Leny, smem prašati v katerem kraju približno, že rastejo?
Česenček
Piščančja juha s tortelini
Leny, smem prašati v katerem kraju približno, že rastejo?
ČesenčekJaz sem jih nabirala v slovenski Istri, Česenček.
lenyHvala za odgovor, upam da bo kmalu čas dopuščal, da grem še jaz po en šopek teh čudovitih špargljev ;)
ČesenčekZa mnoge je verjetno to stara novica, ampak vseeno: že nabiramo čemaž.
sonci| matjaž je napisal/a: |
| Regrat in prve rožice za jegermajster. Trobentice in lapuh. Matjaž |
Tudi jaz sem imela namen nabirat rožice za jegermajster, pa me je zdravje prisililo k počitku, upam, da ta vikend še dobim cvetke in kot prvo jih najdem, ker živim na novem terenu.
Ni ga boljšga za bolečine v želodcu kot te rož´ce.
Čemaž mislim da bom še ujela, se že veselim cmočkov, testenin in namaza, mmmmm ![]()
Regrat pa itak ![]()
Torej ta vikend bom pehta na travnikih ![]()
![]()
Pri nas že mesec dni nabiram regrat, čemaž je tudi že in pljučnik tudi. Mlade koprive pa komaj zaganjajo.
Kjer je volja, tam je pot. TrixiPozdravljeni, mene pa zanima kje v okolici Ljubljane-Ig, Orle, Grosuplje ipd. raste čemaž? Namreč še nikoli ga nisem nabirala pa bi se letos lotila tega projekta. Hvala za odgovore :)
štimkaPred leti sem se sprehajala po gozdu Staje – okolica Zavoda za prestajanje kazni in je bilo kar nekaj velikih zaplat čemaža.
rdkapicaRegratove cvetove za sirup, "med" in sušim jih za čaj. Prav tako že sušim koprive za čaj.
ČesenčekSmerekove vršičke, koprive, čemaž, tudi trpotec.
spodbeKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Venturini |
| malo za hec | sijasaja |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Piščančja juha s tortelini

Burek z lahko solato