Pretirano kupovanje, pa ne le kompulsivno

yulchi  

član od: 16.8.2007

sporočila: 630

11. jan 2012 21:24

Hm, zanimiva debata

Glede na to, da sem strašen kulinarik, porabim največ denarja za kuhinjo in racionalne (velikokrat uporabljene) kuhinjske pripomočke, predvsem pa za peko - za okraševanje. Mogoče me včasih nap*** za razno "zdravo prehrano, ki je najbolj zdrava za vaše telo", ki preprečuje razne bolezni itn., drugače pa kupujem po potrebi. Če kaj rabim ali če slučajno odkrijem kaj uporabnega, tudi kupim. V bistvu če pogledamo, so v današnjem času vedno in povsod akcije in popusti. Npr. obleke nosiš mesec in pol, pa so že razprodaje. Tako da je moje mnenje: zakaj bi kupil po pravi ceni, če lahko kupiš v kratki in bližnji prihodnosti bolj poceni

 

yulchi

OlivaB  

član od: 5.7.2011

sporočila: 649

12. jan 2012 9:44

Zeta, o takšnih majhnih rečeh sem govorila <3

Nola, upam da te nisem užalila. Verjamem da imaš čudovit glas in da lepo prepevaš 

Motovilčica:
In priznam, dober nakup me razveseli za več kot deset minut. Včasih kot majhna punčka dlje časa občudujem kupljeno stvar, ki je ravno taka, kot sem si jo želela/sem si jo lahko kupila po dolgem iskanju/me je očarala na prvi pogled/je res nekaj posebnega.

Motovilčica, tole mi je pa zelo poznano, kot da bi sama napisala  Tudi sama se največkrat odločim za nakup le, če nekaj nujno rabim, ali pa me nekaj že dolgo pritegne. V vsakem primeru pa mora bit za dušo, pa tud če so sam makaroni.

Me veseli,da je toliko zgodbic s tem neobičajnim tovorjenjem Pred leti sem s Korzike privlekla cel zaboj sirov in klobas, z Barija cel prtlažnik sadja in zelenjave. O pakiranju za na letalo ob povratku bi lahko napisala knjigo  Nisem pa vedela, da lahko nesem s sabo tudi začimbe, sir...

OlivaB

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

12. jan 2012 10:07

OlivaB je napisal/a:

 

Nola, upam da te nisem užalila. Verjamem da imaš čudovit glas in da lepo prepevaš 


OlivaB

 

He, he, prav nič me nisi užalila. Saj po pravici povedano je moj glas daleč od prijetnega, pa še fušam zraven. Je pa zdaj tudi uradno potrjeno, da je moje prepevanje za ustavljat promet!

nola

silva  

član od: 1.10.2002

sporočila: 871

12. jan 2012 11:44

Pri nas pa zadnja tri leta kupujemo samo še gradbeni material, cigl, vijake, orodja vseh vrst, zadnje leto ploščice, fugirne mase,  lepila, izolacijo, barvo za les, lak za les,...

Seveda tudi hrano-na tone, pijačo-na galone...

Moko v 25kg vrečah...

Mešamo, valjamo, pečemo, cmarimo... Uhh

Piskri in kastrole, pečice in kuhalniki, mi bojo počasi res shirali in bo treba mislit na nove... Upam, da je ta dan še daleč in bo vse skupaj zdržalo do naše zmage in bom potem v miru - premišljeno kupila vse kar bom potrebovala. 

Vsak dan/vikend znova rečem: držmo pesti, da proguramo še ta dan/vikend. Malo še

Če imaš tako zaposlene misli, kot jih imamo pri nas, nimaš časa razmišljat/sanjat o shoppingu...

Vse je to pri nas "po potrebi".

O.K. moram pa priznat, da sem ravno danes zvečer zmenjena pri kozmetičarki na negi obraza (po treh letih! čisti luksuz ).

OlivaB  

član od: 5.7.2011

sporočila: 649

31. jan 2012 8:00

Nola, me zelo veseli da nisi 

Silva, sama se tudi počasi spravljam v te vode, tko da te čisto razumem. Čas razprodaj, jaz pa zbiram ponudbe za izkop, okna, kritino    Tko da bravo za kozmetičarko, bo na račun tega za en m2 manjša hiška, kar se pa ne bo poznalo kajne? ;)

OlivaB

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti