Gostilna išče šefa - resničnostni šov na poptv

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

5. okt 2012 10:45

Moj favorit je po dveh oddajah tudi Jani. Jaz sem komaj opazila njegove tatuje, meni je on simpatičen, preprosto kakšen ti je takoj všeč, kakšnega pa kljub dobri volji ne moreš sprejeti. Klicala pa ne bom, nisem do zdaj, pa tudi tokrat ne bom. Kot berem na forumih, veliko ljudi ne bo klicalo.

 

naor

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

5. okt 2012 14:38

ZAČETNICA je napisal/a:

zzak1977 je napisal/a:

Pa kot berem tu gor, veliko vlogo igra tudi krajevna pripadnost ne pa kulinarično znanje in sposobnosti tekmovalcev.

 

Nikakor ne. To je malo ljubkovalnega lokalnega patriotizma med nami (govorim o meni in mamiF).



Začetnica

Res je, točno tako, kot pravi Začetnica

Priznam, da me je prav zaradi komentarjev tule gor premagala radovednost do te mere, da sem se šla prijavit na Voyo in si ogledala tri oddaje, ki so na voljo.

In obe štajerski deklici sta mi "padli v oči" predvsem zaradi priprave prvih dveh jedi in pa splošnega vtisa (kolikor ga gledalec pač lahko dobi iz zmontirane oddaje). Nista "prepametni" in delujeta resno in z veliko volje do učenja. Če sta tapravi za "šefa" tega projekta, pa ne vem ...
Prav tako simpatiziram z Notranjcem Rokom in Janijem - iz enakega vzroka kot s Štajerkama, Meni je všeč, da znata poslušat, sprejemat pripombe (brezm da bi morala na vsako Binetovo besedo iskati neka opravičevanja itd.), pri delu delujeta mirna in zbrana

Pri vseh teh štirih mi je bila všeč tudi izbira lokalnih, sezonskih sestavin in trud, da krožnik deluje privlačno.

BOm pa šov samo preko ekrana spremljala, tudi če "padem" na te zadeve, me glasovanje in zapravljanje denarja za to niti od daleč ne zanima.

Bolj mi je zanimivo opazovati in ugotavljati, kako nam režiser prikazuje posamezne osebe, kakšne "like" z izbiro točno določenih trenutkov nam gradi pred očmi. Pri vseh šovih tega tipa, je namen, da gledalec gleda nekakšno "dramo", kjer nastopajo "slabi fantje", "zoprneži", "spletkarji", "nedolžni naivci! in podobno. In verjamem, gledalec svoje simpatije napram določenemu tekmovalcu oblikuje prav na podlagi tek "likov".

Primorec (Branko?) se mi zdi "izbran" za vlogo "nergača, kolerika". Verjetno je res tip, ki "mu gre vse na živce" oziroma je zmeraj nekaj zunanjega krivo za njegov neuspeh - a zdi se mi, da je režiser oddaje njegovo (morebitno - morda v resnici sploh ni tak) "sitnobo" hotel še posebel poudariti, saj nam prikazuje v glavnem momente, ko je fant jezen in siten.

Na drugi strani je dolgolasa Teja verjetno "izbrana" za vlogo očarljive, a samozavestne gospodične, ki si upa zagovarjati svoja stališča, a pri tem ne deluje nergaško ali arogantno. Mislim, da želijo na njej graditi lik "dekleta, ki ga imamo vsi radi", prudne, sposobne in samozavestne punce.

Skratka, režiser je z dosedanjimi oddajami pri meni dosegel, da bi z veseljem šla na kavo z zgoraj omenjenimi štirimi (Tinco, Petro, Janijem in Rokom), pa z Zoranom, medtem, ko se mi Branka, (Andreja?)- fanta, ki rad peče jajčka, in Meri ne bi dalo poslušati - za moj "okous" preveč nakladajo.

Ostalih pa nisem niti "opazila", če povem prav po pravici.

Zaenkrat, mogoče pa bo kamera tudi iz njih naredila meni "všečne" ali "zoprne" tipe. Bomo videli.

Vsekakor bom šov še pogledala, ne zgolj zaradi opazovanja tekmovalcev in tega, kako jih "oblikujejo", predvsem zaradi šefa Bineta! In vseh kulinaričnih postopkov, ki jih izvrstno razloži in prikaže.

Meni se "splača" šov oziroma vsaj nekaj povzetkov, gledati že zaradi tega

Mojca

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15165

5. okt 2012 15:02

Mogoče izgleda v živo drugače, ampak ribe znam filetirat, pa na trakce tanko rezat, šalotko tudi, imam dobre nože.

Bom rajši gledala. pa se še kaj naučila...

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

vd007  

član od: 27.1.2012

sporočila: 318

5. okt 2012 16:51

Jaz oddajo gledam le zaradi Petre. Nisem je videla precej let..   Pred kakimi 10 leti sva bile na zadnjem kofetku ... .... In seveda ji želim, da kar najboljše kuha do konca

vd007

anaeva  

član od: 14.11.2007

sporočila: 1742

5. okt 2012 20:06

ribaracarak je napisal/a:

Tudi jaz sem napisala, da bom navijala za Notranjca - vsaj na začetku, kasneje pa za najboljšega. Klicala pa po vsej verjetnosti ne bom nikoli, ker običajno v teh resničnostnih showih, kolikor sem jih že spremljala, ne kličem nikoli.



rrr

lajkam

anaevahttp://poosmiinpol.blogspot.com/

dari  

član od: 21.8.2004

sporočila: 1521

5. okt 2012 23:03

Kulinarika neizčrpan vir možnosti.Prvo oddajo sem gledala,firbec pač. V bodoče pa mislim,da ne zamudim nič, če ne gledam.Kajti marsikaj najdem, kar tukaj na kulinariki.In vsaka gospodinja-kuharica ima svoj pristop.No nisem profesionalna kuharica ampak,verjetno kot večina tukaj družinska.Pa mi je tako ljubo, ko mi hčera reče,mama ej,dobro kuhaš,pa kaj vse skupaj spraviš.Pa se prehranjuje marsikje in na koncu reče,mamina kuhinja je najboljša.

dari

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

6. okt 2012 7:41

dari je napisal/a:

Kulinarika neizčrpan vir možnosti.Prvo oddajo sem gledala,firbec pač. V bodoče pa mislim,da ne zamudim nič, če ne gledam.Kajti marsikaj najdem, kar tukaj na kulinariki.In vsaka gospodinja-kuharica ima svoj pristop.No nisem profesionalna kuharica ampak,verjetno kot večina tukaj družinska.Pa mi je tako ljubo, ko mi hčera reče,mama ej,dobro kuhaš,pa kaj vse skupaj spraviš.Pa se prehranjuje marsikje in na koncu reče,mamina kuhinja je najboljša.



dari

Trikrat sem prebral, da sem se nekako prebil skozi ta tekst. Pa še vedno ne vem kaj si sploh povedala in kaj ima to vse skupaj s temo. 

Commis débarrasseur

Lila Roza  

član od: 13.11.2010

sporočila: 128

7. okt 2012 8:25

Vanja_v_ZDA je napisal/a:

Jaz pa rabim eno pojasnilo besede "šef" v naslovu oddaje.

A je to popačenka besede Chef (profesionalni kuhar) ali samo iščejo šefa gostilne.



Vanja



Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 04.okt 2012 16:30

 

Ravno včeraj sem tudi sama dobila odgovor na to vprašanje. Namreč tekmovalci mislijo, da je šef vodja gostilne in, da pravzaprav nima veze z kuhinjo. Pa ni res v tujini je Chef direktor ali vodja kuhinje. In namen tega je očitno, da zna kuhat, če ne bi jih poslal v računovodski servis papirje urejat=)

Lila Roza

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15165

7. okt 2012 11:05

Jaz sem bila včeraj presenečena, da je bilo tako malo izvirnosti pri pripravi zajtrkov.

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

7. okt 2012 12:21

Pa povej kaj bi ti naredila iz vseh določenih sestavin in bila izvirna? Jaz ne bi bil.

Commis débarrasseur

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti