Potrebujem nasvet

tema je zaklenjena

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

12. nov 2012 19:53

Imam podobno izkušnjo. Počutila sem se  se umazano, razmišljala, s čem sem izzivla, ne veš, ali res zgledaš tako lahek plen. Meni se je zdelo predrzno, do mene in mojega partnerja nespoštljivo. Nato je bil žaljiv, tudi tako, da sem vsatala izza mize, na kateri je bil obed in protestno odšla.

Najhuje se je potem srečevati in se delati, da ni bilo ničesar.

Na tvojem mestu fantu ne bi povedala, povedala ne bi niti prijateljici, ki bo njemu bolj verjela kot tebi, ker verjame, da je on najboljši izbor. V skrajnem primeru boste prišli do situacije, ko bo nadlegovalec povedal, da si ga ti osvajala. Komu bodo verjeli, ne vem.

Kako z odnosom naprej. Najbrž sicer tvoj osvajalec tudi drugače  ni tako dober, kot bi ti želela. V mojem primeru je bil grd do svoje žene, moje sorodnice in prijateljice iz otroštva, dokler ni iz užaljenosti, pa tudi drugih zgodb, v katerih je ona verjela njemu, ne pa meni, ker ona ima izbranega krasnega moža, jaz pa sem grda ( pa ni poznala te zgde),  vedno je bila na njegovi strani ( razen ko se je nad njim upravičeno pritoževala).

Ukrepala sem tako, da pri zdravi pameti nočem imeti več stika z njima. Traja že sedem let. Na pogrebu mojega očeta njega nisem niti videla, ko je umrl njegov oče , ki je oče druge prijateljice, mu  tudi nisem izrekla sožalja, ona pa je v strahu čakala do zadnjega trenutka., saj je celo življenje poznala mojega očeta.

Res ni bilo prijetno, težko sem zmogla, zato  pa se čutim svobodno. Sem se pa vedno bala, kaj se bo še zgodilo. Imam zaveznika tudi v njegovem svaku, ki pa sem mu zgodbo zaupala in je bil prepričan, da bi potegnila kratko.

Ona je bila bolestno ljubosumna, pa ne vem zakaj, ker po moje ni imela razloga. Zato sem vedela, da ne smem mešati po tej zadevi. Bili smo stari okrog 45 let. ( ne bi ga hotela, pa če bi ga s šreklom za menoj metali, ker sem imela dober razlog, da ga nisem marala od prvega trenutka, ko sem ga spoznala, kasneje pa še precej manj).

Tele zadeve, ki se te je bolj dokatknila kot želiš, se ne boš rešila brez žrtev. Tvoja pa je izbira, kaj boš žrtvovala. Vilma je blizu tega, kar mislim. Najbolj grozno pa je, da sem se večkrat vprašala, kaj sem jaz naredila narobe. Zdaj vem, da nič. Nisem izbrala njega, on se je priženil v moje sorodstvo, kar pa ni moja izbira.

F r i n a

dari  

član od: 21.8.2004

sporočila: 1521

12. nov 2012 22:47

Kaj je prav.Sedaj je to vprašanje, če je ta prijatelj res samo malo iztiril,potem bo njemu še bolj nerodno kot tebi,ki nisi tako ali tako nič kriva.Če pa ne,pa se jaz bojim tega,da bo tebe namočil, da si ga ti osvajala.To je lahko problem zavrnjenih ljudi.Tako,da pač ugotovi ali je res to bil neljub spodrsljaj ali se bo nadlegovanje nadaljevalo ,če boš spoznala, da se to ne bo končalo,bi jaz osebno povedala partnerju,kako in kaj.In, če ti zaupa in verjame vate ti bo verjel,če ne potem...........Ker vem kakšno breme je živeti s takimi zadevami.Vedno si v neki napetosti, ko imaš skrivnost, ki v bistvu ni tvoja krivda.

dari

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

13. nov 2012 4:38

Prebrala sem samo tvoj prvi post in če prav razumem, se ni nič zgodilo, razen tega da te je tip żical. V čem je torej problem? Jaz bi mojemu dragemu dejansko povedala: this a*s hole was hitting on me. S tem, da ne bi čakala niti minute.

Mene bi bolj skrbelo za prijateljico. Ker če je njen tip žical tebe, se bo gotovo spravil na kako drugo in enkrat mu bo ratalo, da bo "sedel na dveh stolih" kot jaz temu ljubkovalno rečem. In potem se bo zgodilo še enkrat in še enkrat in tako dalje. 

 

 

Vanja

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

13. nov 2012 8:36

Ježeš, Mixa, nisi povedala fantu, povedala si pa vesoljnemu svetu na spletu?

Glej, takole ti bom rekla: Puncam do 30. leta se, če se jim zgodi kaj takega (recimo, da bi temu rekli, da se ti zgodi "soba 102"), poraja občutek krivde in kar je še tega. So pač še mlade in v življenju se jim ni še bore dosti zgodilo. In potem seveda slejkoprej zapacajo zadevo in povedo najprej eni frendici, pa drugi, ali pa grejo na splet in mislijo, da je sedaj pa bolje. Pa mislijo, da je treba biti v zvezi blazno iskren in vse povedati in kar je še takih naivnosti.

 

Slejkoprej to zve tudi fant in ker je seveda tudi mlad in zelen in užaljen, gre zveza velikokrat narazen.

Morala te zgodbe: preveč iskrenosti tudi škodi.

 

Enkrat po 35 letu pa vsaka ženska, ki jo je pogledal še kdo razen njenega partnerja (razen, če se je blazno trudila, da je dobila slednjega in ga sedaj obupno kontrolira in iz njega sploh dela copato) več-ali-manj doživi kakšno takšno povabilo. Kar potem ženska naredi, je pa čisto njena stvar.  Ker velike punce o teh stvareh ne govorimo. In ne pišemo na splet. Nasmeh zadovoljne dame skriva marsikaj in se pač nikoli ne bo izvedelo.  Skratka, Mixa, ni ti druge, kot da zrasteš.

 

 

Vendelina jr.

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

13. nov 2012 10:20

Jaz sicer ne znam tako kot Vendy, s tomahaukom v sredino, ampak se moram strinjati. To, kar je napisala Vanja, velja za zrele, pametne, ljubeče pare, ki si stoodstotno zaupajo.

 

naor

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

13. nov 2012 13:22

Moj bog ženska, pa saj se ti ni pri petindvajsetih nekaj takega prvič primerilo. Gotovo se ti je, pa nisi opazila.To pa ni vredno ne besed, ne pametovanja ne v živo, ne po spletu. Če boš presodila, da je tvoj trenutni partner preveč zabit, da bi se tej oslariji skupaj posmejala, ga zamenjaj ali pa trpi naprej še leta in leta . Ti veš, kaj rabiš.

nola

antonija8  

član od: 13.12.2005

sporočila: 325

13. nov 2012 13:52

Čisto se strinjam z Vandelino jr. - glede rasti namreč. Predlagam ti šolo čustvene inteligence.....

antonija8

spagon  

član od: 12.6.2007

sporočila: 1133

13. nov 2012 14:02

Se mi je zgodilo to par let nazaj. In sem tipu, ki je žical povedala, da ne bo nič, potem povedala še svojemu fantu, kaj se mi je pripetilo in potem smo se zmenili, da smo dobri prijatelji, a vseeno ne toliko, da bi si delili partnerje...in zdaj smo še vedno dobri prijatelji in dogodka ne omenjamo več.

saša

pinka  

član od: 17.6.2004

sporočila: 929

13. nov 2012 14:10

 

Jaz bi partnerju takoj povedala.  Ne verjamem v zveze, kjer si lažejo, pa eni dugemu škodo delajo, pa imajo skrivnosti...

lp, pinka

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15164

13. nov 2012 14:24

Tudi meni se je v tvojih letih zgodilo, da so me osvajali skoraj vsi moževi najboljši prijatelji. Seveda sem jim v obraz povedala, da sigurno iz tega ne bo nič. In seveda sem to zupala tudi svojemu možu. Na koncu so bili vsi skregani z menoj, ampak moja vest je bila čista. Je bil sicer mož potem skrajno ljubosumen,  kadar sva bila v družbi in je budno pazil name, da se mi kdo ne bi približal....

Ko danes gledam nazaj mi je jasno, da se njegovi prijatelji upali mene nadlegovati samo zato, ker je mene mož varal na vsakem koraku. Le da jaz tega nisem vedela. In so upali, da me bodo pridobili. Midva sva se na koncu razšla. Je bilo vsega preveč.

Potem pa sem bila nekaj let samska in seveda lovcev kolikor hočeš. Od 15 let mlajših do 20 starejših, pa tudi kakšnih zelo znanih, ki so hoteli zgolj aferice. Najhujša mora se mi je zgodila pa v tej moji sedanji vezi. Name se je obesil en poročeni sexoman, oče 3 otrok, verski fanatik, da bom jaz njegova skrivna ljubica. Sledil mi je z avtom, pošiljal spolzke sms, na trenutke se mu je čisto trgalo. Vse sem zaupala mojemu možu, ker sem želela, da imava tak iskren odnos, kot je. Tako sem ohranila najino zaupnost in tudi mož, ko sem že rodila in sva se poročila ni temu posvečal posebne pozornosti. Sva pač komentirala, da se mu spet meša, kadar je prišel še kak sms do trenutks, ko mi je prekipelo, ko me je samo srečal v trgovini. Takrat sem mu direktno v obraz rekla, da če me ne bo pustil pri miru za vse večne čase bo imel opravka z možem. No od takrat pa imam mir. Končno. Lahko pa bi me stalo zaupanja z možem, če mu tega ne bi zaupala. Le kaj bi si mislil po 5 letih.

Sva pa prebrodila še eno zadevico skupaj. In sicer je imel bivšo punco, ki ga je velikokrat klicala in vabila na kavice. Smo se celo srečali pa mene ni niti pozdravila, niti dala roke. Mi je bilo zelo čudno. In že ko sem rodila so se njeni klici nadaljevali, dokler ni mož rekel, da jo je že pošteno sit. Njenega fanta je poznal, celo on je predlagal, da sta se zbližala. Pa ga pokliče na valentinovo kam jo bo peljal na kavico. Pa mi predlaga, če grem tudi jaz sinčkom, da ga bo spoznala. Rekla sem, da lahko, le jaz bi ta čas izkoristila za nakupe, saj sem bila omejena z dojenjem. Tako sem se jim pridružila kasneje in od trenutka, ko sem sedla za mizo je umolknila in rekla, da gre nekaj kupit za malega. Opazila sem, da mož že ima darilo in mi pokaže bombonjero v obliki srčka. O tem sva se pošteno pogovorila. Povedal mi je, da se je v preteklosti že večkrat vsiljevala v zveze in da ga očitno hoče le izkoristit za pogovore, njene želje....Da pa do tega trenutka ni niti pomislil. Ampak njen interes je bil tokrat več kot očiten. Tokrat je tudi njemu postalo jasno, da si poleg fanta želi še kaj, le da sam na to do takrat ni gledal tako.Zgolj prijateljski odnos...

Stike sta prekinila, ona se je poročila, rodila, sam pa mi je priznal, da ga je že v vezi izkoristila. Vesela sem, da sva tudi to prebrodila in da si zaupava in imava rada.

Tako bi jaz na tvojem mestu to zaupala fantu. Zaupanje je več vredno. Četudi se bo morda njegovo prijateljstvo z njim končalo, ampak ti boš imela mirno vest in nenazadnje bo to tvoja prva velika preizkušnja.

 

 

 

 

 

 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti