27. sep 2011 19:14
buhteljček, je pač tako, da torta Pavlova nima kaj dosti z ledeno torto, pa se ni čuditi, če nisi dobila ustreznih informacij.
27. sep 2011 19:14
buhteljček, je pač tako, da torta Pavlova nima kaj dosti z ledeno torto, pa se ni čuditi, če nisi dobila ustreznih informacij.
28. sep 2011 7:21
to torto kjer sem jo jedla so ji rekli ledena torta, itak je papotem veliko raznih z istim imenom slaščic.
buhteljcek
30. sep 2011 10:02
Iskani recept za »lenedno toro«
Biskvit: 12 beljakov umešati s500 gsladkorja in eno žlico kisa. Eno uro peči na nizki temperaturi.
Krema: 12 rumenjakov umešati in skuhati z dvema vanilijevima pudingoma v ½ l mleka. Ohladiti in dodati150 gsladokrja v prahu in 1 margarina, v to zmes dodati 2 smetani (mišljena krema od dr. oetkerja) in zmešati. Kremo razdeliti na dva dela. Eno polovico pustimo, v drugo pa vmešamo250 gorehov prelitih z1 dlvročega mleka.
Zlaga se pa tako: biskvit, rumena krema, temna krema, smetana
buhteljcek
30. sep 2011 10:34
bere se dobro. Me pa zanima velikost te torte, ker se mi zdi veliko 12 jajc za biskvit.
30. sep 2011 11:11
mislim da je to kar velika zadeva nimam pojma koliko velik pekač vendar pride kar debel biskvit in tudi visoka celotna zadeva
ko jo naredim poslikam in objavim
buhteljcek![]()
7. okt 2011 13:32
| Mygrace je napisal/a: |
Ljubica moja draga, upam, da so robide s tvojega vrta? In topinambur tudi? In srčno upam, da ne boš na stara leta krepko čez 6 ojrof na uro plačevala, da te bo kdo pedenal. Zdej se pa spet sama naprej igraj, jst grem. Rabutat.
|
Seveda tako robide kot tudi topinmbur rastejo na moji zemlji.
Hvala za ponudbo, verjetno se ponujaš sama ali imaš koga v neposredni bližini, ki bi bil za x evrov ali celo malo več pripravljen pedenati kogar ali karkoli.
Seveda bom tvoje ponujanje zabeležila, če se strinjaš, ga bom posredovala naprej, personal , še posebej cenen, je vedno iskan.
Rabutajo otroci. Tam nekje do trinajstega leta.
Starejši pa kradejo. Ameri imajo zanje lep naziv - white trash. Mi jih imamo tudi , prepričana sem , da jih poslušaš vsak dan že celo življenje.
nola
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Bučke s sirom

Najboljši limonini razpokančki