Čatež ali terme 3000

kokr  

član od: 30.8.2010

sporočila: 16

7. maj 2012 15:12

Pozdravljene

Vsem res hvala za odgovore ,so mi pomagali k odločitvi.Vsak je nekaj svojih izkušenj prispeval- hvala.

Vandelina  tebi pa sporočilo. Nikoli ne misli ,da znaš vse na tem svetu, človek se celo življenje uči, pa še neumen umre. Vsako življensko obdobje ima drugačno razmišljanje. Sicer o tebi ne vem veliko, ker nisem redna bralka forumov, včasih na hitro pokukam kak recept in naslove forumov.  Moje pleme, kot ga imenuješ vsebuje 4 otroke različnih starosti, zato je potrebno poskrbeti, da se bodo imeli vsi lepo, tudi midva z možem.Rade volj bi si privoščila 3 izlete 3 tedne, če bi mi dopuščala denarnica, žal pa v času ko sem bila na porodniški podjetje ni uspešno poslovalo in se je zaprlo, tako sem po porodniški pristala na zavodu,pisala prošnje ,hodila na razgovore ob omembi 4 otrok,( varstvo v dop. času imam -šola vrtec, popoldne pa lahko delam na 2 izmeni zato da se z možem zamenjava ) se delodajalci niso več odzvali. Žal nimam več žive mame, oče je prestar in predaleč, tast je pokojni, tašča pa blizu, vendar bolna in sama rabi pomoč, torej adijo varstvo. Ostane moževa delavska plača , dokladi in juhu trenutno imam pogodbo za en mesec službo, ko odplačam posojilo, položnice mi ostane še za hrano in oblačila, obutev, ki jo otroci potrebujejo, tako da varianta ,da bi hodili preizkušat terme žal odpade. Če bi to lahko počela, najbrž ne bi na forumu spraševala kaj in kako, ampak bi odjadrali v izvidnico.

Glede nasvetov o pogovoru v družini- naša družina ne bi mogla funkcionirati brez pogovora, usklajevanja vseh želja, potreb ...Tako da nasvetov glede tega res ne rabim, če jih bom rabila bom pa zastavila vprašanje in ga tako tudi naslovila.

Nasveti o vzgoji otrok in njihovemu sodelovanju- moje vprašanje se ni nanašalo na to temo , kljub 4 otrokom imam nekaj izkušenj, vseh pa še ne in mislim da jih tudi ti nimaš. Nikakor ne misli da otroke lahko vzgajaš kot piše v knjigah. Vsak otrok je unikaten in ga moraš tako dojemati in sprejemati. pravila, ki jih uveljaviš pri enemu ni rečeno da bodo delovala tudi pri drugemu.... O tem bi se dalo razpravljati..

 

V glavnem Vandelina res sem vesela zate da stvari obvladaš v nulo, jaz se bom pa še vedno učila, pa čeravno imam za seboj 43 let. Nisem užaljena ali karkoli in vseesno hvala.

 

Vsem ostalim tudi še enkrat hvala lep dan še naprej

kokr

kozamurnik

sporočila: 2311

7. maj 2012 18:55

Kokr, ob tvojem zapisu se bo, upam, marsikdo zamislil.Kdo ve, morda tudi malo Lep dopust vam želim. Sporočilo je spremenil(a) kozamurnik dne 07. 2012 18:56

rosie  

član od: 15.9.2007

sporočila: 1141

7. maj 2012 19:03

kokr, čestitam za uravnotežen post.

Tudi jaz vam želim lep dopust, kjerkoli že boste.

rosie

praznujemo.si  

član od: 8.11.2008

sporočila: 22

7. maj 2012 19:40

Pozdravljena Kokr,

vabim te v Prekmurje, saj se bo tu našlo za vsakega nekaj. Če pa rabiš idejo za kakšen izlet pa se kar oglasi, sem s teh koncev in v turizmu doma.

Lp,

Edita

manca51  

član od: 5.5.2008

sporočila: 511

7. maj 2012 19:52

Bravo , kokr , dobro si postavila stvari na svoje mesto . Upam , da bo kdo " shvatio " .

Želim vam prijeten dopust , ki se ga boste še dolgo radi spominjali .

 

manca51

jesen  

član od: 5.10.2004

sporočila: 410

7. maj 2012 20:37

Glede na to,da imaš otroke različnih starosti,ti priporočam terme Čatež,ni vrag,da se ne bi znoreli po vseh  

tistih čudesih,ki jih ponujajo.V Moravcih so bolj tobogani vrtoglavih višin,okolica je meni osebno lepša v Prekmurju.

 

Ne vem pa zakaj nekdo ne sme vprašati za mnenje tukaj na forumu,saj res nismo vsi neki vsevedi.

Pametno  se odločite in uživajte na dopustu,da se ga boste še dolgo spominjali.

jesen

kokr  

član od: 30.8.2010

sporočila: 16

9. maj 2012 15:40

Hvala za lepe želje, lep dan še naprej.

kokr

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15152

10. maj 2012 10:40

Kokr, jaz vam predlagam Prekmurje. In sicer iz preprostega razloga, ker narava ponuja veliko več užitkov kot v Čatežu. Poleg tega je ta del Slovenije bolj topel in boste v primeru slabega vremena na boljšem.

Moj mož ima v Prekmurju sorodnike. Vsako leto jih obiščemo.Očarana sem nad lepoto in razvojem. Predvsem pa nad ustrežljivostjo in  neverjetno prijaznostjo.

Imate dovolj sprehajalnih poti in kolesarskih stez za izlete. Mi smo se sicer kopali v termah Banovci in je bilo super ležati v senci pod drevesi. Presenečena sem bila, da je gostilna ob bazenu ponujala veliko boljšo hrano kot jo ima restavracija v Čatežu. Ni primerljivo.

Čatež se mi je zameril pred časom, saj sem staknila hudo ginekološko vnetje, da sem mesec dni krvavela. Lani poleti smo šli na enodnevni izlet z 3 letnikom in sem bila razočarana. Nepopisna gužva, nobene prave sence, soparno, da ne omenjam hrane v restavraciji in vročine. Mene še nekaj časa ne bodo videli.  


Če je mož član AMZS ima v Termah 3000 20 % popust na redne cene.

 

 



Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 10. 2012 11:01

Maxi25  

član od: 12.5.2011

sporočila: 195

10. maj 2012 11:04

No pa bom še jaz povedala svoje mnenje. Žal v Termah 3000 še nisem bila, zato mnenja ne bom podajala. Bila pa sem v Čatežu zelo velikokrat in moram reči, da ni nič kaj prijazen za žep, še manj prijazno pa je za glivice. Dolga zgodba, vendar meni so se Čatežke toplice izredno zamerile, sploh zunanji bazeni.

 

Berem, da imate 4 otroke ( avtorica). No, definitvno bi bila meni top destinacija Olimije. Tam imate AQua Luno in navadne termalne toplice z zunanjim bazenom. Poleg tega pa je okolica nadvse primerna za izlete sploh za otroke teh starosti. Če zanemarimo bazene, imate na voljo:

- Dolino čarovnic ( ni vstopnine, narejeno v gozdu, pravljični liki, ki so jih izdelali otroci...sprehod po gozdu)

- Repnice ( kot nekakšne vinske kleti, izdolbljene v pesek oziroma mivko. Zelo zanimiva zadeva - spet zelo prijazno denarnici, saj je vse na "bazi" domačinov, ki so veseli, če kdo pride. Priporočam najstarejšo repnico - vsi vedo kje je)

- Najstarejši Hrast ( sicer so ga posekali, ker ga je napadla kozica - ki je zaščitena žival, vendar je ostalo deblo in veje, tako da si vsak predstavlja kako noro veliko drevo je bilo to - spet super za otroke)

- Čokoladnica ( njihova čokoladnica na poti do doline čarovnic je zelo znana...)

 - par minut vožnje čez mejo, vas pripelje do Titove domačije v Kumrovcu)

 - Jelenov greben ( kjer lastnik gostilne pokliče Jelene in pridejo pred gostilno malce pojest. Zelo zanimivo, saj kdaj pa vidimo Jelena tako od blizu? In to ne enega ampak kakih 30)

- Haler ( Za ata in mamo - njihovo domače pivo. Za otroke super pica)

 

No, v tem Halerju sem jaz spala, ker je bilo full poceni, pa še karte sem dobila skupaj s sobo. Haler ima velik park zadaj, kjer imajo igrišča za otroke, košarko...

 

Samo toliko v znanje :)

 



Maxi25

Sporočilo je spremenil(a) Maxi25 dne 10. 2012 11:05

Lotti  

član od: 13.10.2006

sporočila: 343

17. dec 2012 8:38

Ostali sta mi dve karti za kopanje v Termah Čatež in sicer za kopanje v bazenih hotela Čatež. Njuna veljavnost je do 31.01.13. Ker do takrat ne bom več mogla v Čateške jih z veseljem brezplačno podarim nekomu, ki bi jih lahko izkoristil.

Torej, če je kdo od kulinaričark ali kulinaričarjev zainteresiran naj se mi javi...

Lotti

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti