Oi london

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

5. avg 2012 14:40

ribaracarak je napisal/a:



rrr

In ja, ti v popolnosti potrjuješ mojo tezo.

nola

Mygrace

sporočila: 6506

5. avg 2012 16:01

Konkretno tezo potrjuje pač ena lušna slika iz Fotoalbuma...... na kateri ni Rrr, da se razumemo!

 

Mygrace

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4311

5. avg 2012 16:01

Nola, prvi trije  so bili odgovor na marjjino vprašanje, tile trije  pa veljajo tebi in lepo te prosim, ne vpletaj me v svoja sprijena razmišljanja.

rrr

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

5. avg 2012 20:35

evo, danes prvič gledam ker sem prej bila na morju.. ijoooooooj komaj čakam 22:50 moški šprint!!!!

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

5. avg 2012 20:50

Okej, malo fajta, hudega ni.

Aunque no sirve de bajarse a nivel de un imbecil porque cuando lleges por alli, el imbecil ese te ganara con sus armas....

 

Drugače je pa tule več nemedaljnih tem.

Tisti Mazzinijev blog, ki ga je prilepila marjja velja v resnici preberati in dojeti. Miha ima obleke zgolj za iztočnico za kritiko družbe (sicer to počne že vrsto let), ki iz povprečja in kulture neke zlate sredine rine v smer amaterizma. Ko je amaterizem kriterij znosnega tam, kjer bi morale stvari biti profesionalne, v bistvu ni več kriterijev. In to se dogaja na samo pri uniformah za športnike. Skratka, tema za ponotranjiti.

Glede oblačil. Hm, v bistvu težko pritrdim temu, da bo slovenskega naroda sin ali rasna hči po definiciji delovala grozno v čudni obleki, medtem ko bo pa kdo iz drugega kraja tisto malo bolje oblekel. Po drugi strani pa, če človek naredi en sprehod samo malo od Miramara naprej, da o Lombardiji ne govorim, pa da o oblačilnem standardu na Calle Serrano ne izgubljam besed - takrat, če ne prej, ti je jasno, kako en dober moder rekelc naredi neverjetne usluge telesu, ki morda ni najvišje zraslo in ki ni najbolj mišično in postavno - pa v tistem dobrem modrem rekelcu kar deluje. Velja za oba spola.

Medtem, ko ti cunjiš rekelci ne delajo usluge. Letošnja olimpijska uniforma je šla do črte, kjer bi se morala ustaviti, pa se ni in je šla naprej. Dve temeljni napaki:

- material za oblačila je prevel zmečkan in cunjiš. Če se že odločijo za en kos (recimo hlače), ki so bolj "ne na rob", potem bi bilo treba to cunjiš verzijo nekako fiksirati s suknjičem iz dobrega materiala, ki bi preprosto "stal", takole je pa vse skupaj tako ceneno, kot kos blaga, ki bi bil rad jopica, pa ni uspelo. Uniforma ima funkcijo, da različne postave in ljudi spravi na en znosen skupni imenovalec in da pri tem ljudje ne izgubijo svoje identitete. Ni lahko. Zato pa tega ne sme delati vsak.

- na strukturo suknjič/hlače in blazer/krilo je dodano obupno preveč elementov, ki v bistvu delajo sračje gnezdo. Ali zakrivajo koncept osnovnih kosov (ker je za skriti) ali pa nekako ni jasno, kaj počnejo. Definitivno je tako, da ko imaš enkrat suknjič, ne potrebuješ več kapuce. Kombinacijo suknjič in kapuco znajo nositi kaki trije moški manekeni na svetu, ko pa to kombinacijo oblečejo športniki delujejo kot nekdo, ki bi na vsak način bil rad malo "gangsta-man". Kar je tudi razlog, da se ameriški košarkarji na veliko izogibajo takim kombinacijam... O tistih modrih supergah ...to je pa tako boleče grdo, da iščem besede, ki bi tisto grdost bolje označile.

V bistvu zelo škoda. Ker, športni dresi v modro-zeleni kombinaciji so pa okej. In ta modro-zelena kombinacija, ki ozačuje Slovenijo, je super. V množici športnikov našega takoj vidimo (kot solate je modro-rdečih kombinacij, modro-zelena je pa naša). Škoda, da je uniforma tako udarila mimo. Ker svoje dni je Mura pripravila zelo lepa oblačila (pekinška so bila super) - ampak je kdo drug oblikoval, ne. Ne pa tako, da športni vaditelj oblikuje, minister za obrabmo rešuje penzijsko politiko ....in kar je še tega.

Tisto siva-bela kombinacija uniform bi se bolje naredila tako, da bi bil suknjič iz bolj kvalitentega materiala, dekleta bi pa oblekli v krila (res ne vem, zakaj ene non-stop rinejo v hlače, dekle, če si na olimpijskih igrah in zastopaš državo, boš dve uri zdržala v krilu, ne bo ti hudega) in dala bi neko belo svetlo obutev.  Namesto kapuc bi delala pasove. Zelene in modre. In srajce bi bile bele in fantje bi dobili modro-zelene kravate, punce pa modro-zelene šale. Ki se lahko nosijo okoli vratu, lahko pa tudi kot pas okoli suknjiča (za bolj suhe punce).

Sicer slovenska uniforma ni bila najslabša. Nemška z roza blazerji za punčke in modrimi rekelci za fantke je z naskokom najbolj butasta. Pa tisti češki gumijasti škornji so tudi čisti twilight zone.

Tule je pa še nekaj o drugih uniformah. V bistvu najbolj kreativna v formatu uniforme je tista iz Belizeja. Najbolj elegantna je pa italijanska, jasno Emporio Armani. Pri ameriških je Ralph s tisto bareto res pretriraval, če je ne bi dodal, bi mu dala petico, tako ima pa samo štiri-do pet.

 

 

 

 

 

Vendelina jr.

spagon  

član od: 12.6.2007

sporočila: 1133

5. avg 2012 20:51

nola je napisal/a:

marjja je napisal/a:

 

Še vedno me pa zanima vaše mnenje o oblačilih olimpijcev???!!???



marjja

 

No ja, moje mnenje je, da so oblačila slovenskih olimpijcev povsem v skladu z oblačilno kulturo našega naroda in da prav dobro izkazujejo nacionalni kolorit. Pa če si to priznamo ali ne, je pač tako, da bo en Taljan znal lepo ponositi vsako kitajsko cunjo za pet evrov, slovenski politik pa še v Armaniju že na daleč diši po hlevu...

 



nola

 

Malo grobo napisano, ma se strinjam

Sicer pa danes navijamo za Primoža in Marijo, ane? Pa glihkar je bil prvi polfinale 100m moški - madonca, toliko testosterona je na progi, da se tribune tresejo. Tako kot bannanna tudi jaz komaj čakam finale.

saša

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

5. avg 2012 21:33

Prvi met Primoža je dober! Gremo naprej!!!!!

lp

cervus

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4527

5. avg 2012 21:55

Drugi met: nič hudega, bo v tretje pač malo bolj jezen , gremo naprej!!

lp

mzm

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

MOJ vrtrdkapica
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti