Zapovrstje vnosa hranil čez dan...

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

27. jan 2012 1:38

bannanna je napisal/a:

 

Recimo, ko sem pocasi presaltala na zdravo prehrano, brez mocnih okusov ipd mi je to postalo zakon. Jem vse, cesar prej nisem, in vse mi je dobro. Prej sem imela tako razvajen okus kot sedaj vecina ljudi. Od raznih ojacevalcev okusa, sladkorja, soli, masti. Ko se zacnes bolj simpl prehranjevat, je vse dobro in na koncu so ti dobri se ovseni kosmici na vodi ;) ok, to vem da sem malo posebna, samo lahko si predstavljas kaksno malo bolj plain and simple jed.



www.mojalbum.com/naredilaana

 

Tole mi ni (preveč) jasno.

Imam namreč popolnoma drugačno mnenje. Močni okusi so nekatere BLAZNO začinjene hrane, kot indijska, tajska ipd. Mast nikakor ne spada zraven. Narediti nekaj negraužno mastnega, ne bi ravno imenovala, da jemočnega okusa. Je samo mastno.

 25 let nazaj sem imela sodelavko, ki je trdila, da je riž okusen samo pod pogojem, da uporabiš gromozanske količine maščob, ko ga pripravljaš. No, na žalost nisem imela priložnosti, da bi ji skuhala po moje in dokazala nasprotno. Po drugi strani pa polenta, kuhana na slani vodi res ni za nikamor.

 

Vanja

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

27. jan 2012 8:57

Okej, mast izboljsa jedi. Ostanejo bolj socne, bolje se zapecejo, posredno torej izboljsa okus

www.mojalbum.com/naredilaana

zeta  

član od: 21.5.2009

sporočila: 1353

27. jan 2012 9:39

MBrando, en dober kreftik tapravi kakav danes ne sme manjkat. Za pogret in za posladkat. Skuhan doma ali pa v kakšnem prijetnem lokalčku, če si ga že odkril v vašem lepem Maribori.

zeta

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

27. jan 2012 13:56

Danes mi je ena naša članica rekla, da tako dobrega kakava, kot ga je pila v drugem nadstropju centra City, nad Pando, še ni pila... Jaz tam sicer pijem dobro kavo, za kakav pa nisem pristojna, ker kakava sploh ne pijem, samo povem, morda je za poskusit.

mamamia

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

27. jan 2012 20:37

Meni je najbližja tista, da človek zjutraj je kot kralj, opoldne kot princ in zvečer kot siromak. Tudi mi je mediteranska kuhinja mnogo bližje kot pa kontinentalna. Pa tekočina se pije pred hrano - s to finto človek poje manj.

Vendelina jr.

zeta  

član od: 21.5.2009

sporočila: 1353

27. jan 2012 21:27

Vendelina jr. je napisal/a:

Meni je najbližja tista, da človek zjutraj je kot kralj, opoldne kot princ in zvečer kot siromak...


Vendelina jr.

To sta moja starša vedno govorila in potem tega pač ne pozabiš. Ampak včasih pa tudi zvečer paše več kot bi bilo prav. Važno je, da se ne pretirava, pa je.

zeta

MBrando  

član od: 4.8.2011

sporočila: 2308

27. jan 2012 21:40

Na ja...jesti zmerno čez dan tudi ne škodi. Res pa je,d a občasno pa zapaše, tista, ala OBELIX pojedina ;)

Mamamia: Ja pa hvalaaaaaa za posredovanje. Že ena možnost da se najde D KAKAV. Tam pa res še nisem nikoli bil. Pravi, da je to nad Pando v Cityu, al v Pandi?
Veš da grem probat ne in ako je to TO, pol že vem kje bom knjige prebiral in se predajal užitkom...

Zeta: Točno tako. Hladno je bilo vjutro da je grizlo skozi jakno. Vsekakor kakav ne sme manjkati, ali pa čaj oz Proja. Danes sem bil na čajčeku, jutri pa sledi razvajanje z kakavom. Hvala za lušte, saj ti, najbolje vplivajo na telo in počutje :).
Danes sem nabavil pravi presni kakav imam pa doma še super fancy WHITTARD kakav z dodatkom čilija in cimta (tako kot so to že azteki v originalu pili. MMMM), ter navadnega temnega od Kraša. Sledijo najtežji trenutki v mojem življenju. Aja, sem omenil da sem tehtnica po horoskopu?? Te si lahko že misliš, v čem je fora :P
Jutri bo na vrsti presni kakav domešan v tega z čilijem, rahlo sladkan, na vrhu pa mlečna kepica. Kak sem pa jaz zadovoljen z nabavo MAGIC MILK makera. One penice v gostilnah se lahko skrijejo!!! NOM NOM NOM
Kak kompliciram a? Z eno skodelico kakava...hihi

MBrando

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

27. jan 2012 21:55

Marlon, v lokalu NAD Pando, ne v Pandi; torej v drugem nadstropju Citya.

Jaz ga nisem pisal, ga je pa poskusila ena naša Kulso članica in je rekla, da je odličen. Tako da če ti ne bo po volji, ne mene krivit, plosim, plosim...

mamamia

MBrando  

član od: 4.8.2011

sporočila: 2308

27. jan 2012 22:05

Mamamia: Eh nikakor. Nobenega ne bom krivil, ampak bom užival v trenutku. Saj, dosti imam še časa in dosti je še lokalov. V vsakem primeru pa mi bodo tisti trenutki dali užitek, saj je pitje kakava vedno nekaj posebnega, pa četudi ni najboljši. Edino naj se pazijo, ako mi ne bodo, kljub izrecni želji, naredili vrelega! Pol pa naj se pazijo!!!

Počasi bom ekspert ratal, kar se tiče kakavov in raznih belih kav ;)

 

MBrando

MBrando  

član od: 4.8.2011

sporočila: 2308

28. jan 2012 19:23

Mamamia: Hvala za napotitev in predlog :D
Ker je danes bil taki fajni sončni a mrzel dan, sem vzel pot pod noge in se odpravil via City. Danes sem si rekel, NOBENE AKCIJE. Niti plezanje, niti Pohorje. LENARJENJE (ok, po kolo PONY sem šel in ga sporihtal. vsaj nekaj a ne :S ) je bilo na spisku. IN PRAV JE TAKO.
Našel lokal in ugotovil, da sem že večkrat šel mimo in razmišljal, da enkrat pa bom šel noter, saj mi je izgled res simpatičen. To, pri meni, poleg dobre postrežbe in artiklov pomeni največ. Lokalčič je prav zanimiv. Res. Saj je kombinacija frizerskega salona in lokala.
Skratka, stvar je sledeča:

Lokacija: Center mesta, mali milijon avtobusnih postaj pred Cityem omogoča udoben obisk lokala

Izgled: Meni os. vredu, edino večje mize bi lahko bile ter kakšen kavč ne bi bil odveč. Saj veste....za tisto, nežno polovico ;)
Dopade pa se mi, kombinacija črno belo, pa da so revije/časopisi na razpolago, ter da ni preveliko. Notranji del lokala ima 3 mize, pol so 3 na balkonu, pred lokalom pa enih 10. Jaz sem sedel noter.

Postrežba: 5. Mislim, da ti gospodična že skoraj misli bere. NORO. Namreč, ko sem rekel da IMAM ENO VELIKO ŽELJO PRI KAKAVU, je takoj porekla: JA; BOM DALA VELIKO ŽLICO KAKAVA :>. Hehhe, sicer to ni bilo to, je pa vsekakor dodalo točko, saj se gre za odnos in pripravljenost.
No, ekstra velike žlice nisem zahteval, ker nimam rad takega kakava, sem pa PROSIL ali lahko naredi res RES vroč kakav, ter ji razložil dosedanje situacije. Zadnji meseci zgražanja in nesreče so bili pozabljeni, takoj ko sem po ponovnem pogrevanju (ja, revica je 2x pogrela zadevo...sorry) dobil VRELI kakav, da je skoraj šalco stopilo.

Kakav: Hja, žal 3. It was only BENQUICK. Torej tistih borih 25% cokolade, ostalo pa adativi do obisti. Ampak ok, saj drugje ni nič boljše, razen v special lokalih.
Sicer nisem vprašal kakšen kakav imajo, ampak sem pri odhodu poškilil za pult in videl....

OCENA: 4. Zaradi truda, prijaznosti, ter ponovnega pogrevanja.

Naslednja misija: Caffe AROMA. Te se še posebno veselim, ker že cirka 5 let nisem bil tam. Morda pa tokrat najdem THE KAKAV. Veseli me dejstvo, da so predvsem specializirani na vroče čokolade, tako da verjetno pristanem na kakšni od teh. Jih imajo kar dosti različnih, kolikor pomnim. NOM NOM

Pri meni v shrambi pa trenutno vroča čokolada od Whittarda z okusom čilija in cimeta.
Poglejte si tole stran in dvomim da bo kdo ostal hladen (le kako lahko, če govorimo o VROČI čokoladi :D ). Mislim da vsakega pograbi želja, da bi bil nekje v Angliji, v tisti podeželski hišici, sedel ob kaminu, na polici pa bi imel vseh 18 različnih okusov vročega kraljevega napitka ter drugi pribor, katerega ponuja whittard. Saj ne moreš ostat ravnodušen, pri vseh lepih šalcah, priboru za čaj, ter darilnih paketkih z mančmelovi,kakavom in skodelicami. Angleži že od NEKDAJ znajo zadeve narediti tako LEPO TRADICIONALNE, da v meni takoj prebudijo nostalgijo po njihovih zlatih časih kolonializma, pa čeprav me ni bilo takrat. Rad pa gledam filme, kateri predstavijo tole obdobje :D.
Ok, Ok, bom raje nehal, ker me drugače še vržete dol, to pa bi mene res res čisto potlačilo. Kaj čmo! I like this site!!!!
Aja, da ne pozabim povezave:
http://www.whittard.co.uk/hot_chocolate

Priporočam nabavo. Dobite pa jo v evroparku v oni trgovinici za fancy gospodinjstva. Nasproti špara v pritličju.
Pa smo dali vetra lobijem hihi. Ne bo se samo na njihovih super modernih kuhinjskih policah bohotila tale kulinarična dobričina, ampak bo tudi pri nas, malih ljudeh, krasila kuhinjo in naredila dneve lepše, ko si bomo naredili VELIKO šalco te KRALJEVE PIJAČE. mmmmm. Samo še sojino mleko se pogreje, naredi vroča čokolada, doda žlica presnega kakava, na vrh pa mlečna kepica narejena z magic milkom ter posipana z cimetom. KULINARIČNA MOJSTROVINA :DDDDD

MBrando

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti