Pomoč!

twinsika  

član od: 25.4.2011

sporočila: 12

tema odprta - 24. jan 2012 13:50 | ogledi: 6.525 | odgovori: 4

Na hitrosem spekla mafine pa sem pozabila dodat pecilni. A se da narediti mogoče kaj drugega iz njih, kakšni rumovi ježki...? Če ima katra kako idejo prosim za pomoč.

twinsika

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

24. jan 2012 14:00

Poješ kar take ? Jih potrebujete za kakšno posebno slovesnost, da bi morali biti lepi ter rahli?

Magari jih prerežeš čez pol, namočiš s kakšnim sokkom od kompota, položiš gor sadje iz taistega kompota ter okrasiš s smetano.

tulka

twinsika  

član od: 25.4.2011

sporočila: 12

24. jan 2012 14:02

So kar zbiti, ker sem jih pekla iz polnozrnate pirine moke.

twinsika

zeta  

član od: 21.5.2009

sporočila: 1353

24. jan 2012 14:13

Saj je v bazi kar nekaj receptov za rumove kroglice in podobne sladice, ki jim je osnova biskvit. Namesto piškotnih drobtin, uporabi biskvit. Tako da kar poišči, če pa gre za manjšo količino pa jih lepo pomakaj v kavo ali mleko, boš videla, da so dobri, četudi niso tako zelo mehki ali puhasti. Bo pa naslednja peka boljša.

zeta

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

24. jan 2012 15:31

zrežeš jih na kose ali raztrgaš, preliješ z malo pravega čaja in dodaš marelično marmelado, sok pomaranče, lahko tudi malo ruma. Vse skupaj daj v skledo, da se lepo sprime, potem zvrni, da je kot kupola in prelij s čokolado ali premaži s stepeno smetano. Lahko pa maso premešaš s pudingom ali narediš kakšno kremo, serviraš kot kupkče, malo jih okrasiš.

mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti