Kam s čevlji?

Dobrojedka  

član od: 11.4.2010

sporočila: 282

27. mar 2011 21:56

Res je tako kot piše Marjeta, le z otroškimi oblačili ni težav. Premajhna hčerina oblačila prijateljice in znanke rade vzamejo. Z oblačili za odrasle pa je bolj nerodno. Najbrž je nekaterim res neprijetno vzeti od nekoga, ki ga pogosto srečujejo. To so lahko kar težke situacije. Dobrojedka

strelka  

član od: 8.5.2006

sporočila: 659

27. mar 2011 22:02

Ja pismo rosno, a zdaj je pa greh, če si lahko kdo še privošči kakšno razvado? Če bi slovenska fovšija gorela, ne bi potrebovali nobenega bloka 6... Drugače pa, Zara-Marisa, sem tudi sama večkrat pred takšno dilemo, ko ugotovim, da mi kaj preprostno ne funkcionira ali odrabimo (pa ne govorim samo o oblačilih) in bi pač rada oddala dalje, ker gre običajno za lepe in kvalitetne stvari, pa imam s podarjanjem precej slabe izkušnje. Interesa blazno, potem pa se meniš in čakaš ljudi, ki bi jim to blazno prišlo prav / rabijo ipd., tudi po 3x, in na koncu se ti vse skupaj zdi že brez veze. Nekateri potem še pritiskajo, če lahko pošlješ in ne vem kaj še vse, od nekaterih nikoli več ne slišiš.... Prav tako sem nekega silvesterskega večera spakirala nekaj odej, šalov in toplih oblačil in jih odnesla eni od ljubljanskih klošark, ki sem jo videvala. Mislila sem, da ji bom vsaj malo polepšala tisti večer, pa je samo pograbila vrečo in se obrnila okrog, sama sem se pa počutila precej bedasto. To je tudi ena od strani podarjanja. Zagotovo obstajajo pomoči potrebni, jih je pa vseeno dostikrat težko locirati. Predvsem pa tisti, zaradi katerih nekdo tukaj gor pregoreva, ne potrebujejo štiklov. Na tvojem mestu bi najboljše kose pofotkala, postavila ceno in ustvarila en album na netu in ga na nekaj mestih objavila. strelka

tjas  

član od: 15.4.2003

sporočila: 2437

27. mar 2011 22:12

Oblačila in obutev v dobrem stanju lahko odnesete v zavetišče za brezdomce na Poljanski v LJ ali v center Vincencijeve zvezde (nahajajo se v Plečnikovem podhodu 1 v LJ). Prej pokličite in se dogovorite, kdaj lahko pridete in komu lahko predate.

Kake lepše/fensi kose v zelo dobrem stanju pa bi ti jaz svetovala dat na bolho. Če se ti le da ukvarjat.

Odrabljenih odej, rjuh in brisač pa bodo veseli v Zavetišču Horjul.

 

In ja, boh pomagaj, če si nekdo lahko privošči in če mu je v veselje par čevljev. A je tako težko sprejemat, da nismo vsi enaki? Ajmemeni.

tjas

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

27. mar 2011 22:24

Tisti, ki so prisiljeni hoditi po oblačila in podobno na Karitas, RK in podobno, bi bili verjetno veseli nobel obutve - zakaj bi tja nosili zgolj 'povprečne' kose? Tudi med socialno šibkimi so maturantke in njihove mame.

tulka

Miss. D  

član od: 8.1.2010

sporočila: 18

27. mar 2011 22:34

Oh dearest... vas je pa petka teh čevljev res zbodla nekam... Sicer pa, greh je biti reven in greh je biti premožen. Še največji greh so pa slabe manire (pa reven ali premožen). Pa kdo bo zdaj določal, kaj se sme vprašati in kaj ne? Miss. D

mamazeljka  

član od: 29.3.2006

sporočila: 462

27. mar 2011 22:42

Se popolnoma strinjam z multivitaminom in dragičko. In Zara-Marisa verjami,da so neumna vprašanja. mamazeljka

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

27. mar 2011 23:23

Pa niti niso tako neumna vprašanja. Ne vedo vsi, kako kdaj ravnati. Sama oblačila, ki jih ženske v naši hiši ne nosimo več, dajemo direktno tistim, ki jih potrebujejo, preko dveh znank. In ja, razumem Zaro Mariso, da je imela pomislek, ali bodo čevlji, malo bolj elegantni in en par med njimi z znanim imenom, na "drugi strani" dobro sprejeti. Pa saj ne vemo, koliko je stara in v kakšnem svetu živi.

In, priznam, tudi sama sem se enako vprašala ob enem generalnem čiščenju polic s čevlji, kaj z nekaterimi modeli. Podarila sem jih prijateljici, ker so ji bili všečin še prav so ji bili.

 

Dejstvo je, da je naša družba razslojena. Zelo. Včasih je bila morda manj, morda tudi samo na videz. In dejstvo je, da vsi nismo enaki. Smo enakopravni, nismo pa enaki. In nekdo si lahko privošči več, nekdo manj. Kaj pa vemo, očitno je Zara Marisa (sploh je ne poznam, da ne bi kdo mislil, da  to pišem zaradi poznanstva z njo) uspešna v nečem, da si lahko kupuje, kot kupuje. Hvala bogu, jaz ji privoščim. In ne vem, ali bo pomagalo pri odpravi revščine, če si bo v prihodnje kupovala manj čevljev, kot si jih je doslej.

 

Dobila je poduk, kam naj jih odnese, kako naj se jih znebi. Slišala je tudi nekaj pikrih na svoj račun. Ok, takšni pač smo. Glede žaljivosti je pa tako, da imamo različen prag tolerance.

Morda pa jo jaz razumem iz enega čisto praktičnega razloga: po našo streho tudi imamo nekoga, ki si non stop kupuje čevlje, nosi pa potem samo par ali dva, ker jo vsi drugi po dveh nošenjih tiščijo ...

Je pač tako: eni lahko kupijo, kar jim je všeč, četudi vsega ravno ne potrebujejo, eni pa kupujejo samo takrat in tisto, kar res potrebujejo. Pa še to včasih komajda zmorejo. To sta dva skrajna pola razslojenosti družbe, kar je univerzalna, ne samo slovenska značilnost.

 

Mamamia

mamamia

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

28. mar 2011 0:11

Upam, da mi nikoli ne  bo tako hudo, da bi morala nosti tuje čevlje in uporabljati tujo zobno ščetko. Čevljev namreč ni mogoče očistiti in se mi zdi neprimerno, da bi skušala z njimi kaj zaslužiti.

Glede zbiranja v Karitas in Rk imam pomiselke, da najbrž ne bodo našle lastnice, saj si ne morem zamisli posameznic na robu preživetja v visokih petah, ampak ne vem, nisem videla, kdo hodi tja. Tisti pa, za katere vem, iščejo nevpadljivo in udobno obutev.

Jaz svoje čevlje pregledam po koncu sezone in gredo v kanto za odpadke. Nikogar ne spračujem, če jih hoče. Oblikovani so po moji nogi in bi taka oblika prej škodila.

Ker imam zadnje čase težave z otekanjem nog, se mi dogaja, da imam kak par, ki me tišči kot da mi ga je kdo vsilil. Tako nastanejo pri meni neuporabni čevlji, pa še pri kom, da ne bi kdo mislil, da razmetavamo z denarjem. Pred kratkih sem par novih klasičnih salonarjev podarila znanki, ki pravi, da se ne spomni, kdaj je imela nove čevlje, ker nosi samo za drugimi.

Pomaga pena za raztegovanje in gel proti žuljem. To je pa tudi edini nasvet.

O tem, kaj si kdo kupi za svoj denar, pa če je to čevelj za nekaj evrov, ali pravo bogastvo, ne bom popovala. Vsekakor pa bi bila malce bolj previdna pri navajanju očitno precej visokega standarda. Saj imamo do tega pravico, vendar to komu verjetno povzroča nelagodje. Temu se je mogoče izogniti z malo modrosti. Predvsem me je zbodla ideja o prodaji.

Če pa v sedanji situaciji človek ne ve, da se lahko obutev odnese  v skladišče Rk in na KAritas, potem se čudim, da sploh najde trgovino s čevlji.

 

F r i n a

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

28. mar 2011 7:22

Humana kontejnerji so še vedno, seznam lokacij je tule:

http://www.humana.si/index.php

Drugače pa - moja oblačila gredo vsa dalje, tri najstnice so jih vedno vesele, če pa je kaj takšnega, kar ni primerno za nadaljnjo uporabo, gre v kontejner. Večino čevljev znosim do konca.

 

Loni Makaroni

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

28. mar 2011 8:47

Jaz redno uporabljam podarimo.si.

In marsikdo je zelo vesel kakšne stvari, čeprav je že dotrajana.

Commis débarrasseur

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti