Čatež ali terme 3000

kokr  

član od: 30.8.2010

sporočila: 16

tema odprta - 6. maj 2012 15:25 | ogledi: 13.374 | odgovori: 21

Letos se odločamo za poletne počitnice v Sloveniji in se ne moremo odločiti v katere izmed naštetih term bi šli. V čatežu smo bili pred 7 leti, v terme 3000 pa nikoli. Imamo otroke stare od 13 do 3 let. Radi hodimo na srehode, ne maramo pretirane gužve, želimo pa, da bi ob bazenu bilo dovolj ležalnikov kot na primer zunanji bazeni v Podčetrtku. Cene apartmajev so iste v obojih termah.

Ali mi lahko pomagate z nasveti kam, mogoče se bomo potem lažje odločili.

Lep pozdrav, hvala.

kokr

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

6. maj 2012 17:27

Vnaprej opozarjam, da tole ni za dolgočasne moralistke in rahločutne dušice z dolgo do predolgo lajtungo:

 

Čatež ali Terme3000,to je zdaj vprašanje.... , Ta dilema je podobna tisti, ko se človek odloča med grahovo juho in kremno juho z grahom - skratka, ni blazne razlike.

In ker ni blazne razlike je čisto dobra metoda tudi an-ban-pet-podgan....pa izbereš letovališče.

 Ker, resnično vprašanje je - in to sicer na prvo žogo boli, ampak na srednji rok ima pa dobre posledice - imaš familijo, imaš partnerja in vi se skupaj ne zmorete odločiti, v kateri spa bi šli? A je takšna nepopisna težava en vikend dati pleme v avto in se odpeljati v ene terme in naslednji teden v druge in se pleme odloči, kam bi radi šli? Pa še dva izleta po naši lepi deželi imate na tak način. Vzemi tole kot lekcijo o tem, da se v familiji ljudje pogovarjajo in se učijo oblikovati odločitve. In da je treba v to vključiti tudi otroke - za to, da se naučijo tega procesa. Če se otroci ne naučijo soodelovati pri oblikovanju odločitev v familiji, tega ne bodo znali in potem bodo v odrasli dobi nepopisno izgubljeni in čisto nič jim ni jasno.

 Če je pa mnenje nepoznanih ljudi bolj relevantno kot pa mnenje plemena, potem ....je pa druga zgodba. Potem je problem mnogo mnogo večji kot je en dopust.

Saj morda je zabavno malo se pogovarjati na forumu, ampak za božjo voljo, čisto vse se pa tudi ne vpraša vesoljnega spleta.

Vendelina jr.

Zuckerfee  

član od: 21.7.2010

sporočila: 118

6. maj 2012 18:24

Kokr, Vendelina Jr. ti je dala super idejo za izlet in če ga lahko izpeljete, vam toplo priporočam :)

 

Jaz osebno bi šla raje v Terme 3000, starejši je verjetno že dovolj velik, da bo šel na zunanje "hude" tobogane pa skakalnico imajo in mu zagotovo ne bo dolgčas. V apartmajih sem bila 2x, vedno so bili lepo urejeni, pospravljeni. Super je tudi, da je v apartmajskem naselju Mercator, pa verjetno niste velikokrat v pomurskem koncu, tako da je še odlična priložnost za spoznavanje tega konca Slovenije :)

 

Čateške so super zabavne za kakšen dan, v njihove apartmaje pa jaz osebno ne bi šla, saj je sestra doživela 2 leti nazaj pravo razočaranje in me tam pač ne bodo videli. Je šla v apartmaje s svojo družinico, apartma je bil res neočiščen, prašen, posoda je bila samo 1 pa še ta je bila rjasta pa umazana, receptorjev njene težave niso zanimale. Toliko ti jaz lahko povem, seveda je verjetno ravno ona imela smolo, drugače pa je vse vredu, a mene je njena izkušnja odvrnila od njihovih apartmajev.

 

Prijetno izbiranje ti želim :)

Zuckerfee

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8702

6. maj 2012 22:23

Jah... če trije mulci odločajo...??? Eden reče 1. lokacijo, drugi 2. lokacijo, tretji 3. lokacijo, partner: "Ma kaj me briga, glavno bo bo fajn."  In kam naj se gre 

Vendelina, ni glih tako enostavno, kot si predstavljaš.  

No, bodimo resni. Kokr, če mene vprašaš (seveda poleg svoje družinice) jaz bi se odločila za Terme 3000. Mladino blazno privlečejo tobogani, pa skakalna deska, vsaj pri nas je bilo tako. 

Pozdravček!

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

7. maj 2012 6:44

Vsakdanjik predpostavlja, da bo človek sprejemal odločitve. Da bo znal vzpostaviti neko metodo, ko bo izbiral med različnimi opcijami. Da bo znal nositi odgovornost za svoje odločitve (ker se tako dobiva pozitivna avtoriteta).  In da se ne bo pavasto šopirli, če bo izbral pravilno odločitev in da bo znal živeti s posledicami napačnih odločitev. Da se bo znal držati dogovorjenega, tudi če tisto ni najbolj po njegovem okusu. Da ne bo odzadenjsko sesuval tistega, ki je predlagal nekaj, kar njemu ni najbolj všeč.

In tega naj bi se človek naučil v družini. Kjer je čisto vsak dan neverjetno veliko možnosti, da se pleme skrega ali pa da sodeluje. Skregati se je enostavno. Sodelovati je pa težje.

In zato je čisto vseeno, kakšno je vprašanje: ali počitnice v X ali Y ali kaj bolj vsebinskega. Gre za proces učenja oblikovanja odločitev. In plongceglc s spleta pri tem procesu ne pomaga dosti.

 

Vendelina jr.

Issi  

član od: 5.9.2007

sporočila: 703

7. maj 2012 7:53

Tule na Kulinariki.net pa človek res skoraj vedno dobi kar želi, pa še tisto česar ne...

Skratka, kokr, dobila si/boš kup odgovorov na svoje vprašanje, nasvetov, pa še en "šnelkurz" instant psihologije in mimogrede še podrobno psihoanalizo tvojega plemena ali pa vsaj tebe same. Kaj bi človek še želel?!?!?! Glej, da boš hvaležna do konca svojih dni.

Jaz bi na tvojem mestu izbrala Terme 3000 - iz preprostega razloga, ker tam še niste bili. Zakaj pa ne bi poskusili nekaj novega? In v prihodnje boste lahko primerjali.

Issi

larisa1  

član od: 16.12.2003

sporočila: 167

7. maj 2012 7:54

Ja, taka enostavna odločitev, kot jo navaja Vendelina jr.je možna samo v primeru, ko odloča o vsem samo ena oseba v družini in samo seznani ostale družinske člane o odločitvi in morebiti, če kdo od "plemena" ugovarja, svojo odločitev potrdi z udarcem po mizi ali s povišanim glasom. Ne, ni tako preprosto! Največ kompromisov se mora skleniti ravno v družini. In zato je vsako mnenje dobrodošlo.  

larisa1

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

7. maj 2012 9:05

Stvari onako kao što su krenule....sedaj se bo usulo postov od vseh, ki se čutijo napadene zaradi svojih decision making skillsov. Pa še dežuje. Vrhunsko.



Vendelina jr.

Sporočilo je spremenil(a) Vendelina jr. dne 07. 2012 09:06

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

7. maj 2012 9:58

Tale tvoj "Pa še dežuje" me je spomnil na tisti koan: Menih je prišel k Joshuju in mu rekel: "Pravkar sem vstopil v samostan. Prosim, bodi moj učitelj." Joshu ga je vprašal: "Si pojedel riževo kašo?" "Sem," je odgovoril menih. "Potem," je rekel Joshu, "pojdi in pomij svojo skledo." V tem trenutku je bil menih razsvetljen. Zdaj pa samo še, kot bi ti njega dni rekla, "tko je shvatio, shvatio je." lp, proxima

uv  

član od: 19.12.2007

sporočila: 105

7. maj 2012 10:09

Super. Sam še po kokice skočim...

uv

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti