Nezvestoba, psihična pomoč

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

14. jun 2013 23:34

sitaan je napisal/a:

Tudi jaz rabim pomoč psihologa. V službi je stresno že kar nekaj časa. Zdaj so se pojavile še težave doma. Ne znam se sprostiti. Rada bi se predvsem naučila relaksacije, umiritve, kako naj se zoperstavim stresu. Ima kdo od vas kakšne pozitivne izkušnje reševanja posledic stresa s strokovno pomočjo?



sitaan

 

V resnici nimam čisto nič proti kakim tabletkam ali terapevtom, ko res zašteka. Sama se šele potem, ko zaviham rokave in se spravim reševat problemov, lahko sprostim. Torej, sama sprostitev za eno uro verjetno ne pomaga, če veš, da imaš en kup težav, ki se jim boš moral soočiti. No ja, jaz bi tisto eno uro raje delala na problemih...

Sicer pa, good luck.

Vanja

katrin11  

član od: 3.1.2010

sporočila: 2343

15. jun 2013 4:54

Strokovnjaki so tudi vseh sort! Eden te bo samo poslušal in spraševal tako, da bi sama povedala recept za rešitev, drugi ti bo razlagal, da je vse to običajno, da je treba potrpeti,  nekoč bo bolje, naslednji te bo postavil na hladno realnost in svetoval, da se upri, preštudiraj nasprotnika in uporabi njegove postopke na njem samem.

 

 

Katrca11

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

15. jun 2013 8:42

Terapevti so šolani, da prepoznajo, kaj ljudje potrebujejo, ampak tudi terapevti so samo ljudje - se pravi, da so zelo različni in so njihovi pristopi hočeš-nočeš zaznamovani z osebno noto; in tudi ljudje s problemi so seveda samo ljudje, ki funkcionirajo vsak malo drugače. Nekomu bo poštena brca odprla oči, drugega po pognala v samomor. Zato je toliko bolj pomembno, da se tudi na tem področju (se pravi v navezi terapevt-pacient) najdeta dva, ki skupaj dobro funkcionirata in če je eden dober za enega, za drugega ne bo nujno. Nikakor torej obupati, četudi v prvem trenutnu stvari kažejo bolj slabo.

Terapevt nikoli nikomur ni rešil nobenega problema - je pa lahko zelo pomagal.

Sonja

Mygrace

sporočila: 6506

15. jun 2013 8:59

Limnol, hvala za iztočnico.

Bi se moral tudi veleum od Vandeline zavedati vsega tega, kar si navedla. Če bi bila pametna, seveda...pa enmau empatična. Pa še kaj..

Menda je na Kulinariki nekaj tisoč ljudi. In kar tako na povprek otresati z "neumnimi", "lenimi", "vaškimi" in kar je še tega..je, milo rečeno, nespametno. Da ne rečem nesramno. Ali pa žleht. Ali pa kompenzacijsko, no...

Mygrace

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

15. jun 2013 9:44

Takole slabih 15000, če pogledaš na stran srčkov. Se pravi - dovolj za statistiko in dovolj verjetno, da najdeš v tej čredi praktično vse, kar slovenska zemlja nosi. Kar se brez težav vidi tudi iz zapisov na forumu.

Sonja

Mygrace

sporočila: 6506

15. jun 2013 10:07

Je dovolj in preveč, če izmed teh tisočev enega samega spraviš nekam...

To je bil point. Da ne veš, kdo se skriva za psevdonimi. In da lahko nekoga fino prizadeneš. Statisnično gledano to res ni nekaj omembe vrednega, ja....

Mygrace

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

15. jun 2013 10:25

No, pa da gremo nazaj na temo, meni je bil fajn tudi avtogeni trening (za zraven, seveda), samo je v redu, če ga začneš nekje organizirano, sicer lahko tudi sam iz knjig, samo malo podlage je čisto v redu imeti, knjige so potem krasna opora.

Jaz izredno rada ležim na travniku in se relaksiram, seveda to počnem le v vajah avtogenega treninga, v realnem življenju imam seneni nahod in vse to odpade.

Loni Makaroni

babka1951  

član od: 22.8.2012

sporočila: 6950

15. jun 2013 11:43

Draga dekleta in žene, fantje in možje:

v svoji eri živimo samo eno življenje, ki je nedokončana zgodba, nikoli do konca napisana knjiga, vsak dan nam prinaša nov, prazen list. Lepo je prebrati vse dobre misli, ampak končna odločitev je samo v naših rokah!!!

" Nihče vas ne more prizadeti, če mu tega sami ne dovolite."  ( Eleanor Roosvelt )

babka1951

jampina  

član od: 5.12.2007

sporočila: 229

15. jun 2013 12:58

Ej babka1951,kakšno lepo misel si napisala!!!!!! Vendar niso vsi "jekleni" .Kadar pa začne iti kaj narobe .....ma hudič mlade!Glavo pokonci,jutri bo nov dan ,nove odločitve,nove rešitve.

jampina

Vesna555  

član od: 19.1.2012

sporočila: 56

16. jun 2013 2:14

Vendelina jr. je napisal/a:

Tina, v resnici se mi ne da.... Živi v svojih miselnih konstruktih, it is your life anyway.  In nekaj kontrirati takoj po tem, ko se vidi, da je ena kolegica res v stiski, ti pa takoj nekaj dodaš samo za to, da bi se tule videlo, da se upaš malo kontrirati strašnemu nicku, c'mon, prepoceni.

Grem nazaj na temo in vezano na to - amo vprašanje:

Če v tvojih miselnih konstruktih nekdo, ki se ne želi soočiti s problemi, ni neumen, kaj pa je potem? Pameten?

Dekle drago, olepševanje gor ali dol, tole je binarna zadeva, kar pomeni, da sta samo dve možnosti: ali se človek sooči s problemi, ali pa ga problemi povozijo tako ali drugače, ne glede na to, kako ti za potrebe svojega navdiha tule nekaj izvajaš.

 



Vendelina jr.

 

Saj se nikomur ne da my dear. Ampak in kljub temu, nisi neki stašni nick, obratno, verjemi. In tokrat, z vsem dolžnim spoštovanjem (zakaj že?) si šla predaleč.

Vesna555

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti