Porjavitev

tema je zaklenjena

te.jcika  

član od: 17.8.2010

sporočila: 165

21. jun 2012 12:45

Se opravičujem za A namesto E, vem, da se vi nikoli ne zmotite! Sploh pa sem vprašala za nasvet in se ne mislim tukaj prepirati,pač imam tak karakter da povem kaj mislim na malo lepši način kot nekateri......

 

Lp

te.jcika

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

21. jun 2012 14:37

Tejčika, žal mi je, da sem te preimenovala.

In če bi imela malo več potrpljenja in spoštovanja, bi  razumela, da te  še kako dobro razumem in pravbim, da veliko ljudi eno govori in drugo dela. Sicer bi bilo več bledoličnikov in taki kot jaz ne bi vzbujali pozornosti.

 

Pred dvema dnevoma sem srečala bivšo prijateljico in še vedno sestrično, ki je mojih let. V primerjavi z menoj je zelo zgubana ( priznam, da ji to privoščim). ker je leta in leta po 3 tedne samo ležala na plaži in vatala braun. Ona je svtloslaska, svetlih oči in je bila vedno prepričana, da je temne polti, jaz pa sem precej temnolasa, rjavih oči in sem vedno smetanasta, ker si nikoli nisem nabrala podlage, ker težko prenašam sonce.

Sedaj sva obe precej zreli, še vedno se razlikujeva  v polti, ker sem jaz še vedno bleskava, ona lepo rjava, razlikujeva se  v gubah.

 

Vem, da se je zaradi gub vedno zelo žrla, ampak koža ne pozabi. Pri 25 ih te bodoče gube res ne vzemirjajo.

F r i n a

ursiii  

član od: 19.1.2011

sporočila: 543

21. jun 2012 14:55

Živijo!

Jaz sem kupila v lekarni kremico za aktivno porjavitev in sem zelo zadovoljna.. Povprašaj..

ursiii

te.jcika  

član od: 17.8.2010

sporočila: 165

21. jun 2012 15:47

Frina ta post ni bil namenjen tebi. Pa vseeno hvala za odgovore. Mogoče sem nerazumno napisala ampak ne mislim se ves čas sončiti brez zaščitnega faktorja, mogoče kakšno urico po 6-7 uri ko sonce ni več tako močno in ko bom imela vsaj malo podlage.

 

te.jcika

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

21. jun 2012 18:42

Frina, če ti je kaj v tolažbo  - zase in za mojo deco uporabljam zaščitne faktorje od 30-50 in smo v istem klubu bledoličnikov kot ti. Me prav malo briga, kaj si zaradi tega drugi mislijo o nas.

tulka

Lisa  

član od: 13.1.2005

sporočila: 1812

21. jun 2012 20:05

Bledoličniki smo prav pogosti, ni panike. V mladih letih, ko je bilo treba z morja priti rjav (kar je pomenilo 10 dni mučenja, od tega vsaj 2 dni zdravljenja opeklin), sem prišla nekako do bež barve. Potem sem pa enkrat (še pred modo "nesončenja") rekla DOSTI in sedaj na morju postavim ležalnik v najglobjo senco in uživam v branju. Sonce me "ujame" med plavanjem - ko uživam. Če sem preveč bleda, uporabim puder in oblečem hlače.

Verjamem pa, da ena mlada bledolična deklica vseeno želi pričarati na svojo kožo malo barve in da je  te.jcika želela pri tem kakšno pomoč, nasvet.  Pravijo, da pomaga kura z braunemonom in podobnimi izdelki in sončenje z uporabo olivnega olja z zrezanimi zelenimi orehi - sedaj je zadnji čas za izdelavo te maže. Poskusiš pa lahko tudi s samoporjavitvenimi kremami - s pilingom in nekajkratnimi premazi se lahko "usposobiš" za kakšno priložnost. Na dolgi rok pa meni brez lis nikoli ni uspelo. Koža se pač lušči neenakomerno.

Če si zelo bela, pa navsezadnje lahko to celo poudariš in ostaneš bela - kot Dita van Teese.

Lisa

_tisa_  

član od: 20.1.2010

sporočila: 343

21. jun 2012 21:09

Svetlopolte in temnopolte, sonce je zdravo. Samo na poletje se je potrebno pripravit:

Celo leto, posebno pozimi (že zaradi D vitamina), je treba nenamazano in nenaparfumirano kožo nastavljat sončnom žarkom, VENDAR: postopoma-začnite s par minutami in v času, ko sonce ni visoko, lahko pa čimbolj pogosto- ko je v naših krajih sončno.

Povečujte postopoma-tudi po par minut. Do poletja boste tako lepo obarvane, ne depresivne in zdrave. Če se boste pa le poleti valjale po plažah po več ur preko največje pripeke, boste pa zažgane, zgubane in morda celo bolane. Pa noben faktor vam ne bo pomagal.

 

Mygrace

sporočila: 6506

22. jun 2012 8:45

Pa korenje tudi pomaga. In krompir, fižol....če ga pleješ in okopavaš v kopalkah Lepo vsak dan malo, postopoma, ubiješ več muh na mah.

 

Meni so zarjavele dame pravzaprav smešne, no. Ne samo smešne, tragične.

 

                                                   

 

(zadnje čase se kot modni dodatek lepo prodajajo sončniki..ali so senčniki?)

 

 

Mygrace

Deschanel  

član od: 18.4.2012

sporočila: 35

22. jun 2012 12:22

Tule se najbolj strinjam z Mygrace!

Jejhata ženske, nehajte se mučit na soncu zaradi nekaj blesavih komplimentov. In jesti ne vem kakšne kemikalije, s katerimi vas zasipavajo na raznih džambotih. Pa kaj vam res izgleda shujšana, viseča, zažgana, z botoksom nafilana (asociacija na prazničnega purana), za piko na i s kričečo roza šminko poudarjena platinasto-ščetinasta bjonda res ženska, s katere veje kakršnakoli modrost? Po moje je zaradi razno-raznega cmarjenja,  kvazi ugajanja nekako promašila bistvo. Pa še sponzorji so jo pustili na cedilu (posledično se ves moški živelj konvertira v pra..). In to nujno podeduje tudi hčerka. Pa še kdo. Ostane torej prozac ipd. Pa zagrenjenost in sovražnost. Če že prej ni fasala raka zaradi česa drugega.

Da se razumemo. Ne govorim o urejenosti in zdravi zagorelosti. Ne pa v ničemer pretiravati. Če bi bledoličen, uporabi to kot svojo prednost. Če imaš kratke noge in kakšen kilogram viška (take in podobne pomanjkljivosti si po 25. že lahko priznaš), pač ne oblečeš kavbojk za najstnice do polovice zadnjice in zašmiranih kroksic. Potem pa gledaš te uboge ženščine po plažah, skurjene zgoraj brez, pa ne moreš mimo tega, da se ti ne bi zasmilila. Po možnosti medtem zanemarjen (zaradi šuške to ni moteče) dec uživa v senci s pivičko v roki. Pliz, no. Ravnovesje punce!

Jaz osebno brez zaščitnega faktorja ne grem na sonce. Pa med enajsto in tam do štirih popoldne poskušam biti v senci. Imejte se vendar rade.

Deschanel

HEMA  

član od: 2.3.2004

sporočila: 505

22. jun 2012 13:13

Kakšnega nasveta kako čimprej porjaveti ne vem. Veliko bodi zunaj vse leto. Sevesa uporabljaj zaščitno kremo. Kako hitro porjaveti,, je pa približno podobno vprašanje, kot kako v petih dneh izgubiti 5 kg...

Jaz sem zunaj vse leto. Pozimi na tekaških smučkah ali peš v hribih, pogosto tudi  v majici brez rokavov, poleti na kolesu vsaj 5 krat na teden in temu primena je moja polt. Rjava in "progasta". Poznajo se črte na nogah od kolesarskih hlač, od nogavic, na rokah črta od kolesarske majice in kolesarskih rokavic, v obraz rjava, po dekolteju bela, pa kaj, bom šla pač bolj pisana na morje.

Ljudje celo leto sedijo v stanovanjih in pisarnah in ko pride poletje hočejo biti čez noč rjavi, ne gre.

Sicer se pa ne sekiraj, moj obraz je precej zagorel in bolj ko sem rjava, več je gub ;-)

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Venturini
malo za hecNikita
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti