirnatem škrniclju iz časopisa. Na voljo je bil le v sezoni. Sedaj ga lahko dobimo čez celo leto, lično zapakiranega v plastiko.   Podobno je z malimi pakiranje v trgovinah: se še spomnite, kako smo v vrsti stali v Metalki, da so nam natehtali pol kile žebljev? In bentili tam in pri blagajni, kjer so se blagajničarke ročno mučile z odčitavanjem šifer in cen? To je samo drobec spremembe našega obnašanja. 

Danes pa želimo, da gre vse hitro, brez zastojev, da nam ostane čimveč časa še za dejavnosti po lastni izbiri. Vsak način življenja nekaj da in nekaj zahteva. Zato nehajte nergati čez odpadke! Vsak zase ima možnost, da jih krepko zmanjša, če le hoče. 

Kar zadeva razvrščanje odpadkov je treba uporabiti nekaj lastne pameti. Vse, kar je predpisano, ima pameten smisel, le pogledati je treba z vidika tistega, ki odpadke predeluje in vam bo za večino stvari kmalu samim jasno, kaj kam spada in kaj ne.

Cila

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

22. jul 2016 9:19

Sonja

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

22. jul 2016 10:20

Ja, Cila, 100x !

rimljanka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Anemiilat
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti