28. mar 2013 19:54
Oglašam se v stari temi, a z novim vprašanjem.
Bliža se velika noč in s tem čas peke potic. Trenutno sem za nekaj mesecev v Belgiji, malo me že daje domotožje in želja po potici je še večja. Hkrati pa je to super priložnost, da jim predstavim še eno našo jed. V lokani trgovini z robo iz druge roke sem našla majhen model za peko potice, keramičen in z luknjo na sredini, kot se spodobi. Dobila sem tudi orehe, ostale sestavine ne bojo problem.
Problem pa je kako sedaj cele orehe spremenit v prah. Doma potico delam večkrat letno in orehe zmeljem "na roke" v prastarem mlinčku, ki ga ima doma skoraj vsaka (starejša?) gospodinja. Tukaj pa ne vem kako naj se lotim in mlinčka v trgovinah ni videti. Punca pri kateri živim ima od kuhinjskih pripomočkov, ki bi morda bili primerni: švoh blender za sadje (steklen vrč z rezili na dnu), palični mešalnik, terilnico, valjar, običajen kuhinjski ribežnik, nože in dilce ... Žal pa nima sekljalnika, s pomočjo te mašine sem nazadnje orehe predelala v prah. Trenutno se nagibam k blenderju, če pa to ne bo delovalo imam plan B: jezno udrihanje z valjarjem po orehih.
Kličem ne pomoč izkušene in manj izkušene, a z dobimi idejami! Kako naj z zgoraj naštetimi pripomočki ali kakim drugim dovolj vsakdanjim "zmeljem" orehe? Mogoče naju z blenderjem (ali valjarjem?) rešite muk! Hvala!
kutikula