Muca

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

24. avg 2011 14:21

proxima je napisal/a:
V resnici kvalitetna hrana za mačke ni draga - če preračunamo ceno raznih paštetk in konzerv za mačke, ki se jih da kupiti v veleblagovnicah (na primer kar tiste, ki bi jih menda kupile mačke same) glede na težo in vsebnost beljakovin in to primerjamo s ceniki v mesnicah ali ribarnicah, pridemo do ugotovitve, da bi lahko za to ceno futrali kosmatince kar z dobrimi kosi govedine ali lososa, aviacija ali sardele so pa celo precej cenejše.

lp, proxima

Popolnoma se strinjam!

S tem, da se tudi ob nakupu kvalitetnih briketov raje odločim za 10 kilsko vrečo, kjer je ena za kg bistveno, bistveno nižja kot pri nakupu 2 kg ali manjših vreč. In tako računica pokaže, da tudi "dragi" briketi v "taveliki pakungi", ki me stanejo recimo med 40 in 50 € in jih povprečna mačka poje nekje 60 - 70 g na dan (torej traja 10-kilska vreča kar okrog 150 dni, kar je cele 3 mesece!) dolgoročno sploh niso tako zelo dragi - pribl. 15 € na mesec.

Mojca

neznan uporabnik

24. avg 2011 14:24

Hehe, men snoč prvlekla paradajz od kaj jaz vem kje. Al mi je maznula enkrat, ko nisem pazil in pol ob 4 zjutraj se žogala po kuhni. Kuhana jajca ma ful rada, kot prviš je problem edino, ker poje rumenjak, beljak pa shrani in je že večrat smrdelo in smo lutali okol pa iskali od kod. Ona to tak skrije, da ni šanse da najdeš. Občasno se spravim pohat in to je šele podvig. Zašrudlana jajca morm definitivno skrit al vsaj pokrit, odkar sem jo najdel, da se je kopala v jušnem krožniku z 3 razšprudlana jajca. Me je samo blesavo gledala. Ajej, sem mislo, da me bodo res na en hrib odpelali

 

Skoz moram pazit. 2 days ago sem trebil solato. In mi je ispred nosa ukradla ostanke in si jih znosila pod postlo.

 

Viva, če to bereš, si ne nabavlaj mačke, ker bo ona mela skladišče pod postlo. Danes ji je sicer tak vroče, da leži na hrbtu z vsemi 4 gor in spi in občasno kaj mrjaukne. Pol ob 7 bo pa začela z petjem. Dere se pa ornk 2 ure z visokim C. Znoriš lahko poleg.

 

Multivitamin

multivitamin

neznan uporabnik

24. avg 2011 14:35

Ouff, mene pa košta z vrečkami, keksi,peskom in štosi okol 70 do 100 mesečno. Je tud ene ful poceni, eurospin, in tud pesek za wc sem začel tam kupovat. Je brez problema prešaltala iz dragega catsana. 10 litrski stane skor 8 eurov, ta cenejši pa 0,99. Je čist zadovolna. Samo od začetka ni blo šans, da bi kakala v kaj drugega kot v catsan.

 

 

Multivitamin

multivitamin

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

24. avg 2011 14:53

limnol je napisal/a:

Ko smo že pri mačji kulinariki in okusih ... Sonja

@limnol: Tale od višenj je legendarna. Pri nas doma smo že pred leti imeli svojeglavega mačona, ki je prišel k hiši že v zrelih letih; tisti bi prodal dušo za kuhan kostanj - nisi ga mogel toliko hitro lupiti, kakor ga je on jedel. Res pa še nisem naletela na mačko, ki se ne bi z gnusom obrnila stran od kakršnihkoli citrusov. lp, proxima

neznan uporabnik

24. avg 2011 15:04

Misliš to proxima, da je? Citruse.

 

Naša se noro rad igra z olupki mandarin.

 

Multivitamin

multivitamin

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

24. avg 2011 15:13

Never say never... :)))))) Moje jemljejo obstoj citrusov kot osebno žalitev, če se jih spravim lupit in jest, se poberejo stran in me gledajo od daleč z globokim prezirom. lp, proxima

neznan uporabnik

24. avg 2011 15:27

Te je pa moja res luda

 Tak kot jaz. Moja pikica pa čist vedno vse prešnofa. Ni šans, da bi jaz ar kdorkoli v mojem gospodinjstvu lahko v miru pojedel mandarino. Al oranžo. Če ne drugo vse prešnofa pa pol jemo mandrine in kako dlako poleg

 

Lucky you

 

 

Multivitamin

multivitamin

TUMAAVGUST  

član od: 2.9.2009

sporočila: 120

24. avg 2011 16:21

mamaF, hvala za ta nasvet, bom pogledala po trgovinah in če jo najdem jo bom kupila našemu Micu, zanimivo, ti imaš Micko, jaz pa Mica, kaj če se kdaj srečata, kaj bo nastalo, naš je črn in ima malo bolj dolgo dlako.

TUMAAVGUST

neznan uporabnik

24. avg 2011 16:25

Ne me narobe razumet, si pelala mačka h vtu in ka je?

 

Mogoče sem spregledal rezultate. Hvala

 

Multivitamin

multivitamin

barbra  

član od: 9.8.2002

sporočila: 355

24. avg 2011 18:48

Moj maček pa znori, če mu zakotališ po tleh olivo. Prvo poje nemudoma, z ostalimi tremi (več mu jih ne upam dati - so le preslane) se pa igra kot z mišjo, zraven prede, zavija z očmi, se vrže na hrbet in se obnaša kot da je na trdi drogi. Na koncu poje vse in prosi za še. Tamala muca takih popadkov nima.

 

Tumaavgust, daj odgovori že, kako je z mačko. Ves čas te sprašujemo, kaj je rekel veterinar. Jo je pregledal ali ne?

Barbra

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti