Ežojevo potovanje v peru

pirnica  

član od: 21.3.2011

sporočila: 689

15. feb 2012 14:38

Lepo se imej, Ežoj! A kakšno žabico si že ugledal (al jo imaš s seboj)?

pirnica

zeta  

član od: 21.5.2009

sporočila: 1353

15. feb 2012 16:50

Lepo redno se nam oglašaj in poročaj, da nas ne bo skrbelo, Ežoj!  In zdrav se vrni.

zeta

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

16. feb 2012 1:12

----------------ma terezija, kako da pozabim in in  pa tudi na vas ne bom pozabil.

Glede dileme blog forum, ja to vidim tako: blog je lahkotni zapis na določeno temo, ki dopušča neresnost, forum je bolj resna zadeva, ki je namenjena izobraževanju, jaz pa nadvse skrbim za resnost. R ecimo tole sedaj potovanje v Peru, se razlikuje od prejšnjih, da ekvator prećkam na kopnem, ne na morju kot prej. In kakšna je razlika, vprašate vi, ki ste pozabili, da smo se v šoli učili, da je ob tem času na severni polobli zima, na južni poletje. Ta razlika se seveda na morju ne opazi, opazi se na kopnu. Pogledjte skozi okno, vidite sneg, na južni polobli je toplo( danes 30 stopinj, mrzlo pivo in jamram uf, uf, kolk je hudo, kdo bo to zdržal......... ampak to je iz ene druge teme ). torej, severno od ekvatorja je sneg, majmuni skačejo v bundah in jamrajo, oni južno od te črte pa veselo skačejo in kažejo jezik onim na severu, čez nekaj časa se stvar zamenja, in oni sa severa kažejo jezik.................. ah, majmunska posla ). S eveda se tega nismo tako učili, kako majmuni skačejo po drevju v bundah, vendar je logično, če mal premisliš. Pa tudi jaz nisem mislil, da bom iz aviona videl majmune v bundah kako skačejo, vendar bi se črta, kje je sneg, kje ga ni, mogla lepo ločit. Žal, je bilo oblačno, in od izobraževanja ni bilo nič.

Danes sem mogel zamenjat prenočišče, novo ni daleč od starega. <soba velika s kopalnico in matrimony posteljo ( pa kaj me to sprašujete, če mi querida amiga mirno spi, tega vam ne povem, pa sploh nisem rekel, da je z mano, od kod vam to ). Cena je 50 solov ( novih ) cca 10€, se bo dalo zdržat.

Danes so mi strah uterali v kosti ( pa na perujske-Limske muhere in čikite s svojimi dekolteji, ki so, ni da niso, vendar sem mal izgubil občutek za številke dekoltejev, bom že prišel v formo ), in sicer amazonke.............. uf, uf, sedaj pa preskačem, no, po vrsti:

v Peruu ( matr, kje ste zdej jezikače ( ali pa jezikoslovke ) da pomagate: kaj je prav: v Peruu ali v Peruju, res me matra, mi querido amigo nočem vprašat ) se gre ogledat Cusco, Machu Picchu, Nasca, jezero Titicaca in Amazonija. Machu Picchu.Vse destinacije ( matr, kolk se učeno izražam ) so na višini čez 3500 m ( no razen zadnje, ki je na 2400m, vendar se gre prek Cusce ki je visoko. Nekje sem prebral, da taka višina lahko vpliva na razvrat , pa, nočem nič tvegat, raje se držim doline. Torej: Amazonija. Načrt je bil tak: Z avtobusom ( cca 20 ur ) do Pukallpe. Danes zvem, da avtobus do pukallpe pelje čez en prelaz čez 5000 m. Da bo mera polna, na oni strani hriba, uporniki, baje zelo rad stavijo do znanja, da so še aktivni, pa kako se tam začenja Amazonija, uporniki so lahko le upornice, pa me ujamejo, pa ko vidijo koga imajo v rokah, ni šanse, da me spustijo, pol jaz pridem kot en............ ah pustimo kako bi amazonke preizkušale mojo vzdržljivost ( saj se spomnete, da so dohtarji tudi v naši vasi preučevali ta fenomen in so me preizkušali na vzdržljivost........ ).

Torej, sedaj nova varianta: letalo do pukallpe pol naprej bom videl ( če se bom lahko amazonkam izognil........... )

Uf, uf, bi mogel kaj napisat o Limi: torej lepo mesto, precej zelenja ( predvsem drevja ), tudi parki so, recimo, danes bil na Plaza de Armas, ki imenu navkljub izgleda zelo lepo, obkrožuje ga vladna palača ( španciral mal od spredaj, če me opazi el prezidente in pokliča na pivo (no, pa me ni ( poklical na pivo ))). Na drugi strani je nekakšna Municipalidad palača, na drugi strani pa velika iglezija ( cerkev ) verjetno, da oni, ki kaj ušpičijo v onih bajtah prej, hitro pridejo do oprosta grehov, vse v enem ( neo )kolonijalnem slogu, oh in sploh za vzdihovanje. Malo naprej je cerkev sv. Frančiška, ki je praktički cela muzej, zelo zanimivo, knjižnica je kot iz filma v imenu rože ( ali kaj podobnega ), pa katakombe, res vredno ogleda, čeprav me natpisi no tocar- no tuch in no photo, no video, na vsakem koraku posebej niso navdušili, V Limi se mi edino ne dopade Avenida costaniera, ki pelje .............. ne povem pored kakšne vode pelje, mal se matrajte pa tuhtajte. Avenida je speljana pri obali, Lima je na nekakšnem platoju na višini ( recimo ) 20 m, videti je tako golo, kot obala med Piranom in Fieso.

Matr, sem zmatran, kot rečeno je 30,9 stopinj ( imam termometr s sabo ), če eno pivo, pa grem spat.

ežoj

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4526

16. feb 2012 1:30

Evo ene jezikače:  

Kako pa kaj kulinarični užitki v Peruju?

Prav fouš sem ti bila vse do 30,9°C    mej si jih! Tu je prijetnih 7°čez dan in osvežujočih -6 ponoči

 

Uživaj še naprej, srečno

 

 



mzm

Sporočilo je spremenil(a) mišzmoke dne 16. 2012 01:30

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

16. feb 2012 6:27

Lepo, lepo, da si vsaj drevje videl, ežoj. Saj res, od kod ti pa kljukice? Boš jih prehitro porabil, s čim boš pa potem perilo obešal?

Pa ne pozabi kake sladkarije slikat, da ne bo jade žalostna, prosim.  In uživaj na 30,9 stopinjah, mene tudi ne ganejo posebej.

Da ne govorim o tem, da zares uživaj, pa to tako ali tako počneš na tej strani onega mostu, kot vedno, a ne?

rimljanka

MBrando  

član od: 4.8.2011

sporočila: 2308

16. feb 2012 7:21

hehe. Kar tako dalje!

---Kdro išče cilj, bo ostal prazen ko ga bo dosegel,kdor pa najde pot bo cilj vedno nosil v sebi. (Dragi Nejček Z.)---

rosie  

član od: 15.9.2007

sporočila: 1141

16. feb 2012 8:21

Ežoj, to se pravi, da greš zdaj v Brazilijo?

20 ur na avtobusu pa preživi kar se da lepo, najboljše, da postaneš.

rosie

tanjaj  

član od: 15.6.2007

sporočila: 918

16. feb 2012 8:29

Ežoj, super. Uživaj na potovanju!

tanjaj

zeta  

član od: 21.5.2009

sporočila: 1353

16. feb 2012 8:44

ežoj je napisal/a:

...

Matr, sem zmatran, kot rečeno je 30,9 stopinj ( imam termometr s sabo ), če eno pivo, pa grem spat.


ežoj

 

Le uživaj, jaz pa sem tako srečna, da smo še vsaj kakšen mesec ali dva do 30+ in se prepričujem, da saj bo hitro minilo, bomo že zdržali. Pa saj nisem edina, vidim.

zeta

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

16. feb 2012 9:51

zeta je napisal/a:

 

Le uživaj, jaz pa sem tako srečna, da smo še vsaj kakšen mesec ali dva do 30+ in se prepričujem, da saj bo hitro minilo, bomo že zdržali. Pa saj nisem edina, vidim.



zeta

 

Se strinjam, za 30+ nisem nič fouš

JJ

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti