Se gremo potepat?

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4527

13. avg 2011 17:05

ežoj, pa kako moraš pozabit prilepit slikice slaščic, pa malih prodajaln le teh...?

lp



mzm

Sporočilo je spremenil(a) mišzmoke dne 13. 2011 17:06

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

13. avg 2011 21:52

Pa kakšnega Šveda... ?

tulka

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

14. avg 2011 5:17

Pa ne samo fotke, kar ta rpavega prilepi

Loni Makaroni

Amelia  

član od: 9.11.2009

sporočila: 322

14. avg 2011 9:44

Utrinki vcerajsnega izleta iz Visningsö v  blizini Jönköpinga.

Vnukinja caka trajekt. Praznovaje dekliscine ob ruini grascine.

Vhod v jeco.

Amelia

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

14. avg 2011 11:21

(mene so doma tako vzgajali, da se potepat ne sme, pa se tega držim )

rimljanka

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

14. avg 2011 15:10

Ua, Ežoj, pa na kavne krožničke vse naloži in slikaj čisto od blizu, se bomo vsi kar sesuli od Skandinavije dol do Primorja brez morja.

nola

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

15. avg 2011 0:22

@Vendy: svetlo je od petih do pol desetih zvečer, in se zdi imenitno, vendar te mine, ko se spomniš, da je po zimi svetlo od devetih do treh.

Po moje sva z Amelio nekje trčila, pa se ni hotla oglasit!

Drugač, vem, da nestrpno čakate na slike avionov iz flugvapenmuseum iv linkopinga. Nak, nič ne bo evo le slika nekega turista ( pa še ta ni hotel pomahat za kulinarični sociedad ):

A ne, da je videti čist olikan, najbrž mu je znana kulinaričarka vrnila popotovalni likalnik, ja tist, ki ga ponese na dopust za izkazovanje ljubezni z likanjem srajc.

Najprej nekaj dolgov od prej:

Po prihodu v Malme parkiram in v parku zraven, se pasejo zajci. Še ena slika iz Geteborga ( Amelia to vse napiše ze onimi pikicami nad črkami, moj računalnik taga ne zmore ali pa jaz ne znam ) iz parka:

Pa še en poskus, da za kul.slo posnamem pristnega šveda v enem nakupovalnem centru v Geteborgu:

Matr, se mi zdi, da mi ni najbolj uspelo.

Pa, še en detajl iz kampa v Linkopingu:

in posnetek iz Jankopinga ( vprašajte Amelio, verjetno bo potrdila pristnost ):

Če parafraziram Bajuka: seveda so vsi pošteni, če je zaklenjeno s ketno, so še bolj ( čeprav temu zgoraj tudi ketna ni veliko pomagala ) Pa, nasploh, tole je tudi ena čudna družba: vse je zaklenjeno s ključavnicami na šifro ali s karticami, v kampih naprimer kopalnice, stranišča, povsod ketne, ključavnice, kamere ( veliki brat vas opazuje ), zastonj časopisi ( ministrstvo resnice sporoča ), verjetno tudi menze za reveže. V tistem fligvapenmuseum je na enem delu nekaj tematskih blokov, en od njih je posvečen hladni vojni. Po drugi svetovni vojni so se vsi na zahodu bali komunizma in švedski odgovor je bil ga bojo ustvarili državo blaginje za vse državljane ( ne samo za nekatere, kot drugod ) in da bodo poskrbeli za samozadostnost v prehrani. Kaj si o tem mislijo prosjaki na cesti niti ne vem, zdi se mi pa, da jim je vseen uspelo naredit veliko boljšo družbo, kot je kjerkoli na svetu, vključno s zgledom celegmu svetu, ZDA. Če to primerjamo s dosežki Slovenije v kapitalizmu, da je samozadostnost od 70 % padla na 30 %, ne vem, kaj naj si mislim. Pa pustimo to.

Pokrajina je tukaj videti zelo lepa, vse je zeleno, hiše ( večinoma  ) zgledno urejene, veliko rož....... skratka zelo idilično. Včeraj sem, kot že rečeno, obiskal tist fligvapenmuseum ( saj vem, kolk pogrešate slike letal, saj potrpite, bom že uredil ) potem pa Kinda kanal. To je na tem koncu zelo znano, Kinda in Gota kanal. Po ogledu enih zapornic, ki dvignejo ladje za 12 m na Kinda kanalu, sem se pri povratku v kamp izgubil in mi je trebalo eno uro, da najdem kamp. V opravičilo pa ne bom navedel EMŠO, ampak to, da sem se peljal skos proti zahodu in me je sonce skos zasleplalo. Pol sem pa bil prepozan za internet ( recepcija v kampu dela do osmih zvečer ). Izpadlo je pa tako, da sva se s sosedom v kampu " zapričala " o svetovnih problemih kapitalizma. Sogovornik je bil en zdravnik iz ( bivše vzhodne ) Nemčije, ki je prišel tukaj na ene tečaj švedščine. Najbolj me je presenetil, da je bilo tudi njemu popolnoma jasno, da ta kapitalizem tako naprej ne more peljat. Profit, kot lopovska kategorija, ki je vgrajena v osnove kapitalizma, bo pripeljal svet v razsulo, in ( sva se strinjala ) da na zahodu tega sploh ne morejo dojet, zaradi pomankljivega znanja o delovanju kapitalizma ( to, kar je pravzaprav čista lopovščina je temelj kapitalizma )............... ah, pustimo to, bomo jim že s revolucijo pokazali, kako se stvari streže.

Danas zjtraj prišel na internet, nekaj napisal, nekaj fotk prilimal, nekaj ( narobe ) pritisnil in je vse izginilo, pol več nisem imel časa za ponavljanje, se mi je mudilo: ogled gota kanala, ogled Boforsovega industrijskega muzeja, in Nobelovega muzeja, potem, če bo šlo pot do Stockholma, do nečaka. Šlo je.

Evo, kaj raste v kampu:

Se mi zdi, da niso ravno jurčki, kdo ve katera goba je to?

 

ežoj

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

15. avg 2011 1:31

Bisernica je. Pa ne je pojest v solati, to je ena od mušnic, ki jo je treba skuhati.

nola

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

15. avg 2011 3:01

nola je napisal/a:

Bisernica je. Pa ne je pojest v solati, to je ena od mušnic, ki jo je treba skuhati.



nola

 

Ajoj!  Še dobro, da jih nisem nikoli pobrala. Na moji parceli rastejo...hkm, kot gobe po dežju. Mi smo razmišljali, da so samo male dežnikarice.

 

Vanja

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4311

15. avg 2011 8:27

Tudi doma je lepo:

 

ne glede, na kateri konec se podaš:

 

rrr

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti