Porjavitev

tema je zaklenjena

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

1. jul 2012 21:03

Jaz pa ne vem, ali se na plažah sploh še kdo vznemirja zaradi tega, kako zgleda pa kaj počne nekdo drug. Ker če malo pogledaš okoli sebe - so ljudje vseh barv, oblik, velikosti, vsak je pač nekje drugje malo poseben. V bistvu je plaža najboljše mesto na svetu, da se človek znebi svojih lastnih frustracij glede videza, saj je menda ni stvari, ki je tam ne bi videl: so večji, manjši, bolj suhi, bolj debeli, bolj pegasti, bolj lisasti, bolj beli, bolj rdeči,bolj brazgotinasti, bolj kosmatii, ni da ni.  Tako da resnično ni razloga, da bi kdo kogar koli čudno gledal, sploh pa ne, da bi se zaradi svojih posebnosti sekiral.

Sonja

marjja  

član od: 6.9.2011

sporočila: 2510

1. jul 2012 21:10

Haha, namen dosežen. Toliko o tem, kdo pljuva (in kam)

(Imam diplomo iz angleščine s književnostjo).

Pa ne se preveč jeziti. Jaz pač še zmerom imam upanje, da tisti ki nekaj vpraša na KulSlo, želi odgovor, ne nekih pametovanj vsepovprek. 

marjja

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

1. jul 2012 21:13

Jade, se mi zdi, da sem nekje že napisala, pa bom še enkrat. Pred dvemi leti, na Havajih, pri sinu na obisku. Sediva zunaj na kofetku, pa pride ven en domačin in se spravlja na kolo. Ampak ga je srbel jezik in me pogleda, pa vpraša. Vi pa niste od tu, a ne? S sinom se spogledava, pa odgovorim z vprašanjem, ja, kako pa veste? Ker ste tako rdeči, izstreli. Namreč, tam so vsi beli, pa leto in dan na soncu, saj se neprestano mažejo z najvišjimi faktorji.

Ta moj isti sin je kot otrok imel alergijo na sonce in je bil tudi na plaži v majčki. Dandanašnji ljudje res še malo čudno gledajo, meni je pa čudno ravno to, saj nas kar naprej bombardirajo o pretiranem sončenju in njegovi škodljivosti.

Bom pa napisala še to. Zadnja leta, odkar sem zaposlena v največji firmi v državi, imam več časa in se tudi posončim in to zato, ker se moje kosti bolje počutijo. Hodim na sprehode in se prepuščam sončnim žarkom, vendar nikoli po najhujši vročini. Najlepši so pomladanski in jesenski sprehodi, pa tudi sončnih zimskih dni ni za izpustiti. Zadnje dni sem pa kar notri, saj se zunaj kar topim. Verjamem v koristnost sonca, le po pameti ga je treba koristiti, kot vse drugo na tem ljubem svetu.

 

naor

moderator1  

član od: 12.3.2010

sporočila: 38

1. jul 2012 21:51

Mygrace je napisal/a:
...to ti je isti nivo, kot ga imajo ene inštitucije, ki držijo ovce v šahu s tem, da jim obljubljajo nebeško kraljestvo. V realnem življenju jim pa vse pokradejo. In če so dovolj akademsko agresivni, jim raja z majicami za 5 evrov nasede. Raja, ki verjame besedam. Magari ene , haha..... Mygrace

Tudi tale zapis je žaljiv.

Tako je: tisti, ki iz takega ali drugačnega razloga kupuje majčke za 5€, bo užaljen ob zapisu Vendeline Jr. Tisti, ki verjame v nebeško kraljestvo, bo užaljen ob zapisu Mygrace. In tako naprej...

Predlagam, da se raje vrnite k temi.

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

2. jul 2012 5:58

Mygrace je napisal/a:

Skenslana pač nisem bila. Sem se preventivno odjavila, ker so me zelo zelo srbeli prsti. Bodi vesela, da je bilo tako.

Tako da ne širi laži.

Ali pa si tako naivna in si padla na finto neki domorodki z Obale? Ki širi laži.

 

                                                         



Mygrace

Če revše namiguje name, sporočam, da se odpravljam na obalo malo zaplavat. Bom kmalu nazaj in bom mogoče tudi razširila, če že ne laži, pa vsaj obzorja  primoženi Primorki brez morja. Malo o tem,  kaj pravzaprav pomeni Beli križ.

nola

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

2. jul 2012 8:15

[citat=--Mygrace--]

Zelo grdo je s podcenjevalnim tonom pisati o 3 majicah v enem paketu za 5€. Eni še za to nimajo.

 

Dobro je, da se na nekaterih nespodobnih kosih oblačil, ki nočejo poudariti naše polti, ki jih ljudje dobijo iz druge roke, mogoče tudi iz Karitasa, ni napisan izvor.

 

Kot je rekla Antnoieta: " Naj jejo kroaone, če nimajo za kruh."  Na tak način razmišljajo še dan današnji.

F r i n a

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

2. jul 2012 8:36

Saj res švasa tam okol štirideset, ampak, drage dame, kot bi rekel sovaščan: mal v senco in jamrat - pa ne po tipkovnici ......

lp

cervus

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4527

2. jul 2012 10:56

Vendelina jr. je napisal/a:

 

@mšm, zate sem pa mislila, da si vendarle pametnejša. Da padeš na tako poceni finto s tem, kako eni nimajo 5 EUR - ja, zelo veliko jih nima za tri majice. Kot jih nima tudi za novo posodo pa za eko hrano, pa za kvinoje in kombuče in šintake in burbonske vanilije in za pirino moko - ampak, glej ga zlomka, tam se pa nikoli ta kvazi socialna nota ne odpira. 

Vendelina jr.

 


Vendelina jr., dobro veš, da ni problem v teh 5€.

 Človek, ki uči, ki tala nauke, ki je vzornik prenekaterim mladim (in manj mladim), mora bit toliko bolj pazljiv pri svojem podajanju idej. Tvoje modno izrazoslovje je, nepoučenemu, žaljivo in deli na "IN" in "OUT", deli na "nas, vredne" in "vas, nevredne", skratka, deluje naduto.

Besede "grd", "grozno", "neuporabno" za vse, kar naj ne bi ustrezalo nekemu navideznemu estetskemu zakoniku, pa vsi neslani dovtipi o šlampasto neprivlačnih, ki nikoli ne dobijo ve se kaj, pa....so nevredni izjemne, bistre ženske.

Moda nasploh je meni nekaj nelogičnega, nerazložljivega, pa dobro, vsak ima svoj ringelšpil , a malo več takta ne škodi nikomur, tudi meni ne, vem.

Kar se tiče prehrambenih preseravanj, velja enako, dokler ne dajejo v nič (pa makar, če to samo tako zgleda) tistih, ki niti za spodoben kos kruha nimajo, ne da je v redu, pač, tako je v surovem kapitalizmu, vse do naslednje večje spremembe.

lp

 

Se opravičujem moderatorjem, a naj mi bo dovoljen le še ta odgovor, zdaj grem v hladilnik

 

mzm

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

2. jul 2012 16:14

Evo miš, jaz se tudi odpravljam v hladilnik, ampak še prej (upam da moderatorke spijo) bom malo zasmetila - ampak navlekla si me pa ti s svojo pripombo o izjemni, bistri ženski.

Ena od njih (pa nedvomno jih je nebroj) je Alma Sodnik. Morda se zdaj po šolah že učijo o njej, v mojih časih nismo o njej nič slišali ne v osnovni ne v srednj išoli. Pa tudi na fakulteti ne, čeprav smo celo imeli predmet filozofija.

Je ni. Ne na bankovcih, ne na kovancih, ne na proslavah. Po drugi strani se pa vsakega cepca, ki je bil sposoben sestaviti več kot tri stavke skupaj povzdiguje in slavi in padajo cveki, če učenci ne vedo kdaj je bila rojena njegova revna ampak poštena mati in koliko kilometrov je v globokem snegu pregazil do cerkve/šole.

Že ko se menimo o raznih rečeh, kakšno stališče imate pa reecimo o ignoriranju Alme Sodnik?

 

nola

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti