Bebi piškoti in čokolada

n24  

član od: 12.5.2003

sporočila: 76

tema odprta - 19. nov 2003 12:49 | ogledi: 6.685 | odgovori: 6

Poznate kakšen enostaven recept, pri katerem se uporabijo bebi piškoti in čokolada (seveda lahko tudi druge sestavine)?Glavno, da ni treba pečt, pa da se hitro pripravi.

Noa  

član od: 13.2.2003

sporočila: 716

19. nov 2003 13:29

Moja nona je včasih pripravljala zelo okusno čokoladno šarloto, pri kateri so osnova bebi-piškoti in pa maslena-čokoladna krema. Na netu sem našla nekaj receptov za šarlote, vendar ga ravno za čokoladno ni. Če poznaš recept za kakšno dobro čokoladno kremo, pa tudi na Kulinariki jih je kar nekaj, lahko poskusiš improvizirat. Rabiš le polkrožno skledo, namazano z maslom, ali obloženo s prozorno folijo. Skledo potem obložiš s piškoti, še boljše bo, če jih s čim napojiš in potem vanjo izmenično nalagaš plasti kreme in plasti piškotov. Na vrhu mora biti plast piškotov. Ko se zadeva dobro napoji in strdi, jo samo zvrneš na pladenj, dekoriraš in je! Mogoče bom uspela dobit recept za originalno nonino šarloto! Pozdravček!

dj  

član od: 14.1.2003

sporočila: 445

19. nov 2003 14:05

Jaz ponavadi na morju, kjer ni pečic pripravim sladico iz Maslenih keksov (Albert keksi smo rekli včasih), lahko pa uporabiš tudi bebi kekse. Kekse namočiš v mešanico mleka, kave in ruma (da se napojijo) ali pa kompot. V štirioglat pekč ali plastično posodo jih naložiš drug zraven drugega. Skuhaj puding. Namesto mleka uporabi kompot. Prelij po keksih, vmes lahko pustiš tudi koščke sajda (ponavadi uporabim breskov kompot). Ko se ohladi namaži s stepeno smetano ter pokrij z plastjo namočenih keksov. Po vrhu prelij čokoladno glazuro. Pa dober tek.

_ZALA_  

član od: 21.10.2003

sporočila: 982

19. nov 2003 21:00

Lahko narediš tudi tiramisu. Ali pa mogoče neke vrste tiramisu, le da narediš kremo iz stepene sladke smetane ali šlag pene - Staša ima odličen recept tu na kulinariki, poglej pod temo bela čokolada, tam se je pred kratkim govorilo o tej kremici. Lahko bi tudi naredila tako, da bi najprej položila plast namočenih bebe piškotov, nato tole smetanovo kremo iz bele čokolade, spet plast namočenih bebe piškotov in nazadje še plast smetanove kreme s temno čokolado -smetano s čokolado segreveš do vretja, daš v hladilnik in naslednji da stepeš, ali pa jo narediš kar po istem receptu kot je stašin, le da daš namesto bele čokolade, pač temno čokolado. Mmmmmm....kar sline so se mi pocedile ob misli na tako sladico; ne vem če je ne bom še jaz probala v kratkem narediti. Pa tudi Noina ideja o šarloti je zelo dobra. LP Zala

natkas  

član od: 13.10.2003

sporočila: 83

20. nov 2003 19:01

Lahko malce improviziraš in pripraviš čokoladno Malakov torto. Mmm, božansko! Lp, Beti

Noa  

član od: 13.2.2003

sporočila: 716

20. nov 2003 21:18

Tortica je zagotovo slastna, Piškotek, ampak mene moti velika količina jajc, še bolj pa to, da so surova. Še zlasti, če naj bi bila sladica namenjena otrokom. Sina sem namreč že imela na infekcijski kliniki, ko je bil star 3 leta, in se je okužil s salmonelo. Bilo je res hudo, in zaradi te izkušnje sem pač bolj pozorna na to, da so vse jajčne zadeve in ostala živila iz "rizične" skupine primerno termično obdelana, še zlasti, ko jih ponudim otrokom. To polagam na srce tudi vsem ostalim staršem. Pa saj vem, da je bilo o tem veliko govora že skoraj povsod, pa vseeno. Lep pozdravček vsem!

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti