Natureta

tema je zaklenjena

pozebu motovilc  

član od: 15.2.2011

sporočila: 1

tema odprta - 23. maj 2011 11:26 | ogledi: 9.536 | odgovori: 52

Pozdravljeni!

Že dolgo spremljam tale vaš, oziroma naš košček interneta, in priznam, da sem se veliko novega naučil, predvsem pa razširil svoje kulinarično obzorje. Baza receptov je resnično impresivna, komentarji pa so samo še pika na i. In ker so mi recepti že znani, vsak dan pogledam jasno samo nove recepte. In glej ga zlomka, med novimi recepti je polno receptov sponzorja. Danes recimo od 10 novih jih je 8 sponzorjevih. Pa sej razumem, danes ni nič več zastonj in denar mora od nekje pritekat. Ampak, a mora to res biti med recepti? A niso zato oglasni prostori, ki jih roko na srce ni malo? V bistvu me najbolj boli to, ker so recepti milo rečeno povprečni, in celovito gledano slabšajo bogato raznolikost sedanje baze. Kaj se bo zgodilo, ko bo receptov sponzorja toliko kot ostalih receptov? S takim razmerjem, kot je danes, to ni več tako daleč. Bo to še vedno portal nas, uporabnikov, ali bo to kuharska stran prodajalca zmrznjene zelenjave?  Pretiravam, vem, namenoma. Ampak za ustvarit si sliko zakaj me motijo recepti sponzorjev med ostalimi recepti, bo v redu.

Prosim, moja kritika je dobronamerna, namenjena temu, da bi portal ostal tak kot je ali vsebinsko še bogatejši. Vsiljenih reklam smo v vsakodnevnem življenju že itak vajeni, če pa je smer s sponzoriranimi recepti na kulinariki prava, pa bo pokazal čas. 

 

LP motovilc 

 

pozebu motovilc

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4876

23. maj 2011 11:37

Je kaj narobe, če je recept sponzoriran? Saj je še vedno recept. Prav je, da piše da je sponzoriran, ampak resnici na ljubo vas nihče ne sili, da ga ne uporabite na svoj način s svojimi sestavinami.

Receptov sponzorja ne bo toliko, kot se bojiš ;-) Vse skupaj jih ne bo niti 1% baze.

Si pomislil, da so preproste ideje za kosilu komu pa všeč? In... si res dobro pregledal vse recepte, niso vsi tako preprosti, v smislu, kot je nekdo že očital: vzemi konzervo in stresi v lonec...

Skratka, ne jemlji trend za večen... zdaj pač prihajajo, potem se pa ustavijo. Lahko pa naredimo, da si lahko omejiš, da ti sponzoriranih receptov, če si naročnik Plus paketa, ne prikaže.

Mimogrede, sponzorirani recepti so ločeni v tem smislu, da zaradi tega ostali recepti nič ne trpijo, še vedno boš imel 5+ novih receptov na dan, ki niso sponzorirani (vendar ne ob 8 zjutraj, dan je še dolg) ;-)

Hitro lahko tudi vidiš v seznamu, kaj je od sponzorja, pa niti ne odpreš, če ne želiš.

Ne vidim razloga, da bi te recepte dajali v oglasne pasice, če so recepti, pravi, s "kožo in kostmi". Kaj te pravzaprav moti, tisti linki, ki so v receptu?

Skratka, potrpi kakšen tak dan kot je današnji, saj bo kmalu mimo ;-) Morda ti pa vendarle tudi recept, čeprav je sponzoriran, da kakšno novo idejo (morda fižolov zavitek s kislim zeljem)? 



Jernej - administrator

Vesnuska  

član od: 1.1.2011

sporočila: 944

23. maj 2011 11:40

 Meni so pa recepti zelo všeč, ker jih je večina veganskih in takšne recepte je drugače zelo težko najti...

Vesnuska

Lisa  

član od: 13.1.2005

sporočila: 1812

23. maj 2011 11:49

Tudi meni so ti recepti všeč in predstavljajo pravo poživitev med novimi recepti. Seveda vseh ne bi preizkušala, a vsaj nekaj novega je. Zadnje čase se med novimi recepti pojavljajo...no ja, bolje da zaključim.

Bi pa vprašala sponzorja, če namerava recepte izdati v kakšni knjižici?

Lisa

s0ncek*  

član od: 23.4.2007

sporočila: 1191

23. maj 2011 12:10

Evo, tudi meni so všeč. In nikakor ne "celovito gledano slabšajo bogato raznolikost sedanje baze", kot je napisal avtor teme. - si že kdaj prebrskal bazo? Če bi jo, tega nikakor ne bi zapisal, grem stavit.

 

Ideje so nove, nihče pa te ne sili, da recepte prebiraš, uporabljaš ali pa da kuhaš Naturetinimi izdelki. 

s0ncek*

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

23. maj 2011 12:21

Isto kot motovilc, sem napisal tudi že sam in dobil približno enak odziv.

Gre pa pri celi stvari za osebno noto ki je pridana določenemu receptu, pri čemur je ta forum odstopal od podobnih. In kar pomeni največ, potem tudi nadaljna podpora. Mene bi v tem primeru zanimalo kdo skrbi za to v tem primeru? Poslovna sekretarka v marketingu naturete?

Jernej je napisal da je takoj videt če je recept sponzoriran, kar ni res, z zavitha recepti to ni razvidno. Tudi sam sem uporabljal forum dnevno, prav užitek mi je bil zjutraj prebrati kak recept uporabnika, sedaj tega ne počnem več, tudi forum zaradi tega spremljam veliko manj.

Tudi uporabnikom ki veliko doprinesejo k forumu, gre to v nos, sem opazil.

Mogoče bi bilo vseeno dobro razmisliti o ločeni sekciji, tudi tu uporabniki navajajo da so jim recepti všeč, celo knjižico bi imeli, tako da lahko ubijete dve muhi na en mah.

 

Commis débarrasseur

neznan uporabnik

23. maj 2011 12:36

Ajoj, ste picajzlasti. Naturetini recepti so pač plačani. Pa roko na srce, tud slabi niso. Če je to zadeva,ki nekoga odvrne od kulinarika.net pol itak ni po duši pripadnik te strani. In, če koga moti mu nihče ne brani,da gre drugam.

Samo vsak pa toliko pogleda,da lahko malo šimfa. In šimfajo nonstop eni ta isti osebki.

 

In vsi lahko tu brezplačno objavljate recepte,gledate albume, pišete v forume. Natureta pa mora plačat. Pa kaj bi še hoteli, če je vse brezplačno, če niste firma,ki se reklamira. Kaj pri vragu vas tok strašno moti???

 

Ti dragi kolega Zaak pa itak samo šimfaš čez stran in forum. Pa najdi si drugo zabavo,če ti je v službi dolgčas in moraš po nekom udrihat al pa ostani tukaj, ker te noben ne podi vstran. Če smo ti okej ostani z nami, če pa ne pa pejd drugam.

Čist enostavno je.

 

Multivitamin

multivitamin

sarabande  

član od: 1.5.2002

sporočila: 879

23. maj 2011 13:13

Razumem tiste, ki jih sponzorirani recepti motijo.

Po drugi strani pa razumem tudi vzdževalca/ce tega portala in njihove razloge, da so takšne recepte uvrstili na portal. Med tema dvema skupinama bo očitno potreben kompromis.

V tej smeri se mi zdi v redu Jernejev predlog, da postane prikazovanje sponzoriranih receptov nastavljivo, vsaj za imetnike plus paketa, podobno kot navadne "pop-up" ali druge reklame na tem portalu.

Miroslav Vulović

neznan uporabnik

23. maj 2011 13:15

@pozebu motovilc - tri mesece si naš član in si prvi post objavil danes. In to resnično udarnega. Vsi smo bili na začetku, mene so celo izključili za en mesec,ker sem bil nesramen na začetku. Kot v vsakem ostalem poslu ali odnosu, se kilometrina nabira počasi.

 

In hvala bogu,da si napisal kar si. Sicer si malo bil štorast ampak bomo ti spregledali. Ti iz lastne izkušnje zagotavljam, da bodi strpen, piši in sčasoma boš naš. To tako gre vsepovsod. In, ko boš ti napisal eno 50 razumljivih postov ti noben ne bo oporekal,če te bo kdaj malo zaneslo.

 

Ajd, glavo gor pa piši naprej, te bomo že podprli. Samo ne pričakuj,da bomo vedno strpni. Tukaj si ne držimo štange v smislu,da te bo kdo strašno zagovarjal. Lahko tudi in kritike bodo padale. Ko boš rabil pomoč, če boš le dovolj pameten in vprašal, ti bomo pa pomagali po najboljših močeh.

 

Multivitamin

multivitamin

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

23. maj 2011 13:23

Sarabandejev post je na mestu in razume problem, ki to niti ni. Me veseli da se je oglasil tudi moj najljubši avtor receptov, ki ga nadvse spoštujem. Pa tudi potrdilo da je ta stvar dejnsko moteča.

Mogoče je vseeno dobro zadostiti vsem, mislim da ni tako enostavno kot je napisal Multi. Glede vrste zabav si ti zadnji Multi, ki bi lahko dejal, da si naj kdo najde drugo zabavo kot je kulinarika. Jaz je imam precej, naj te ne skrbi zame.

 

Commis débarrasseur

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15823

23. maj 2011 13:24

Mene recepti natureta ne motijo; tu in tam kakšnega preberem, nekatere spregledam, odvisno od časa in razpoloženja. Či bi izšla knjižica, bi si jo kupila, itak, ker pač moram vse take zadevščine imeti. (Zdaj mi vsak teden iz Zg prinesejo knjigo Kod Ane, odlični recepti so noter, iz Tv oddaje z istim imenom).

 

Sem pa opazila, da za pisanje receptov v bazo ni več ne vem kolikšne vneme. Kaj vem, morda se mi to samo zdi? Včasih vem, da smo jih pošiljale veliko več, sploh je bilo dogajanje z recepti bolj živahno; več komentarjev pod njimi, kar debate so se razvijale? Zdaj je drugače - za sebe lahko rečem da tudi zato ne pišem več mnenj pod recepte, ker je zdaj stran drugačna in je dostop do receptov drugačen; prej je bilo takoj vidno, kaj se dogaja s posameznim receptom, zdaj je treba malce drugače poiskati.

 

In bi se strinjala z Liso, včasih res kak tak recept "prileti"...  ampak nič ne napišem spodaj, vzamem v zakup, da je nekomu pač to pomembno, da z nami deli svojo izkušnjo, čeprav je tam nekje na osnovnošolski ravni. Saj smo tudi me, bolj izkušene, enkrat začenjale, le da svojih začetkov nismo delile kot mladi danes, ker pač ni bilo interneta in so se telebanskim vprašanjems mejale le mame in prijateljice, ne pa ves vesoljni kulinarični interentni portal.

 

Meni je ta naša stran ok že zato, ker lahko izbiramo in nas nihče v nič ne sili. In tudi spoznavamo, kako zelo različni smo si in koliko različnih pogledov je lahko na čisto preprosto stvar, kot je na primer masa za čevapčie s svojimi tremi sestavinami .... na primer.

Želim si le, da bi imel Jernej še več sponzorjev, ker bi potem ta naša brezplačna stran samo še napredovala.

 

Mamamia

mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti