24. apr 2012 10:37
Jaz sem začela z Fiat puntom, s katerim sem imela non stop že v garanciji sama popravila. Zato sem kupila Peouget 206 in ga ne bi kupila več, ker mi je bil premehak na cesti, pa še v 7 mesecih je šel menjalnik. Naslednji je bil Škoda fabia, ki je bil prva 4 leta soliden, potem pa so se začela vrtoglava popravila ( zadnje je bilo1300 evrov- bati na glavi...). Sem ga kar takoj prodala in kupila C3 dizel. Tega imam sedaj 4 leto brez popravil ( letos prvič žarnica), moti me le prostornost. Namreč zadaj imam otroški sedež in če se še kdo pelje z menoj spredaj je malo prostora za noge. Porabi pa malo. Je pa črne barve in zelo vroč, zato bi sedaj imela raje belega.
Mož je velik strokovnjak glede avtomobilov, trenutno je top izbira Kia rio. Ugodna cena, prostornost, nov model, nizka poraba, dizajn, 7 letna garancija. Vzdrževanje ni drago, cene delov so nizke, kar pri cliu ni. Tudi testi dokazujejo, da je vreden nakupa za daljše obdobje.
Če boš avto kupovala na kredit je najbolj pomembna čim daljša garancija, tu pa trenutno Kia vodi in praktično 7 let nimaš bistvenih stroškov.
Predvsem pa ti svetujem pred nakupom testno vožnjo in podatek koliko stane redni servis. Tako boš lahko ocenila, kako se obnaša med vožnjo, prostornost, velikost prtljažnika. Vsekakor pa kot kupcu novega avtomobila preveri kaj dobiš še gratis( zavarovanje, popust, darilo, barvo, gume...). Pred prevzemom preglej ali je pravo modelno leto, če so številke letnice na steklih povsod enake, če so vse 4 gume iste, če ima vso opremo. Avto mora biti brezhibno.
Želim ti veliko sreče.
Kjer je volja, tam je pot. Trixi