Najljubši sendvič

Viva Meier  

član od: 20.12.2009

sporočila: 673

30. okt 2012 23:43

Kaj lahko prosim ena od zrelejših ladies razloži moji mladi malenkosti kakšen je ta enotni kruh? Tako, malo za zgodovinsko referenco, ker pač še nikoli nisem slišala zanj...

Viva Meier

Blanchy  

član od: 22.12.2005

sporočila: 2016

30. okt 2012 23:51

Viva Meier je napisal/a:

Kaj lahko prosim ena od zrelejših ladies razloži moji mladi malenkosti kakšen je ta enotni kruh? Tako, malo za zgodovinsko referenco, ker pač še nikoli nisem slišala zanj...



Viva Meier

Enotni kruh je kruh iz enotne moke (polbela, tip 850).

Blanchy

MBrando  

član od: 4.8.2011

sporočila: 2308

31. okt 2012 6:19

Vanja_v_ZDA je napisal/a:

MBrando, kako se ti ljubi toliko komplicirat! 

Naredi si pet mini sendvičev, vsakega z drugačno kombinacijo in imej malo pokušino v kateremkoliže obedu.

Oceni, kaj najbolj paše skupaj, pa je. Res nas ni treba spraševati za vsako kombinacijo. 

Sicer za sendviče velja pravilo: mehek kruh, kot tistega za toast, polnimo z mehkimi nadevi (tunina ali jajčna solata, na primer), hrustljav kruh pa z bolj kompaktnimi nadevi, kot so salame, pohano meso itd.

Razlog za to je čisto enostaven: če bi dal tunino solato z majonezo v zelo kompakten kruh, bi večino nadeva prilezlo ven.



Vanja



Pje,pje, pje, saj pa me "TE NAH" poznate . Sem porekel in se vedno znova opravičil, da takšen PIKO-lovec pač sem in da bo to del mene till i die. 
Rad pa  tukaj sprašujem, zato ker DAME, dosti veste, imate izkušnje pa tudi rade pomagate/svetujete, ali sem se uštel?. Zatorej, dame moje, vedno boste prva izbira, da vam g.MBrando zasvinja kakšno temo z pisanjem, po dolžini vrednim kakšnega TOLSTOJA .
5 mini sendvičev ne pride v poštev, ker imava z NAJ prijateljem najino TRADICIONALNO (2x letno) NEBOKILLER™ kosilo. To pomeni francoz in luksuzna polnitev , kar pa tudi pomeni da se zadeva ne reže in da se NE smejo delati kanapejčki! Od najinih začetkov je to prešlo od pariške in sira, katerega še pes ne bi jedel, do prvih variant z kuhanim, pečenim pršutom, z dodatki kumarc, kvalitetnega sira itd. To je seveda prišlo z prvo službo :D
Sedaj pa, ko iščem in tuhtam za THE SENDVIČEM in si želim najti tisto ZMAGOVALNO kombinacijo, k kateri stremi vsak velik in dober kuhar, mi pa pride prav vsaka pomoč!! 
Nekoč, ko bom veliki pek, bom ponujal tudi SENDVIČ ala MBRANDO in bo da TOP ****.

Razmišljam. Na eni polovici bi mrbit dal par pistacij med meso (prekajeno MMM, ali pa mrbit res pršut) in sir. Mislim da bi lahko bilo zanimivo.  Tako kot so bučna semena vedno zmagovalna kombinacija. Pa še hrusta fajn. Kruh bom pa prej popekel.
Tudi kakšne fajna suha puranja prsa, pa pol pistacije in sir in obvezno nekaj mokrega, da se lepo svežina pričara. So pa prsa dokaj nevtralna, da bi se pistacija okusila....

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

31. okt 2012 8:35

MBrando, ti kar kompliciraj še naprej, te je luštno brat, tvoje veselje  in apetit je prav nalezljivo.

Glede nadeva za sendviče ti na žalost ne vem nič novega svetovat, bi pa na tvojem mestu vsekakor sama spekla kruh. Zdaj, ko se je shladilo, ga tudi jaz pečem vsak dan, ti lahko povem iz prve roke, da je tak, ki mu dodaš te ali one oreščke še boljši.

S pistacijami ga spečem vsako leto marca, na dan sv. Patricka. V testo zamesim še skodelico bučnega olja, pa imamo na ta dan zelen in dišeč kruh. Jaz navadno pripravim za zraven pašteto iz piščančjih jetrc in bakala na belo, ma ti se boš gotovo spomnil česa izvirnejšega.

Speči nekaj vrst kruha in uživaj v hrani in življenju še naprej!

 

nola

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

31. okt 2012 9:03

Marlon, .....c'mon a ti sveže kumare in kisle skupaj in potem s tem ubijaš pršut in arašide in papriko, da ja ne pridejo do izraza? Si pa definitivno termin too much information pripeljal na nov level.

BTW, če na kruhiču ni hrustajoče skojice, džaba ti fila.

Vendelina jr.

katti  

član od: 4.11.2005

sporočila: 2109

31. okt 2012 12:45

Kaj pa tak sendvič, da bi naredil namaz iz skute in zdroblenih pistacij, mogoče, da se lažje meša žličko kisle smetane ali mleka zraven pa začinjeno. Potem bi dal na kruh tanko narezano svežo kumaro (bučko), potem dobo mortadelo ali pečen pršut, čez ta namaz in "pokrov".

katti

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

31. okt 2012 13:11

Veš kaj MB, si mi naredil takšne gušte, da sem šla (zase in za pobiralce oliv, ki se trenutno mudijo pri meni) spečt piadine, te sem pa potem nadevala s prekajenim lososom, z malo skute in malo cikorje. Vsi smo bili zadovoljni, apetit se je odprl, že kuham izdaten brodet in ta bo s polento, kuhano v več smetane kot mleka naše kosilo.

Za sladico pa hehetanje ob nenehnem plagiatorstvu outsiderke.

nola

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

31. okt 2012 13:37

Če malo prenesem MBrandova cinclanja v kuhinji na življenje: kako do hudorja se odločiš za karkoli v službi, mah ne samo to, celo kako oblečeš, če se ne moreš sam odločiti, koliko pistacij bi dal v sendvič, da bi bilo ravno prav. Ravno pravje zelo subjektivna zadeva.

Bi bilo čisto drugače, če bi nam pisal, kako si se ukvarjal s poizkusi v kuhinji, kaj je ratalo in kaj ne.

Vanja

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

31. okt 2012 14:15

Daj no Vanja, pa menda ne misliš resno, da se kdorkoli odloča za karkoli, tudi za malico na podlagi nasvetov na netu.

Saj vsi radi prebiramo recepte in mnenja, kuhamo pa seveda še naprej po naše, oziroma, kot mi je enkrat razložil en električar iz Istre. Je bil doma iz Buzeta, pri meni je nekaj delal ravno na jesen pa me je podrobno spraševal kako vlagam štorte (ena vrsta oliv, primerna bolj za vlaganje, kot za stiskanje). In sem mu seveda razložila in pokazala in sem ga še vprašala, kako da pri svojih letih in provinienci ne pozna postopka. Pa mi je odvrnil, da vlaga olive po svoje že petdeset let, ampak da ga pač zanima, kako od kraja do kraja to delajo drugi. Vlaga da jih vedno po svoje, včasih pa doda kaj novega, kar je slišal na svojih poteh.

No, jaz tudi ravnam tako, in kot ta stric prav rada poslušam in berem o tem, kako kuhajo drugi. Pa prav posebej me razveseli, če v kakšnem prispevku zasledim resnično veselje do hrane in kuharije. Recepti me na Kulinariki sploh ne zanimajo, biskvit s pecilnim praškom in pudingom po vrhu, halo? Mi je pa zelo zanimivo prebirati prav taka mnenja, kot nam jih dnevno servira MBrando pa še kdo. In seveda se strinjam s teboj, če nam bo napisal kako je šlo v kuhinji, še boljše.

nola

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

31. okt 2012 14:53

Nola, gre predvsem za neodločnost. Eno je vprašat za nasvet, drugo je pa tole, kar spravlja na papir tale naš nadobudnež. Povejte mi, koliko pistacijev naj dam v sendvič, da bo ravno prav? C'mon. In ker ne dobi odgovora, vpraša še enkrat. Pa sem že parkrat svetovala, naj naredi par variant in se odloči zase.

Pač imam celo življenje opravka s strankami. In prav na podlagi tega sem našega Branda dala v kategorijo s tistimi, ki se odločajo pol ure, če bi kupili bucike s pastelnimi barvami glavic ali tiste v bolj udarnih barvah. Make a decision, man! So bolj pomembne stvari v življenju, kot razglabljanje če je sendvič boljši z dvema ali s tremi rezinami pršuta, a ne?

Saj parkrat je tako pisanje (v mislih imam spraševanje koliko česa) kar pocukrano srčkano, po enem letu spada pa k (cenzurirano). Ko napiše, kaj je staršem pripravil za zajtrk je občasno zabavno čtivo ob moji prvi kavi.

 

 

Vanja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti