5. jan 2012 13:49
Pozdravljeni,
tema se mi je zdela zanimiva pa sem prebrala nekaj vaših komentarjev.
EuroSpin je v našem kraju in s fantom sva pogosoto zahajala tja, ja zaradi cene, ker druge trgovine, razen Mercatorja, za katerega vemo, da je drag in še ene lokalne trgovine, ni. Potem pa sem pred letom dni izvedela preko različnih medijev kako nam samooskrba pada in da kako Slovenci raje kupujemo poceni in TUJO hrano, medtem ko imamo veliko svoje, ki je pač dražja a zato bolj kvalitetna. Tako sva se s fantom odločila, da bova malo bolj gledala deklaracije in kupovala slovenske izdelke (kar je pač mogoče). Mleko, sir, maslo, jajca dobiva od kmetov iz okolice, kar zelo ceniva, meso dobiva v lokalni trgovini, ki ponuja svinjsko meso iz naše regije in ostalo slovensko meso, olivno olje dobiva od obalnih kmetov in prav tako refošk :) ... Tako, da v EuroSpin zaideva še redko, ne bom pa rekla, da ne greva več, ker se tudi tam dobi veliko kakovostnih stvari.
Tako, da dragi moji, zavedajmo se, da bomo s kupovanjem tujih izdelkov podrli našo - slovensko proizvodnjo!!! Vem, da je za to kriva država, ki na tem področju ne naredi nič! Žalostno!
Pa še to bom dodala, pred dnevi nama je zmanjkalo mleka pa sem šla v trgovino in kupila slovensko mleko, tako sem vsaj mislila, ker je pisalo, da je slovenska mlekarna, ko pa sem iz radovednosti prebrala deklaracijo je na njej na drobno pisalo, da je mleko avstrijskega porekla. Pa dajmo no, kaj nimamo svojih krav in svojega mleka???
Se opravičujem, ker sem bila tako dolga... :) Lep dan pa srečno v novem letu!