Oi london

leandros  

član od: 19.8.2009

sporočila: 188

6. avg 2012 12:04

Bravo vsi naši športniki, nas vsaj vi razveseljujete, vse ostalo v naši ljubi državici je itak šlo že v maloro!Sicer, se pa moram "pohvaliti". Na radiu Hit so imeli anketo koliko medalj napovedujemo na OI in sem napovedala 4, in zgleda, da sem zadela .. Ne vem zakaj mi to ne rata k listek za loto izpolnem  ??

leandros

Ava  

član od: 28.3.2006

sporočila: 283

6. avg 2012 13:10

leandros, ker imamo še nekaj športnikov v Londonu, upam da si tudi tokrat kresn'la mimo . Sem tako ponosna na Primoža! Pa na ostale tudi.

Ava

leandros  

član od: 19.8.2009

sporočila: 188

6. avg 2012 13:23

AVA je napisal/a:

leandros, ker imamo še nekaj športnikov v Londonu, upam da si tudi tokrat kresn'la mimo . Sem tako ponosna na Primoža! Pa na ostale tudi.



Ava

 

Saj tudi jaz upam, da sem spet kresnila mimo

leandros

silven  

član od: 26.8.2009

sporočila: 130

7. avg 2012 8:01

Tu na jugovzodu Slovenije naj je velikooo ponosnih na Primoža. Vse čestitke.

Seveda smo ponosni tudi na vse ostale !!! da ne bo pomote. Zanje smo se veselili ob njihovih dosežkih kot bi bili z njimi v Londonu. Sijajno.



silven

Sporočilo je spremenil(a) silven dne 07. 2012 14:55

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

7. avg 2012 10:53

Lepo. Jaz sem ponosna na vse naše olimpijce. Sem pa iz Osrednje Slovenije, občasno pa tudi iz skoraj čisto neposredne bližine Primoževih Brežic. Vsi so naši, vsi so odlični.

 

naor

Vilma  

član od: 30.8.2004

sporočila: 560

7. avg 2012 17:33

A kdo gleda gimnastiko?

Mene je kar privzidogvalo od adreanlina, ko sem spremljala nastop na drogu Nizozemca Epka Zonderlanda. Komaj čakam posnetek na spletu, ker to se pač MORA POGLEDAT! Fenomenalno, dečko je bil več v zraku kot na drogu. En izmed nastopov, ki ga nikoli ne bom pozabila.  

Zadnji tak performans, ki mi je pognal popolnoma vso kri v glavo, je bil na zimskih olimpijskih igrah leta 1994. Philippe Candeloro, God Father, umetnostno drsanje. Se katera spomni?  

Pa včeraj Usain Bolt v teku na sto metrov. Vmes pa Kozmus na pripravah za zadnji met. Nepozabno, altetika je itak kraljica športa! Škoda ker me ni tam, škoda, škoda...Bom kar nehala, da me ne bo preveč zaneslo.

Čestitke vsem športnikom, našim posebej za vse dosežene kolajne.


PS: Še dobro, da je poletje, se lahko zgovarjam, da ne morem ven, ker mi je prevroče.

 

Vilma

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

7. avg 2012 18:59

Ja, v gimnastiki kot da se neki "vanzemaljci" pojavljajo. Pa Bolt v šprintu, ta je tudi kot z drugega sveta. Samo, jaz sem do ekstremnih dosežkov v skoraj vseh športih skeptična, kaj morem, profesionalna deformacija, in verjamem, da ni vrhunskega športa brez dopinga. Gre samo za mejo med dovoljenim in nedovoljenim.

Ne govorim o Boltu, govorim o vrhunskem športu nasploh. Ne vem ali ste brali, Agassi je v svoji biografiji lepo zapisal, kako ni mogel brez droge vzdržati peklenskega tempa teniške sezone.

 

Bomo videli, kaj bodo rezultati vzorcev pokazali čez osem ali dvajset let, zdaj jih namreč toliko let lahko hranijo preden jih drugič pregledajo, prav zaradi tega, da ne bi ostali nekaznovani tisti, ki so danes dva koraka pred tistimi, ki odkrivajo uporabo nedovoljenih substanc.

Pa povečanja mišične mase - če se kdo spomni suhcenega Kukoča, ko je prišel v NBA ligo, čez dve leti pa 20 kg več ... od čokolina za večerjo menda ne?

 

Čeprav, po moje, dopinga nikdar ne bodo iztrebili oziroma odpravili, napredek gre v tej smeri uhuhu naprej. Ni sicer več vzhodnih Nemcev, ki so krepko prednjačili na tem področju, so pa štafetno palico prevzele nekatere druge države.

 

Pa smrti nekaterih znanih in manj znanih športnikov (Florence Griffith Joyner, nepozabna šprinterka ...), pred nekaj dnevi je znova umrl en mlad nogometaš, star malo čez dvajset let. Odpoved srca ...

 

Nisem hotela kvarit užitka med OI, saj tudi sama nenehno ždim pred tv zaslonom in spremljam predvsem atletiko (plavanje je že mimo), pa vaterpolo in rokomet, odbojka je itak atomska, tenis je nekam hitro šel mimo, komaj sem uspela moški finale odgledat ...

 

Ampak tisti, ki smo nekdaj bili del športnega okolja, morda kdaj pomislimo tudi na kakšno stvar, ki sem jo omenila prej. Sodobno gladiatorstvo je neusmiljeno, štejejo samo zmage oziroma v najboljšem primeru še preostali medalji, vse drugo pa je --- za tržišče neuspeh, pa priznali mi to ali ne.

 

Zdaj pa grem pred tv, segrevanje pred večernim atletskim sporedom.

mamamia

OlivaB  

član od: 5.7.2011

sporočila: 649

7. avg 2012 20:42

Sicer ne ždim pred tv-jem, raje izkoriščam lepe poletne popoldneve in še sama uživam zunaj, vseeno pa občasno vržem uč na OI. Sem sicer zelo vesela vseh uspehov naših športnikov, a ob novici, da bodo nastopili Čop/Špik in Debevec, se mi je smejalo do ušes  Seveda pa tudi en velik  za naše punce!

OlivaB

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

7. avg 2012 21:50

Haha, najboljši doping si je omislil novopečeni olimpijski prvak v skoku v višino, Rus Ukhov ...na mitingu v Lausanni je dobil resen opomin, ker je tekmoval pod vplivom alkohola ...

 

Oliva, topli in vroči dnevi bodo še vedno, OI so pa le vsaka štiri leta ... Tam po 19. uri se začnejo zanimivejši dogodki in do takrat sem celo jaz še na vrtu kaj naredila (moje zavoljo tega resno skrbi za moje zdravstveno stanje, hehe ...)

mamamia

marjja  

član od: 6.9.2011

sporočila: 2510

8. avg 2012 7:06

Upam, da ne smetim, če že govorimo o slovenskih športnih uspehih, se je v senci OI, včeraj zgodilo tole:

URADNO: Mura 05 dobila tekmo za zeleno mizo

Evropska nogometna zveza (UEFA) je sprejela odločitev glede prve tekme 3. kola kvalifikacij za Evropsko ligo med kijevskim Arsenalom in Muro 05 ter zmago za zeleno mizo s 3:0 dodelila črno-belim. Srečanje v ukrajinskem glavnem mestu se je sicer končalo s slavjem domače zasedbe s 3:0, toda ker je zanjo igral Eric Matoukou, ki ni imel pravice nastopa, je bilo danes registrirano v korist slovenskega prvoligaša.

 

Jutri, v četrtek ob 20.uri igra srčna Mura povratno tekmo, zato držimo pesti!!!

marjja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti