Živim na veliki nogi!

lučica  

član od: 28.10.2010

sporočila: 174

23. maj 2011 12:02

No če ne bi Heme poznala, bi po naslovu mislila da je zadela na lotu pa nič povedala, hihihi

Hema mora res "čolne" kupovat in se mi smili ko mora nosit moške čevlje, a moram poudarit da kljub temu je vedno urejena in modno napravljena.

Vandelina naj ti povem, da je Hema taka pozitivka in sije kod sonce, a ko je slabe volje (kar pa ni velikokrat) je bolje, da greš stran od nje. Torej je tokrat upravičeno jezna!

Hema upam da bo danes dež in da gresta z možem čez mejo po nakupih!!!!!

 

Drugim pa naj sije sonce

lučica

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

23. maj 2011 12:14

Hema, ljubica, tole nima več veze s čevlji:

Nočem zmanjševati težavnosti nadlog s katerimi si se in se boš spopadala. Ampak dejstvo je takšno: vsi v življenju imamo svojo dozo nadlog in nikomur ne leti z lufta samo dobro in ni ga človeka, ki bi samo razširil roke in čakal, da bo do njega ta mana priletela z neba.

In tudi razumem, da je človeku včasih tako, da se mu zdi, da mu gre vse narobe in da ga taka situacija malo zavede v ramislek, da mu gre izrecno in posebej bolj slabo, kot ostalim ljudem na svetu. In konec koncev, vsi imamo pravico, da smo včasih neraspoloženi in da gledamo na stvari kot na nekaj, kar je za nas slabše, za ostali svet pa bolje.

Ampak ne velja te pravice izkoriščati čez mejo dobrega in spodobnega. Predvsem zaradi tega, ker s tem najbolj škodujemo sebi. Sama sem do tega razmisleka prišla v mesecih ležanja v bolnišnici in v letih rednega večmesečnega skoraj vsakodnevnega obiskovanja dragih mi oseb, ki so zbolele.

My point je naslednji: vsakič, ko nekoga prime, da bi o trgovcih govoril, da so butasti, ko o uslužbencih v upravi razmišlja kot o nesposobnežih, ki jim je treba zaviti vrat, vsakič, ko nekdo benti in tolče po volanu, vratih, mizi.... in mu v naslednjih petnajstih minutah ne potegne, da je šel/šla predaleč - gre samo za znake, da ima človek nek problem, ki ga še ni razrešil. Nič drugega.

Vendelina jr.

HEMA  

član od: 2.3.2004

sporočila: 505

23. maj 2011 12:17

O, Lučica hvala!!

HEMA  

član od: 2.3.2004

sporočila: 505

23. maj 2011 12:29

Lej, Vendelina tule se povsem strinjam s tabo.  A bom poizkusila razložit moj pogled na to reč.

Nikoli, ampak res nikoli se še nisem grdo znašala nad nikomer, ki me je tako ali drugače stregel. Če mi kaj ni bilo po godu sem zadevo povedala v hecu, potem malo resneje. In če sem videla, da je sogovornik začel povzdigovat glas sem se raje obrnila in šla stran.Tako je bilo tudi zadnič v D-ju.

Ker sem sama prodajalka, bi rada povedala še to. Trgovec ni tisti, ki meni artikel proda, se pravi ponudi, zavije, računa.... To je PRODAJALEC oz. PRODAJALKA. TRGOVEC pa je lastnik trgovine, blagovnice, franšize.......

To nikakor ni uradna definicija! Da me nebo kdo kregal!

 

Zdaj je pa ta tema že malo zašla in bom dala mir, čene nas bo Jernej zaklenil

neznan uporabnik

23. maj 2011 12:49

Hema sweety, Vendy ti je hotela samo pojasnit,da se sklene neke vrste pakt s prodajalcem ali poslovodjo. Pač sedaj ni bilo na zalogi, za naslednjič pa pustiš kontakt in te pokličejo v smislu - draga Hema imam to pa to. Vam damo na stran?

 

Tako se to dela.

 

 

Multivitamin

multivitamin

neznan uporabnik

23. maj 2011 13:18

samo en medklic:

če človek takrat, ko naleti na težavo, problem, žalost, jezo, zamero...blablabla.....ne reagira tako, kot bi moral (ne razćisti z izvorom problema in ne nazja dotičnega ali dotično..), se pretirano znese nad, recimo, prodajalko.. takrat, ko mu "zdej pa res prekipi" (sicer zna biti "v afektu" tudi olajševalna okoliščina, odvisno od advokata)

 

(jebela, zakaj se men zmeri neki mudi??!!)

 

 

Kar se tiče čevljev: Humanic, menda v BTC, imajo številke XXL, v Celovcu jih nimajo več, imajo jih pa v Gradcu.

Na Levstikovem trgu ne vem, če še posluje, je bil Butanoga, je delal čudeže po zmerni ceni in po ekstravagantnem naročilu...

 

Res pa je, da glih za 20 evrčkov ne moreš kupiti čevljev mini ali maksi izvedbe, zatorej je to ena velika tržna niša (trenutno, preden te kdo ne prehiti)

 

 Aja, na Corso Italia v centru trsta je ena štacuna z velikimi in udobnimi in lepimi (kakor kdaj sicer) čevlji, ima neko nemoško zveneče ime, Nimerihter ali nekaj podobnega, bolj kot ne je manufakturna proizvodnja, drago kot pes ampak naša teta je s tistimi čevlji odplesala direkt na ohcet brez žuljev...

 

Tista spletna stran od Mamemie in Vanje (mislim da), je fajn, edin cene so pa ohoho....

 

 

 

japaja

klavdijaB  

član od: 31.3.2004

sporočila: 952

23. maj 2011 20:12

tole so Deichmannovi čevlji št. 44

 

http://www.deichmann.com/DE/de/shop/damen/damen-schuhe

 

jaz bi se na tvojem mestu preko na tej strani navedenega kontakta obrnila na njih, ter jih prosila, če lahko ta in ta artikel dostavijo v to in to poslovalnico.

Probati ni greh.

klavdija

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

23. maj 2011 22:50

japaja--

 

(jebela, zakaj se men zmeri neki mudi??!!)

 Aja, na Corso Italia v centru trsta je ena štacuna z velikimi in udobnimi in lepimi (kakor kdaj sicer) čevlji, ima neko nemoško zveneče ime, Nimerihter ali nekaj podobnega, bolj kot ne je manufakturna proizvodnja, drago kot pes ampak naša teta je s tistimi čevlji odplesala direkt na ohcet brez žuljev...

Tista spletna stran od Mamemie in Vanje (mislim da), je fajn, edin cene so pa ohoho....


japaja

 

Nimmerrichter na tržaškem in še kakšnem korzu ni sicer nobena manufaktura, sploh mi ni jasno zakaj to trgovino omenjaš v zvezi z velikimi številkami?  Mogoče zato, ker v vsaki od svojih podružnic res sešijejo čevlje po meri,  veliki ali mali ?  Takih je dosti, ampak Hema išče že sešite  in dovolj poceni čevlje. Saj to sta s teto zapopadli, a ne?

Pri Nimmerrju se tradicionalno kupujejo škornji  običajnih, če ne celo manjših dimenzij za podalpske razmere, vsekakor za cestne in ne plesne razmere.

Če se že obregaš ob cene cenenih inter čevljev, pač ne predlagaj Nimmerrrichterja, ki niti ni kakšna grozno draga znamka, še sreča, da ti ni padel na um kakšen Tanino Crisci, ta ti tudi sešije čevlje po meri, meni jih ni nikoli, moji materi jih je pa šival leta in leta, in kaj naj ti rečem, odkar je ni, si pa kupujem letne  čevlje v Španiji, ker so mi Nimmerrichterjevi predragi. 

 

 

nola

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecNikita
Kaj jutri za kosilo?gobica1402
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti