Magnezijev klorid

Nasja  

član od: 10.6.2003

sporočila: 815

11. maj 2011 14:46

Če je že biološka razpoložljivost Mg skozi prebavila tako šibka, je seveda kakršnakoli absorpcija skozi zdravo kožo zanemarljiva.

Nasja

Mirjan  

član od: 8.3.2010

sporočila: 59

11. maj 2011 17:21

rebecca je napisal/a:

Mirjan je napisal/a:

 Donatovi strani piše, da liter Donata vsebuje "več kot 50 mg" magnezija, RDA pa je 400mg.

ker sem tudi sama iskala med temi podatki popravljam - liter donata vsebuje 1030 mg mg2+. ucinkovitost je pa res vec kot 50 mg/L



LP, R. "Stressed is desserts spelled backwards!"

 

Hvala za popravek ! Bil sem površen.

Glede vode sem pa našel naslednji podatek za absorbcijo - 40.2–55.5% (zanimivo, da se pri zaužitju skupaj z obrokom zviša). http://www.ajcn.org/content/75/1/65.short

 

Nasja, po čem to sklepaš ? Alternativni načini vnosa se ponavadi upoabljajo ravno zato, da se poveča učinkovitost. Grob primer, oralna uporaba vs. nasalna (izogib "prvemu" prehodu ? Ne vem, če pravilna terminologija).

Sporočilo je spremenil(a) Mirjan dne 11. 2011 17:37

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

11. maj 2011 22:45

Jaz zdaj malo težko sledim vam stručkotom. Je torej smiselno piti Donat, za vsaj malo koristi, ali ne?

Mamamia

mamamia

Mirjan  

član od: 8.3.2010

sporočila: 59

11. maj 2011 22:52

Iz mojega vidika, zagovarjam dodaten vnos magnezija, jep.  Obstaja bolj optimalen (cenovno, učinkovito, itd) način ? Verjetno ja.

Mirjan

Nasja  

član od: 10.6.2003

sporočila: 815

11. maj 2011 23:57

Mirjan je napisal/a:

 

Nasja, po čem to sklepaš ? Alternativni načini vnosa se ponavadi upoabljajo ravno zato, da se poveča učinkovitost. Grob primer, oralna uporaba vs. nasalna (izogib "prvemu" prehodu ? Ne vem, če pravilna terminologija).


Sklepam po "zdravi pameti",  saj je to še edino, kar nam  ostane pri tem navalu odrešenikov z zdravili za vse možno.

Koža je bariera, ki naj bi nas ščitila pred zunanjim svetom. Zato je pokrita z roževinasto plastjo, katere celice so med seboj tesno povezane. (Npr. pri nekaterih je ta povezava okrnjena, zato so bolj nagnjeni k razvoju alergijskih bolezni, ker alergeni lažje prodirajo do globljih plasti in pridejo v stik z imunskim sistemom.) Celo izvodila žlez znojnic in lasne korenine so dokaj dobro zaščitena pred prodorom snovi od zunaj.

Do neke mere lahko skozi te sloje prodirajo le snovi, ki so dobro topne v maščobah in jih te "ponesejo" s seboj; takšni so npr. hormoni, ki se jih pogosto uporablja v obliki obližev.

Mg ioni prav gotovo niso dobro topni v maščobah, tako da resno dvomim, da bi bili zmožni v znatnih količinah prodreti skozi kožo.

Kakšnih pametnih študij na to temo sicer nisem našla - očitno se resni raziskovalci še niso spravili študirat takšnih idej. Pač pa Google najde cel kup zelo navdušenih prodajalcev MgCl2, ki nadvse hvalijo čudežne lastnosti tega magičnega olja, ne navedejo pa niti enega celovitega dokaza za svoje trditve...

Skratka - pripravljena sem verjet, da morda "čudežno olje" navlaži kožo in je uporabno za kožne težave, za vnos v telo bom pa še vseeno ostala pri Donatu ali kakih drugih dodatkih...

Seveda pa se strinjam, da je dostikrat smiselno dodajati Mg.

 

Nasja

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

12. maj 2011 6:11

Pa res ne razumem, kako lahko tako očitno prodajno nišo spregledajo v Rogaški. Samo kopanje v DonatMG vodi naj priporočajo, pa bomo napolnili telesa z magnezijem. Povsem po enaki logiki ga v morski vodi napolnimo z natrijem.....  Jim bo kdo prišepnil?

rimljanka

pujsek1  

član od: 29.10.2009

sporočila: 5

27. maj 2011 4:07

Pozdravljeni!

Tudi sam sem dobil e-mail o koristnosti uporabe magnezijevega klorida. Ker imam že 20 let in več kronične težave s hrbtenico, zadnjih nekaj let pa še s kalcinacijo in mišičnimi krči v predelu ram in hrbta, bolečina pa je stalno prisotna, sem se odločil poskusiti. Vendar sama odločitev ni bila dovolj, ker se je pojavil problem, kje kupiti MgCl2 oziroma točneje MgCl2x6H20 - magnezijev klorid heksahidrat PA (PA=per analysis, najčistejša oblika magnezijevega klorida, ki ob normalni rabi nikakor ne more škoditi mojemu zdravju) in seveda po kakšni ceni. Na kemijo se dokaj dobro spoznam in vem, kje vse v naravi se nahaja MgCl in v kolikšni meri, tako da bi morala biti cena vse prej kot visoka. Zmota številka ena!

V prosti prodaji je mogoče kupiti MgCl le v lekarnah in še to ne v vseh oziroma bolje rečeno, skoraj v nobeni. Po utrujajoči in dolgi "telefonadi"  sem končno našel v Ljubljani eno lekarno "Lekarna City Park" v BTC-ju, ki je imela MgCl2, a me je, ko sem slišal za ceno, skoraj vrglo na rit. Ko sem slišal ceno, slabih 10 EUR, sem najprej mislil, da je to cena za kilogram, da bi mi potem farmacevt posmehljivo razložil, da je to cena za 100g. Glede na to, da za rešitev svojih težav potrebujem 1kg MgCl na mesec, znese to slabih 100 EUR na mesec, kar se mi zdi nesprejemljivo drago za surovino, katere kilogram v nobenem primeru ne bi smel stati več kot 5 do 10 EUR skupaj z embalažo vred. Zato sem se lotil iskanja MgCl drugače, direktno pri dobavitelju, kar se je kmalu izkazalo za: Zmota številka dve!

Pri dobavitelju, ki zalaga lekarne, MgCl kolikor hočeš, vendar niti pod razno ne izdajo cene. Ko slišijo za ceno v lekarni, pa jim vzame sapo in mi končno, stisnjenih zob priznajo, da je njihova cena NEKAJKRAT nižja. Ob tej informaciji sem skoraj zavriskal od veselja, a sem bil že v naslednjem trenutku razočaran. Glas na drugi strani slušalke mi namreč razloži, da je MgCl2 v Sloveniji registriran kot zdravilo in kot tak dostopen samo lekarnam, zdravstvenim ustanovam ipd.! Ni pomagalo nič, nobeno prepričevanje, niti dejstvo, da lahko kupiš v vsakem marketu smrtno nevarne strupe, kar MgCl2 v nobenem primeru ni. Prvič sem se v resnici zavedel, kako neverjetno močen je farmacevtsko-zdravstveni lobi, če je uspel tako nedolžno sestavino kot je magnezijev klorid narediti navadnim smrtnikom nedostopno. In tu se mi je prvič porodilo vprašanje: Zakaj je temu tako? Mar je mogoče, da nekdo noče, da bi bilo ljudem bolje oziroma da bi si ljudje poskusili pomagati sami in relativno poceni?

Čeprav nisem bik po horoskopu, sem trmast in vztrajen kot trije biki skupaj. Poslal sem povpraševanja po magnezijevem kloridu (se pravi MgCl2x6H20 - magnezijev klorid heksahidrat PA - to je zelo pomembno, ker obstaja tudi manj čist magnezijev klorid, tehnične čistoče, ki ni preveč primeren za uživanje) na vse mogoče naslove in bil praktično povsod zavrnjen, le na enem mestu sem uspel dobiti ponudbo, a je ta segala do vrtoglavih 200 EUR za kilogram. Zato sem se odpravil iskanja magnezijevega klorida preko meja naše domovine. Pošteno sem se namatral, stalo me je tudi nekaj denarja in še več časa, no, na koncu sem uspel. Po zapleteni poti sem prišel do kvalitetnega, meni cenovno še sprejemljivega magnezijevega klorida po ceni 45 EUR za kilogram oziroma 4.5 EUR za 100g. Sicer so mi naredili ogromno in le enkratno uslugo, kajti za njih je to smešna vsota in še bolj smešna količina in so imeli od mene več stroškov kot koristi, uspelo pa mi jih je prepričati tako, da sem povedal resnico. Opisal sem jim zgoraj napisano in jim zagotovil, da bo moje naslednje naročilo neprimerno večje, če se bo izkazalo, da mi bo magnezijev klorid koristil. Končno imam en kup znancev, prijateljev in sorodnikov, ki bi jim izboljšanje zdravstvenega stanja še kako prav prišlo, čeprav sem v tistem trenutku mislil le nase in komaj čakal, da pridem domov in si pripravim prvo mešanico magnezijevega klorida.

Moram priznati, da sem bil naslednje jutro, to je bilo predvčerajšnjim, 25. maja, vznemirjen kot že dolgo ne. Pa ne zaradi Dneva mladosti. Tisti, ki trpi bolečine leta in leta, me najbrž razume. Zavrel sem liter vode, počakal, da se je ohladil, to je kar trajalo, nato pa v vodo natresel na novi digitalni tehtnici natančno odmerjenih 33g MgCl2x6H2O PA. Magnezijev klorid se odlično topi v vodi, tako da ni dolgo trajalo, ko sem si natočil prvo kavno šalčko. Tudi to sem izmeril, 0.8 dl drži, tako da sem na hitro izračunal, da bom zaužil dobra 2.5g magnezijevega klorida. In sem spil.

Okus mi ni bil ravno všeč, se pa brez težav spravi po grlu. Nato sem čakal. Najprej nisem čutil nič, potem pa sem začutil, hm, hm, težko je to opisati z besedami. Po nogah, predvsem po mečih sem občutil nekaj, kar bi najlažje opisal kot notranji val toplote, to pa je bilo tudi vse. Sicer nisem pričakoval čudeža, a priznam, da sem bil razočaran, še posebno glede na to, koliko truda sem vložil, da sem prišel do tega magnezijevega klorida.

Čez osem ur sem spil novo šalčko (moja terapija naj bi bila 3 x dnevno eno malo kavno šalčko), okus mi ni bil nič bolj všeč in tudi tokrat se mi je zdelo, da sem občutil rahlo toplino v nogah.

Zvečer sem šel, tako kot vsak dan, ven, trenirat na Pot spominov, zmerna hitra hoja in posebne vaje za moč, ker zaradi hrbtenice že nekaj let ne tečem več.  Na začetku PST-ja me je čakala prijateljica, seznanjena z mojim lovom za magnezijevim kloridom, s katero skupaj vadiva. Najprej ni rekla nič, nato pa se je samo začudila, rekoč, da ni verjela, da to tako hitro prime. Prisežem, da nisem vedel, o čem govori oziroma sem mislil, da se dela norca iz mene, dokler mi ni rekla, da ne pomni, kdaj me je nazadnje videla tako zravnanega in pokončnega. Čez čas sem si moral popraviti odvezano vezalko, boleče opravilo, posebno ko vežem vezalko na desni nogi. Mi je kar nerodno napisat, ampak ko sem počepnil in sem si po kdo ve koliko letih normalno zavezal vezalko, nisem vedel, ali se bom zjokal ali me bo od veselja kap. Mišični krč ali karkoli me je že držalo in neusmiljeno krivilo, je na lepem izginil. To je bil učinek po dveh popitih mericah magnezijevega klorida, prva okoli 9 ure zjutraj, druga okoli 17 ure.

Danes je 27. maj 2011, šele dva dni se "zdravim" z magnezijevim kloridom in mirno lahko rečem, da se počutim neopisljivo bolje. Pravzaprav še vedno ne dojemam, da je to sploh možno oziroma se ne upam verjeti. Počakal bom še nekaj dni, potem bom šel pa do svojega specialista, da mi s strokovnega stališča razloži, kako je možno kaj takega v tako kratkem času in da ga vprašam, zakaj on ni nikoli pomislil na odpravljanje mišičnih krčev v hrbtu s pomočjo magnezijevega klorida, ne pa s pomočjo neštetih protibolečinskih injekcij in ultra močnih tablet, od katerih sem bil dobesedno "zadet" vsak dan, dokler se nisem sam odločil, da jih kljub bolečini ne bom jemal več.

Mojega boljšega počutja je nedvomno vsaj tako kot jaz , če ne še bolj, vesela moja partnerka, ki me je vsa ta leta neštetokrat, iz dneva v dan, masirala in mi lajšala bolečine, sam pa komaj čakam, da vidim svojo mamo (trenutno je v tujini) in ji pripravim napitek. Če ji bo pomagal samo pol toliko, kot je pomagal meni, se ji obeta lepa in dolga starost.

Šele zdaj sem videl, kako na dolgo in široko sem se razpisal, ampak ne morem pomagati, je kar bruhalo iz mene. Še nikoli nisem pisal na nobenem forumu, ampak to sem enostavno moral napisati, ker sem jezen. Tako jezen, da sem si odprl nov e-mail naslov magnezijevklorid@gmail.com , kamor mi lahko piše vsak, ki ga zanima karkoli o magnezijevem kloridu, odgovoril bom vse, kar vem. To pisanje bom pa copy/paste kjerkoli bo možno.

Pozdrav vsem, veliko zdravja in ne bojte se, ampak poskusite, kajti vedno bolj sumim, da smo "neozdravljivi" bolniki žrtve velike prevare in pohlepa.

 

P.s. Tu je še spisek bolezni, ki jih zdravi oziroma lajša  magnezijev klorid, če pa ima kdo kakšno vprašanje, naj me vpraša.

1. Magnezijev klorid vzpostavi spet mineralno ravnotežje kot pri artrozi, poživi funkcije organov, kot so ledvice, da tako izločajo acido urico – aminske kisline
2. Urejuje delovanje živcev-mišičja in prisostvuje tudi pri prenašanju živčnih impulzov.
3. Je velik faktor psihofizične energije in drži v ravnovesju mehanizem delovanja in sproščanja mišic, preprečuje utrujanje mišic in njihove krče, ker krepi mišice, kar je priporočljivo za vsakega športnika.
4. Magnezijev klorid je potreben za pravilno delovanje srca in igra važno vlogo v številnih bioloških procesih.
5. Ker izboljšuje prebavo in daje energijo, je učinkovit proti depresiji, in je odlično sredstvo proti stresu.
6. Igra najvažnejšo vlogo pri uravnavanju telesne temperature.
7. Koristen za preprečevanje visokega holesterola.
8. Urejuje delovanje črevesja.
9. Igra važno vlogo pri tvorbi kosti.
10. Tudi pri metabolizmu karbohidratov in proteinov.
11. Je koristen pri problemih vzdraženja živčnega mišičevja kot tetanus, epilepsija itd.
12. Zmanjšuje količino maščob v krvi, je proti arteriosklerozi, ker čisti kri, poživlja možgane, daje in ohranjuje mladost do pozne starosti. .
13. Po štiridesetih letih dobiva človeški organizem vedno manj magnezija s hrano,
kar povzroča starost in bolezni.
Zato se mora magnezij jemati v skladu s starostjo.
14. Pozdravi probleme prostate in hemoroidov.
15. Preprečuje gripo.
16. Podaljša mladost.
17. Preprečuje debelost.
18. Preprečuje raka.
19. Preprečuje arteriosklerozo.
20. Je odlično laksativno sredstvo.
21. Urejuje prebavo.
22. Zmanjšuje probleme bronhitisov.
23. Preprečuje zmrzline.
24. Deluje proti slabemu zadahu.

pujsek1

pujsek1  

član od: 29.10.2009

sporočila: 5

27. maj 2011 4:11

[citat=--Hauschka--]

Pozdravljeni vsi kulinariki!

Pred kakim mesecem dni je zakrožil e-mail o koristnosti uporabe magnezijevega klorida. Omenjen je njegov dober učinek pri premagovanju raznih bolezni in tegob, recept za pripravo napitka ter še, da se magnezijev klorid nabavi v lekarni.

Zanima me vaše mnenje o tem, ter če kateri/a od vas ve v kateri lekarni se ga dejansko lahko kupi. Sama sem že spraševala v nekaj lekarnah v Ljubljani in povsod sem dobila odgovor, da se je povpraševanje po njem povečalo, da pa zaenkrat tega preparata še nimajo in ne vejo ali ga bodo imeli. Ni mi jasno da na povpraševanje ne odgovrijo s ponudbo - oz. ne vem, ali je lahko z njegovo uporabo kaj narobe, ali lekarne rajši prodajajo draga sintetična zdravila.

Če ima kdo kakšne informacije ali celo izkušnje, vas prosim da jih podeli z vsemi nami; menim, da če je ta zadeva res tako (ali vsaj približno tako) učinkovita, bodo te informacije koristne za vse. 

 

Pozdravljeni!

Tudi sam sem dobil e-mail o koristnosti uporabe magnezijevega klorida. Ker imam že 20 let in več kronične težave s hrbtenico, zadnjih nekaj let pa še s kalcinacijo in mišičnimi krči v predelu ram in hrbta, bolečina pa je stalno prisotna, sem se odločil poskusiti. Vendar sama odločitev ni bila dovolj, ker se je pojavil problem, kje kupiti MgCl2 oziroma točneje MgCl2x6H20 - magnezijev klorid heksahidrat PA (PA=per analysis, najčistejša oblika magnezijevega klorida, ki ob normalni rabi nikakor ne more škoditi mojemu zdravju) in seveda po kakšni ceni. Na kemijo se dokaj dobro spoznam in vem, kje vse v naravi se nahaja MgCl in v kolikšni meri, tako da bi morala biti cena vse prej kot visoka. Zmota številka ena!

V prosti prodaji je mogoče kupiti MgCl le v lekarnah in še to ne v vseh oziroma bolje rečeno, skoraj v nobeni. Po utrujajoči in dolgi "telefonadi"  sem končno našel v Ljubljani eno lekarno "Lekarna City Park" v BTC-ju, ki je imela MgCl2, a me je, ko sem slišal za ceno, skoraj vrglo na rit. Ko sem slišal ceno, slabih 10 EUR, sem najprej mislil, da je to cena za kilogram, da bi mi potem farmacevt posmehljivo razložil, da je to cena za 100g. Glede na to, da za rešitev svojih težav potrebujem 1kg MgCl na mesec, znese to slabih 100 EUR na mesec, kar se mi zdi nesprejemljivo drago za surovino, katere kilogram v nobenem primeru ne bi smel stati več kot 5 do 10 EUR skupaj z embalažo vred. Zato sem se lotil iskanja MgCl drugače, direktno pri dobavitelju, kar se je kmalu izkazalo za: Zmota številka dve!

Pri dobavitelju, ki zalaga lekarne, MgCl kolikor hočeš, vendar niti pod razno ne izdajo cene. Ko slišijo za ceno v lekarni, pa jim vzame sapo in mi končno, stisnjenih zob priznajo, da je njihova cena NEKAJKRAT nižja. Ob tej informaciji sem skoraj zavriskal od veselja, a sem bil že v naslednjem trenutku razočaran. Glas na drugi strani slušalke mi namreč razloži, da je MgCl2 v Sloveniji registriran kot zdravilo in kot tak dostopen samo lekarnam, zdravstvenim ustanovam ipd.! Ni pomagalo nič, nobeno prepričevanje, niti dejstvo, da lahko kupiš v vsakem marketu življenjsko nevarne strupe, kar MgCl2 v nobenem primeru ni. Prvič sem se v resnici zavedel, kako neverjetno močen je farmacevtsko-zdravstveni lobi, če je uspel tako nedolžno sestavino kot je magnezijev klorid narediti navadnim smrtnikom nedostopno. In tu se mi je prvič porodilo vprašanje: Zakaj je temu tako? Mar je mogoče, da nekdo noče, da bi bilo ljudem bolje oziroma da bi si ljudje poskusili pomagati sami in relativno poceni?

Čeprav nisem bik po horoskopu, sem trmast in vztrajen kot trije biki skupaj. Poslal sem povpraševanja po magnezijevem kloridu (se pravi MgCl2x6H20 - magnezijev klorid heksahidrat PA - to je zelo pomembno, ker obstaja tudi manj čist magnezijev klorid, tehnične čistoče, ki ni preveč primeren za uživanje) na vse mogoče naslove in bil praktično povsod zavrnjen, le na enem mestu sem uspel dobiti ponudbo, a je ta segala do vrtoglavih 200 EUR za kilogram. Zato sem se odpravil iskanja magnezijevega klorida preko meja naše domovine. Pošteno sem se namatral, stalo me je tudi nekaj denarja in še več časa, no, na koncu sem uspel. Po zapleteni poti sem prišel do kvalitetnega, meni cenovno še sprejemljivega magnezijevega klorida po ceni 45 EUR za kilogram oziroma 4.5 EUR za 100g. Sicer so mi naredili ogromno in le enkratno uslugo, kajti za njih je to smešna vsota in še bolj smešna količina in so imeli od mene več stroškov kot koristi, uspelo pa mi jih je prepričati tako, da sem povedal resnico. Opisal sem jim zgoraj napisano in jim zagotovil, da bo moje naslednje naročilo neprimerno večje, če se bo izkazalo, da mi bo magnezijev klorid koristil. Končno imam en kup znancev, prijateljev in sorodnikov, ki bi jim izboljšanje zdravstvenega stanja še kako prav prišlo, čeprav sem v tistem trenutku mislil le nase in komaj čakal, da pridem domov in si pripravim prvo mešanico magnezijevega klorida.

Moram priznati, da sem bil naslednje jutro, to je bilo predvčerajšnjim, 25. maja, vznemirjen kot že dolgo ne. Pa ne zaradi Dneva mladosti. Tisti, ki trpi bolečine leta in leta, me najbrž razume. Zavrel sem liter vode, počakal, da se je ohladil, to je kar trajalo, nato pa v vodo natresel na novi digitalni tehtnici natančno odmerjenih 33g MgCl2x6H2O PA. Magnezijev klorid se odlično topi v vodi, tako da ni dolgo trajalo, ko sem si natočil prvo kavno šalčko. Tudi to sem izmeril, 0.8 dl drži, tako da sem na hitro izračunal, da bom zaužil dobra 2.5g magnezijevega klorida. In sem spil.

Okus mi ni bil ravno všeč, se pa brez težav spravi po grlu. Nato sem čakal. Najprej nisem čutil nič, potem pa sem začutil, hm, hm, težko je to opisati z besedami. Po nogah, predvsem po mečih sem občutil nekaj, kar bi najlažje opisal kot notranji val toplote, to pa je bilo tudi vse. Sicer nisem pričakoval čudeža, a priznam, da sem bil razočaran, še posebno glede na to, koliko truda sem vložil, da sem prišel do tega magnezijevega klorida.

Čez osem ur sem spil novo šalčko (moja terapija naj bi bila 3 x dnevno eno malo kavno šalčko), okus mi ni bil nič bolj všeč in tudi tokrat se mi je zdelo, da sem občutil rahlo toplino v nogah.

Zvečer sem šel, tako kot vsak dan, ven, trenirat na Pot spominov, zmerna hitra hoja in posebne vaje za moč, ker zaradi hrbtenice že nekaj let ne tečem več.  Na začetku PST-ja me je čakala prijateljica, seznanjena z mojim lovom za magnezijevim kloridom, s katero skupaj vadiva. Najprej ni rekla nič, nato pa se je samo začudila, rekoč, da ni verjela, da to tako hitro prime. Prisežem, da nisem vedel, o čem govori oziroma sem mislil, da se dela norca iz mene, dokler mi ni rekla, da ne pomni, kdaj me je nazadnje videla tako zravnanega in pokončnega. Čez čas sem si moral popraviti odvezano vezalko, boleče opravilo, posebno ko vežem vezalko na desni nogi. Mi je kar nerodno napisat, ampak ko sem počepnil in sem si po kdo ve koliko letih normalno zavezal vezalko, nisem vedel, ali se bom zjokal ali me bo od veselja kap. Mišični krč ali karkoli me je že držalo in neusmiljeno krivilo, je na lepem izginil. To je bil učinek po dveh popitih mericah magnezijevega klorida, prva okoli 9 ure zjutraj, druga okoli 17 ure.

Danes je 27. maj 2011, šele dva dni se "zdravim" z magnezijevim kloridom in mirno lahko rečem, da se počutim neprimerno bolje. Pravzaprav še vedno ne dojemam, da je to sploh možno oziroma se ne upam verjeti. Počakal bom še nekaj dni, potem bom šel pa do svojega specialista, da mi s strokovnega stališča razloži, kako je možno kaj takega v tako kratkem času in da ga vprašam, zakaj on ni nikoli pomislil na odpravljanje mišičnih krčev v hrbtu s pomočjo magnezijevega klorida, ne pa s pomočjo neštetih protibolečinskih injekcij in ultra močnih tablet, od katerih sem bil dobesedno "zadet" vsak dan, dokler se nisem sam odločil, da jih kljub bolečini ne bom jemal več.

Mojega boljšega počutja je nedvomno vsaj tako kot jaz , če ne še bolj, vesela moja partnerka, ki me je vsa ta leta neštetokrat, iz dneva v dan, masirala in mi lajšala bolečine, sam pa komaj čakam, da vidim svojo mamo (trenutno je v tujini) in ji pripravim napitek. Če ji bo pomagal samo pol toliko, kot je pomagal meni, se ji obeta lepa in dolga starost. 

Šele zdaj sem videl, kako na dolgo in široko sem se razpisal, ampak ne morem pomagati, je kar bruhalo iz mene. Še nikoli nisem pisal na nobenem forumu, ampak to sem enostavno moral napisati, ker sem jezen. Tako jezen, da sem si odprl nov e-mail naslov magnezijevklorid@gmail.com , kamor mi lahko piše vsak, ki ga zanima karkoli o magnezijevem kloridu, odgovoril bom vse, kar vem. To pisanje bom pa copy/paste kjerkoli bo možno. 

Pozdrav vsem, veliko zdravja in ne bojte se, ampak poskusite, kajti vedno bolj sumim, da smo "neozdravljivi" bolniki žrtve velike prevare in pohlepa.

P.s. Tu je še spisek bolezni, ki jih zdravi oziroma lajša  magnezijev klorid, če pa ima kdo kakšno vprašanje, naj me vpraša. 

1. Magnezijev klorid vzpostavi spet mineralno ravnotežje kot pri artrozi, poživi funkcije organov, kot so ledvice, da tako izločajo acido urico – aminske kisline
2. Urejuje delovanje živcev-mišičja in prisostvuje tudi pri prenašanju živčnih impulzov.
3. Je velik faktor psihofizične energije in drži v ravnovesju mehanizem delovanja in sproščanja mišic, preprečuje utrujanje mišic in njihove krče, ker krepi mišice, kar je priporočljivo za vsakega športnika.
4. Magnezijev klorid je potreben za pravilno delovanje srca in igra važno vlogo v številnih bioloških procesih.
5. Ker izboljšuje prebavo in daje energijo, je učinkovit proti depresiji, in je odlično sredstvo proti stresu.
6. Igra najvažnejšo vlogo pri uravnavanju telesne temperature.
7. Koristen za preprečevanje visokega holesterola.
8. Urejuje delovanje črevesja.
9. Igra važno vlogo pri tvorbi kosti.
10. Tudi pri metabolizmu karbohidratov in proteinov.
11. Je koristen pri problemih vzdraženja živčnega mišičevja kot tetanus, epilepsija itd.
12. Zmanjšuje količino maščob v krvi, je proti arteriosklerozi, ker čisti kri, poživlja možgane, daje in ohranjuje mladost do pozne starosti. .
13. Po štiridesetih letih dobiva človeški organizem vedno manj magnezija s hrano,
kar povzroča starost in bolezni.
Zato se mora magnezij jemati v skladu s starostjo.
14. Pozdravi probleme prostate in hemoroidov.
15. Preprečuje gripo.
16. Podaljša mladost.
17. Preprečuje debelost.
18. Preprečuje raka.
19. Preprečuje arteriosklerozo.
20. Je odlično laksativno sredstvo.
21. Urejuje prebavo.
22. Zmanjšuje probleme bronhitisov.
23. Preprečuje zmrzline.
24. Deluje proti slabemu zadahu.

 

pujsek1

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

27. maj 2011 7:01

Ma neki bo na tem, matr to bo revolucija v medicini, menda planirajo zapiranje medicinskih fakultet, povpraševanje po zdravnikih bo čist upadlo.

Jaz vam pa bom odkril skrivnost magnezijevega klorida ( tako kot jaz vidim ): veliko ga je v morski vodi in na mene deluje prav čudežno. Ko pridem na morje in se skopam v morski vodi, sem kot prenovljen. Če nekaj časa plavam, pol ko pridem na obalo in se ulegnem, začutim toploto po celem telesu, reakcija je tako močna, da moram spet po naslednjo dozo MgCl2, torej, deluje kot mamilo, ker se večina ljudi nvadi na to in mora vsak let znova it na morje po novi odmerek klorida. Dobro pa je, da kljub temu, da se organizem navadi, na tak način, s kopanjem v morski vodi ne more priti do predoziranja, kolikor mi je znano, smrtnih primerov zaradi predoziranja s kopanjem v morski vodi ne poznajo, kar pa pri drugih mamilih ni primer.

ežoj

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

27. maj 2011 9:29

ežoj je napisal/a:

Ma neki bo na tem, matr to bo revolucija v medicini, menda planirajo zapiranje medicinskih fakultet, povpraševanje po zdravnikih bo čist upadlo.

Jaz vam pa bom odkril skrivnost magnezijevega klorida ( tako kot jaz vidim ): veliko ga je v morski vodi in na mene deluje prav čudežno. Ko pridem na morje in se skopam v morski vodi, sem kot prenovljen. Če nekaj časa plavam, pol ko pridem na obalo in se ulegnem, začutim toploto po celem telesu, reakcija je tako močna, da moram spet po naslednjo dozo MgCl2, torej, deluje kot mamilo, ker se večina ljudi nvadi na to in mora vsak let znova it na morje po novi odmerek klorida. Dobro pa je, da kljub temu, da se organizem navadi, na tak način, s kopanjem v morski vodi ne more priti do predoziranja, kolikor mi je znano, smrtnih primerov zaradi predoziranja s kopanjem v morski vodi ne poznajo, kar pa pri drugih mamilih ni primer.



ežoj

 

Ežoj, "priče za pionire".

 

Pujsek 1, a tista večja količina tegale magnezija, ki si jo obljubil naročiti pri teh, ki so se te usmilili in ti prodali po ugodni ceni prvi kilogram, bo šla vsem tistim, ki jo bodo naročili pri tebi na naslovu, ki si ga dal?

Kar si napisal, je zame tipičen primer pritlehnega marketinga.

 

Zato dajem prav ežoju, ko pravi, da bodo lahko kmalu vse medicinske fakse zaprli. Daj no, ne nas imet za takšne naivneže. Saj nisem iz tiste publike iz ameriških tv oddaj, ki ploskajo ob vsakem "amazing" produktu in se čudijo, kaj vse zmore.

Bi te imela za bolj verodostojnega, če bi ob vsem spisku bolezni, pri katerih čudežni pripravek pomaga, napisal, da za te bolezni ne škodi, pomaga pa, če verjameš.

 

Mamamia

mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti