27. jul 2012 23:16
Res težko razumem, se opravičujem, a da greste na obljuden otok, kjer torej vse dobiš, ti pa bi doma konzervirala omake? In to še tovorila s sabo, ker boste tam dalj časa? Zakaj pa pripravljenih omak raje ne zamezneš in jih v hladilni torbi pelješ s sabo? Če že ne morete brez tega, da takorekoč ozimnico pelješ s sabo v kulinarični raj: ribe, zelenjava, sadje ... in meso, saj je otok obljuden, kot praviš. Ali pa je otok neobljuden, pa se ti je zapisalo obljuden? Kljub temu - a vsi, ki tja pridejo, konzervirane doma pripravljene omake tja prinesejo?
Konzerve nakupi, bo vse lažje, nikomur ne bo krona z glave padla, če se bo dopustniška kuhinja malo razlikovala od te, ki jo prakticiraš čez leto (vidim po tvojih jedilnik, kaj vse kuhaš, in ti iskreno povem, da meni to še na misel ne pride več ---- včasih sem namreč počela enako, pa me je pamet srečala).
Trixi, tri krat se podpišem pod naor in Vanjo.
Golaž, mesne omake, pečenke - tega na našem dopustniškem jedilniku ni. Razberem sicer, da boste tudi na barki, a vseeno, tudi z barke se da stopit in kje kaj kupit. Mi smo že hrenovke v morski vodi kuhali na čolnu, špagete tzdi, jih polili le z omako iz kozarca, kupljeno seveda, in otrokoma je taka hrana ostala v veliko lepšem spominu od večine, kar smo po kakšnih otoških ali priobalnih gostilnah jedli.
In tudi ti si zaslužiš počitek, ne pa da že zdaj doma razmišljaš o prirpavi hrane in kako jo tovoriti s seboj, Odklopi, boš videla, da gre.
Malo me je zaneslo, a bo že kdo zaklenil temo, če sem se preveč oddaljila.
mamamia