Ja,sem nekaj čul o teh Švedskih običajih. Hehe.
Multivitamin
multivitaminJa,sem nekaj čul o teh Švedskih običajih. Hehe.
Multivitamin
multivitaminPa si privošči ta sladki krompir za 3 evre. Saj o tem govorim cel čas. Zakaj danes moramo razmišlat al si bomo lahko kupli vrečo krompira za 3 evre. Pa čemu je treba razmišlat al boš otroku al sebi lahko bazen plačal.
To je ves štos. Zaj pa morm it plačat 34 evrov računa za internet,ker drugač me bodo izklopli. Evo pa bo šel mesečni proračun določenega eksperimenta.
Tak je, mi lepo piše na položnici 34,11 evra. Za internet.
Dober tek.
Multivitamin
multivitamin
| slovinkita je napisal/a: |
| @Vanja in MARTAQ, ja, prišparam na mesu Sara slovinkita |
Včeraj poškilila pri sosedu, akcija 5 na dan:
rdeča paprika kg 1,89 € (v kili pridejo poštene 3)
paradižnik kg 1,09€ (kakih 7 - 8 v kilo)
banane kg 0,99€ ( približno 6 v kili)
trenutno akcija v Perutnini Ptuj:
piščanec 1 kg 2,29€
japajaTam na severu so tiste tri paprike res neznansko drage. In razlika v ceni med kvalitetno in nekvalitetno hranp je kar 1:3, če se prav spomnim.. in to ne za kako eksotiko, pač pa navadna jajca, meso...
Bo Slovinkita kaj več povedala?
Sama sem bila pred časom na Danskem (nisem našla svežega peteršilja nikjer, pa tudi fižol v zrnju imajo le redkokje) in ta očitna razlika v okusu med raznorazrednimi artikli je meni znana od tam.
Jutri dobimo pa obisk s Švedske in jih bom prav zaslišala v zvezi s tem. Zaenkrat mi je jasno samo to, da moram "nekaj dobrega" skuhat (da imajo tistega krompirja in mesnih kuglic mal poln kufer...no, mal pretiravam
).
Jao, jao....ljudje moji, saj ne vemo, kaj imamo. Pa kmalu tudi tega ne bomo imeli, če bomo vse pozidali z nizko in visoko gradnjo..ali pa prodali....
Okej, okej, sem že nehala!!
japajaŠe zelenjava, ki je bližja trenutnemu letnemu času:
1 kg svežega zelja 0,90 €
1 kg pora 3 €
1 kg cvetače 3 €
1 kg brokolija 2,7 €
1 kg korenja 1,5 €
1 kg ohrovta 2 €
1 kg krompirja 0,80 €
1 kg radiča v glavicah 6,50 €
1 kg endivije 1,70 €
1 kg rdeče pese 1,5 €
1 kg špinače 4€
in še kaj bi se našlo. Morda bo poleti zelenjava malo cenejša, nikakor pa ne morem verjeti, da se samo z zelenjavno prehrano da prihraniti. Ne govorim o prepričanju, ampak o prihranku. Jedilnik mora biti pester in hranljiv, za rastlinojeda ali vsejeda. Marsikomu je to, zaradi previsokih cen, nedosegljivo.
lp![]()
![]()
mzm
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Bananin puding z vanilijevimi rogljički

Kremna cvetačna juha