Pozdravljeni!
Partner bo čez mesec dni praznoval 30 let. Za rojsni dan mu želim speči torto v obliki pločevinke Laškega piva.
http://www.slascicarna-mikek.si/page03_4.html Nekaj takšnega.
Sedaj pa potrebujem vaše nasvete, saj sem do sedaj pekla samo torte "normalnih oblik". Kot prvo me muči, kako sploh dobiti takšno'>no obliko. Razmišljala sem, da bi spekla biskvit pravokotne oblike in nato iz tične mase oblikovala "pločevinko", vendar ne ve kako bi se to odneslo, saj z njo nisem še nikoli delala? Kot drugo me zanima, kateri recept za tično'>no maso naj uporabim, saj jih na kulinariki kar nekaj, vendar nebi rada, da se mi kaj ponesreči
ter približno'>no koliko barve bi morala dodati masi, da bi dobila takšno'>no temno'>no zeleno'>no barvo.
Nazadnje pa me zanima ali lahko sliko za torto narediš sam doma? Nekje sem prebrala, da jo nekateri s pomočjo računalnika, kar sami sprintajo na hostijo?!? Če to ni mogoče, kje na Štajerskem jo lahko kupim? Ali lahko sliko daš na tično'>no maso ali mora biti podlaga smetana?
Upam, da nimam preveč "butastih" vprašanj, vednar si resnično'>no želim to zadevo izpeljati. Je darilo veliko lepše če ga narediš sam, kot pa kupiš ![]()
barbara987