Pokvarjeni shranki-pomoč

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

21. avg 2011 21:55

Naor, tistih 15 mi nut nima nič pri pokvarjenih pledslkavicah, so morale take biti že prej, saj, konec koncev, si jih vzela iz hladilnika in do doma se niso mogle niti segreti. Bakterije vseeno potrebujejo, v zanje idealnih razmerah okvirno 20 minut, da se delijo, vsaka celica, potem iz tega lahko jasno vidiš, da se račun ne izide.

rimljanka

neznan uporabnik

21. avg 2011 21:55

Hvala rimljanka. Saj sem podobno razmišljal. Ker res je 1 al 2mm. Sem raje vprašal, ker res nisem vedel. Jaz in moji to ponavadi pojemo i nikom nič. Seveda vedno prej prevoham. Če ma samo malo vonj takoj porabimo. Če pa vleče že zelo na kislo in je ono leplivo pa takoj v smeti. Da se navežem na Naor. Verjetno, če so imele samo malo vonj ne bi blo nič, ko jih prepečeš. Tud pr nas včasih ma malo in rahlo čuden vonj. Ne močno. Pol to fino prepečemo in še nikol ni blo težav. Drugo pa, če bi melo ful smrad. Absolutno takoj v smeti. Ker, če se je v 15 minut napihnilo je lahko zarad temperaturne razlike. V trgovini hlad, v hladilni omari z mesom tud. Pol pa na 35 in se orosi in napihne. Pa malo vonja. Po moje bi to komot lahko uporabila.

 

Multivitamin

multivitamin

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

21. avg 2011 22:07

Hvala Rimljanka, sem potrebovala eno potrditev. Res bi bilo čudno, da bi se v tako kratkem času pokvarilo, kljub vročini.

 

 

 

naor

neznan uporabnik

21. avg 2011 22:21

Samo Naor, če je melo samo malo vonj in blo napihnjeno v 15 minut po moje to ni bilo za v smeti.

 

Multivitamin

multivitamin

barbra  

član od: 9.8.2002

sporočila: 355

22. avg 2011 15:27

Tale vonj me je odvrnil že od marsikaterega mesa. Meni mora meso DIŠATI, sicer ga smatram za pokvarjenega. Tule sem po moje preveč previdna. Sem šla že ta ko daleč, da sem sosedi dala mleto meso za psa, prinešeno isti dan iz trgovine, ampak meni je smrdelo. Naslednji dan mi je povedala, da so jedli krasne polpete, ker je bilo meso povsem v redu. Pri ostalih živilih ne kompliciram tako zelo

Barbra

neznan uporabnik

22. avg 2011 16:36

Eh darling, meso diši, samo če ga nažajfaš pa pol naparfumaš. To niti za v opero ni fajn. Meso mora met vonj po mesu

 

Malo stinka ni še nobenga pobralo. Maš pametne sosede

 

Drugo pa je, če res zaudarja. Pol niti za sosede ni dobro.

Kr pogumno.

 

Multivitamin

multivitamin

archi  

član od: 22.8.2009

sporočila: 100

22. avg 2011 21:20

dobro meso ne diši, pa tudi ne smrdi, ima intenziven vonj po mesu, kot je rekel multivitamin.

Če je uležano ima še toliko bolj "markanten" vonj, vendar nikakor ne smrdi.

Če meso že malo smrdi je za v smeti, vendar je treba ločiti intenziven vonj uležanega mesa od mesa, ki smrdi kot crkovina, sploh pri govedini.

Svinjina, ki ni OK smrdi ko satan.

Če so bile pleskavice goveje mogoče nisi navajena vonja, če so bile mešane so bile pokvarjene.

 

 

 

archi

VilmaS  

član od: 10.10.2003

sporočila: 1067

23. avg 2011 10:24

terakota je napisal/a:

....vmes solila, zaprla, z žlico potlačila, da sem izstisnila zrak in dala v pečico.

terakota

Tudi jaz sem na začetku moje kuharske poti mislila, da sem s tlačenjem iztisnila vse zračne mehurčke in zato uničila celo šaržo rdeče pese. V nekaj dneh je bila v špajzi že veselica. Izkušena kuharica mi je pokazala, kako z dolgimi vilicami (tistimi za pečenko) ob notranji steni kozarca naloženo peso privzdiguje, da lahko zračni mehurčki, ki so skriti med posameznimi rezinami, splavajo na površje oz. da kis res zalije vse. Običajno je po takem manevru potrebno doliti še kar nekaj kisa, da je kozarec poln. Da si pri bezanju mehurčkov na površino uspešnejši, pa kozarec napolniš s peso samo do 3/4. Od takrat vlagam na ta način in pri letni količini ca 70 kozarcev se mi jih je v 25 letih pokvarilo skupno približno 5. Upam, da se mi glede na vaše komentarje o čudnem zraku ne bo letos razmerje podrlo.

Enako je po moje z bučkami; najbrž je precej manj možnosti da se pokvarijo, če bolj kot ne plavajo v olju. Manj skritih zračnih mehurčkov bi bilo, če v kozarec naliješ olje in potem vanj vlagaš rezino po rezino. Res je poraba olja malo večja, pa saj se ga lahko ob odprtju kozarca porabi tudi še za kaj drugega.

Če je med predhodnimi komentarji že kakšen podoben odgovor, se opravičujem, ker sem teh 5 strani res bolj na hitro prebrala.

 

LP, V.

terakota  

član od: 19.9.2009

sporočila: 469

23. avg 2011 13:23

Vilma, grem iskat dolge vilice

 

To sem tudi sama že slišala, za privzdigovanje zelenjave, da res dobro iztisneš zrak. Recimo potem bi bilo za vso zelenjavo bolje, da bi tudi kis in ostalo najprej nalili v kozarec in potem šele dodali zelenjavo, bi bilo verjetno veliko manj zračnih mehurčkov a veliko več dela. Drugače pa bučk nisem želela imeti v olju, amapk samo popečene sem želela shraniti kar v praznem kozarcu namesto, da jih zamrznem. Danes sem jih tudi napekla, amapk bom raje poskusila carry bučke v kisu, da bo bolj sigurno.

terakota

neznan uporabnik

23. avg 2011 13:38

Ja samo olje ni garancija. Pa kako polagaš. Al z veliko vilco našpikačo, ali navadno. Najbolj ziher je sol, kis in povrhu kis. Ne veliko. Če boš mela olje v kozarcu bo kis itak gor splaval. Kaj preveč dela ni, če najprej naliješ olje in potem z vilico narahlo not polagaš. Tako, da najprej ležijo na vrhu in jih samo rahlo gurneš. Potem mehurčki ponavad ostanejo na pvršini. Če greš pa mešat na koncu in vmes, je pa idealna prilika, da vmešaš poleg zrak. Ker pol rabiš prešo,da vse skup potlčiš in iztisneš

 

 

Multivitamin

multivitamin

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti