Muca

neznan uporabnik

25. avg 2011 20:54

In poleg tega potrdila mojo grobo zapisano ugotovitev, da se ti dejansko j...

 

Pač čakaj. Samo, da nauš pol tulila, da je veterinar kriv. Česar jaz ne verjamem, da bi veterinar izjavil. Se pa očitno on resno ustavlja pri sosedih, pr vas pa mimo pride mimgrede na klepet. Ti vsaj dolgčas ni

 

 

Multivitamin

multivitamin

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

25. avg 2011 21:40

Če je slučajno kdo mislil, da se hecam s čiščenjem zob:

Slika pred:

 

In slika po čiščenju:

 


 

 

 

 

Vanja

neznan uporabnik

25. avg 2011 21:58

Vanjič, jaz verjamem. In še eno par nas je. Drugi se očitno zabavajo. Vključno z veterinarjem. Češ, naj bruha, ker je razvajen. Saj, če je kaj resnega ma itak 9 življenj. V pravljicah to drži, ja. Meni bi se blazno fajn zdelo, da kdaj tak razvajen lastnik ali lastnica gre do zdravnika za ljudi. Al pa na urgenco. Mu je recimo res slabo in bruha in potem, tam rečejo - eh, saj to ni nič takega. Ste se preobjedli in ste razvajeni. Bo že mim. Če ne, pa mogoče mate še kako šanso.

 

Seveda mi je kristalno jasno, da sem sedaj zdrezal v kokošnjak. Ampak bo že. Razvajene kokoši se tud pomirijo.

 

 

Multivitamin

multivitamin

archi  

član od: 22.8.2009

sporočila: 100

25. avg 2011 22:30

Vanja_v_ZDA je napisal/a:

Ne vem, moja veterinarka nikoli ne bi rekla, da ima mačka 9 življenj in naj se počaka! Mi gredo kar lasje po konci ob tem, kaj pišeš. Namreč, k si videla, kako smo skoraj vsi navalili nate, si začela pisati, da le ni tako hudo. Grrr!

  Vanja

 

Imamo VETERINARJE in veterinarje, zadnji poznajo samo sistem kako kravo osemenit in jim je bolana muca še samo en nepotreben maček.

Če gagne bo pa jutri nov pri hiši, itak jih je zadosti.

Eni živali vozimo daaaaaaleč, da pridejo do VETERINARJA eni jih pa dajo pregledat, če se že najde veterinar pri sosedovi kravi.

Mi je pa zanimiva zadnja informacija, poleg tega da muca ne je, povrh bruha.

"Tečen in nesramen" Multivitamin je imel žal prav.

archi

archi  

član od: 22.8.2009

sporočila: 100

25. avg 2011 22:39

fotografka je napisal/a:

Ko je toliko govora o mačji hrani - ima kdo kakšne izkušnje kaj narediti, če maček golta (ne zgrize) briketov?

In pol se zgodi, da zbruha cele briketke - sem mu dala tudi RC oral briketke (za zobe, ki so precej veliki), pa jih je samo pogoltnil?

Btw, konzerve mu ne delajo nobenih težav, briketke ima kot dopolnilno hrano. Maček je velik (6+ kg), star 1,5 leta, kastriran, v super formi.

 fotografka

 

Maček je PREDATOR, trga meso s plena in ga GOLTA, nima niti približno podobne sestave zob kot človek (nima takšnih kočnikov) zato hrane ne "melje" ampak golta.

archi

neznan uporabnik

25. avg 2011 22:47

@archi, ker ti razumeš itak veš, da Multi rules in ma vedno prav.

 

 

Multivitamin

multivitamin

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

25. avg 2011 23:55

TUMAAVGUST je napisal/a:

Bila oz. se je oglasil živinozdravnik pri nam,ko je bil pri sosedovih. Rekel je, da je musc nekaj pojedel, zato tudi bruha, če hočem naj ga pripeljem da mu izperejo želodec, ali pa počakam, saj muce imajo devet življenj. Muc bi naj bil zdrav samo da pa je zelo zbirčen pri hrani smo pa sami krivi, zakaj smo ga pa razvajali. Za izpiranje želodčka se najbrš ne bom odločila. Bom vidla kako naprej. Vsak večer pa gre na potep, kaj potem poje kje pa seveda ne vem.

 



TUMAAVGUST

Jah, muc naj bi "nekaj pojedel" ... tudi en moj muc pred desetimi leti "je nekaj pojedel" - na žalost je bilo tisto "nekaj" - strup za polže. Ni mu bilo več pomoči, tako kot tudi trem drugim mačkam iz naše vasi ne, ki so očitno vse po vrsti v parih dneh na nekem vrtu pojedle strup za polže, ki ga je nekdo nastavljal. Mojega muca so mrtvega našli delavci iz bližnje tovarne ... en večer ga ni bilo domov, drugi dan tudi ne, kljub iskanju in klicanju ga ni bilo ... Ena od ostalih zastrupljenih muc, ki se je prav tako hodila "malo potepat", se je privlekla domov. Lastnica jo je takoj peljala k veterinarju, ki je po pregledu izbljuvane vsebine ugotovil, da gre za strup za polže. Tudi tisti muci niso mogli več pomagati.

... ja, tako gre to, če pustimo mucam "lutati" naokoli, nikoli ne vemo kje in kdaj bodo kaj pojedle in kaj vse se jim lahko zgodi. Evo, meni se je v petnajstih letih že trikrat zgodilo, da so mačke svojih pregovornih "9 življenj" žalostno končale že takoj, pri prvem. Po moji krivdi.

Upam, da s tvojim mucem ni res kaj hujšega ...

 

Moja mala Micka je nekega dne začela bolj mirjeno poležavati, kar za 3-mesečnega mačjega mladiča ni ravno pogosto, zvečer je začela driskati in bruhati in ni pojedla popolnoma nič več, zjutraj je bila še bolj umirjena in uboga in sva šli k veterinarju. Nihče ni omenjal 9 življenj, pač pa sum na mačjo kugo. In sva se vozili 4 dni vsak dam po 30 km na infuzije in ostalo podporno terapijo, potem pa je sledilo še dva tedna "karatene" oz. "hišnega zapora" v eni sami sobici (ja, Multi, se lahko zgražaš nad tem "zaporom," če češ, ma takrat, ko sem se bala, da se bo z virusom okužil še drugi, sicer cepljen maček, mi ni bilo do heca), pitanja z "recovery" paštetkami - to so tiste, ki sem jih predlagala Tumaavgisti in trepetanja za mucino zdravje. Pa je ozdravela. če bi razmišljala tako, kot tale "slavni" veterinar in bruhanje jemala kot "kr neki", bi muca v dveh treh dneh poginila. Dehidrirana in izčrpana.

Tako gre to pri mačjih boleznih ... zato pa je potrebno mačko, ki se "čudno" obnaša še posebej skrbno nadzorovati, je ne spuščati ven iz hiše, da lahko vidimo koliko in kaj je, ali pije, ali bruha, kako in kaj izloča oz. da ni nobene možnosti, da bi mačka "kaj čudnega pojedla".

Mojca

zeta  

član od: 21.5.2009

sporočila: 1353

26. avg 2011 1:03

Vsaka žival, tudi muce, potrebujejo kadar so bolne mir, zato so za izolacijo v posebni sobi hvaležne. Še posebej, če čutijo skrb in ljubezen ljudi, s katerimi je povezana.

Popolnoma drugače pa je, ko nam želi žival dopovedati, da je prizadeta zaradi določenih sprememb, ki jih občuti, najsibo zaradi prihoda nove živali v dom, ali pa je iz kakršnega koli razloga prikrajšana za pozornost, ki jo je bila deležna do takrat. Odzove se tako, da postane trmasta, muhasta in se polula tja, kjer bo lastnika najbolj prizadelo. Tako želi opozoriti nase in na svojo stisko. Skratka, muco je strah, da je nimamo več radi.

Če bi se tega zavedali in muci v tem času posvetili več sebe, več pozornosti, bi v kratkem času spoznala, da se nima česa bati in težave, ki nam jih je povzročala bi izzvenele v kratkem.

Če pa nas v takem trenutku preplavi jeza in se spomnimo, da je bila ta žival pa itak že prej čudna in trmasta in jo z njenim straniščem postavimo v prostor kjer bo sama, saj si nehvaležnica, kaj drugega ne zasluži, potem se bo problem samo še poglabljal. Celo nepredvidljive lahko postanejo živali v takem trenutku, kar pa lastnik, ki se mu je žival zamerila, uporabi samo še za potrditev, da je imel prav, ko je ravnal kakor je.

Nobenih posebnih znanj ni potrebnih, da bi lahko lepo sobivali z živalmi. Muce dočakajo lepo starost tudi s hrano, ki bi si jo izbrale same, celo s cenejšo. Pomembno je imeti le občutek za ravnanje z živim bitjem, da ob pravem času spoznamo, da je z njo nekaj narobe, ji zagotovimo veterinarja, če zboli, redno skrbimo, da se v njej ali na njej ne naselijo zajedalci, jo pobožamo in ji kdaj kaj povemo. Za muco, ki je naenkrat postala odveč v dosedanjem domu, pa mislim, da bi bilo bivanje v zaklonišču manj boleče.

Muce rade poležavajo, še posebej kadar se počutijo dobro in so sproščene, sicer pa malokatera prespi ves dan, muce tudi razmišljajo in čutijo.

 

 

zeta

tjas  

član od: 15.4.2003

sporočila: 2437

26. avg 2011 7:36

Mačka ima tisto eno življenje, kot ga imamo vsa živa bitja. Tale o devetih je zelo slaba pravljica, ki se konča pod kolesi avtomobilov, vlaki, zastrupljena, z razsuto glavo, mačjim aidsom, levkozo, kugo ali še čem podobnim.

Če si nabaviš žival, si zanjo dolžan skrbeti kot "dober gospodar" oz. tako, kot bi skrbel za katerega koli drugega družinskega člana na dveh nogah.

 

In kot je že archi napisal, eno je veterinar, drugo je živinozdravnik, ki hodi po kmetijah in rihta živino. Že smer študija je druga, in tudi znanje (in žal najpogosteje tudi dojemanje živali) je popolnoma drugačno.

 

Pa še glede tega, kar je frina napisala glede dodatkov v hrano... v cenenih hranah iz supermarketov (tako mačjih kot pasjih) so mnogi ojačevalci okusa, tudi sol, saj na ta način izboljšajo tem hranam okus. Taka hrana namreč res ne more biti čuda, če uporabljajo za njeno izdelavo odstanke iz prehrambene industrije. Za kakovostno hrano za živali je treba kuhati (za žival posebej in njej prirejeno) ali pa se sprehoditi do specializirane trgovine in tam kupiti kaj, kar sicer morda ne reklamirajo med večernimi filmi na TV in zgleda dražje, je pa zato tudi ustrezne kakovosti.



tjas

Sporočilo je spremenil(a) tjas dne 26. 2011 07:43

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti