3. mar 2011 17:53
Računanje z odstotki (na primer pri količini beljakovin v litru mleka) gre gospodu Čerinu za farmacevta sumljivo slabo, kar meče za moj okus zelo čudno luč na preostala mesijanska spoznanja. lp, proxima
Računanje z odstotki (na primer pri količini beljakovin v litru mleka) gre gospodu Čerinu za farmacevta sumljivo slabo, kar meče za moj okus zelo čudno luč na preostala mesijanska spoznanja. lp, proximaneznan uporabnik
No,da ne bi o tem podvigu al podvigih. Zakaj pa ne đivi tako naprej in vsak mesec donira dve tone riža na Madagascar. Tole o gramih in ml je pa tud tak - zmnoži to s 30 pa ti bo lepo cena narasla na več kot 100. 2994 kalorij? Naj bo. Ob tem verjetno ta veleumnež ni računal,da ma hišo,vrt - ja tudi semena stanejo in gnojila. To je treba tudi vkalkulirat. Elektriko,vzdrževanje vrta,zalivanje,gretje,tv,telefon,milo pa take njemu blesave zadeve. No, če to vse sku sešteješ je pol ta gospod al zlo slab matematik al pa ........... jebiveter.
Multivitamin
multivitamin
ok, se z določenimi deli zapisa načeloma strinjam. Ampak izračun pade pri vseh, ki nimajo možnosti imeti lastnega koščka vrta. Ker v mestih te možnosti za veliko ljudi preprosto ni, vsi pa tudi nimajo sorodnikov na obrobju ali na deželi, da bi si kak košček izprosili zase.
Mamamia
mamamianeznan uporabnik
3. mar 2011 17:57
In Megi,ti, ki si vse to spremljala en mesec s kamero si tam tud ždela za 1 euro na dan? Al si si dala izplačat 2 jurja plače. Pa kamerman, pa ostali. Da o energiji,ki jo kamera požre ne govorimo.
Multivitamin
multivitamin
3. mar 2011 18:07
menim, da je smisel drugje. saj nobeenga ne sili da more živet z enim evrom na dan. gre se zato koliko smo razvajeni, za vse damo denar, da bi se kaj potrudili to pa ne. ja, res pade izračun če živiš v stanovanju. lahko pa na kakšnem drugem nivoju prihraniš. recimo pri kruhu, to še vedno lahko pečeš. če bi on mel njivo s pšenico bi pa še ceneje živel kot z enim evrom. kdor je doma v stanovanju ima tudi zelo zelo nižje stroške vsak mesec za plačat. pa marsikdo v kratkih rokavih hodi po stanovanju. to je pač razvajenost, in ljudje so čisto potrti ko se morajo nečemu takšnemu odpovedat in celi panični da so pa zdaj revni..
www.mojalbum.com/naredilaananeznan uporabnik
3. mar 2011 18:19
Saj gospod si lahko omisli njivo in poseje pšenico. A jo bo žel ročno al bo rabo kombajn? Koliko bo stala njiva,semena,košnja,kombajn glede na ceno kruha. Ker pol mora met še mlin in mlet pšenico,da bo moka. Pa verjetno hodi tud v službo ne? Al je vzel mesec neplačanega dopusta,da sedaj kasira predavanja? A zastonj predava? Kdo mu plačuje dvorane,projektorje,elektriko,uporabnino za predavanja?
On ni vštel stroškov prevoza na delo in iz dela,malice,obutve,higiene. Nič ni vštel. Kalkuliral je na osnovi,če bi jaz šel na tržnico pa en mesec meni branjevke vse šenkajo, jaz hvalim,nekdo snema. Kaj se ni umival,pral cel mesec. Se bril. Celo kolo morš met. To tud ni zastonj. Naj sešteje vse skup pa pol laja okol. Tisto o 2994 kalorijah na dan je pa živa laž. Če ni pil olja. Ne morš z napisanim jedilnikom vase nikakor spravit 2994 kalori j in to za 1 evro. Sorry,ne gre.
Multivitamin
multivitamin
3. mar 2011 18:30
Meni se je sicer do sedaj zdel najbolj šokanten prehod na € (oziroma bolje rečeno šest mesecev po tem, ko je bilo ukinjeno obvezno dvojno označevanje cen, spomnim se, da sem takrat ravno prišla prvič s Sicilije, šla zjutraj v lucijski Mercator po nekaj špeže, prišla nazaj in potresla svojega sladko spečega najdražjega "greva nazaj, tukaj bova zmrznila in bankrotirala"). V zadnjih mesecih se mi niti ne zdi, da kaj več zapravim, res pa je, da je pri dvočlanskem gospodinjstvu (in štirih mačkah, ena mi je na še vedno neutolažljivo žalost pred kratkim pobegnila v mačja nebesa) tudi ne bogvekaj porabiva - za razliko od družin z odraščajočimi otroki, na primer, kjer se kupuje mleko na kartone in ne na litre, tistim se pa jasno pozna vsak cent podražitev. lp, proxima
3. mar 2011 18:37
Nisem vas želela vznemirjati in trositi nestrpnosti z zgornjim člankom. Hotela sem le pokazati, do kakšnih spoznanj je prišel omenjeni gospod. Imam vrt in delala sem na kmetiji in vem koliko truda je potrebno, da kaj zraste zato sem mnenja, da hrana sploh ni draga in jo zelo spoštujem in varčujem kjer se le da. martinaneznan uporabnik
3. mar 2011 18:40
Vse se pozna Proxima. Jaz mam eno mačko. Pa ona terja 50 na mesec,hrana,pesek....pa kak pribolšek ne. Hudič je met doma dva najstnika al najstnice. To pa gre keša. Saj normalno, telo pač rabi. Samo meni noben seronja ne bo kakou kako je un živu z 1 evro na dan. Saj pol tud v službo ne rabi hodit. Naj kolesari,hodi v hribe in obdeluje vrt. Socialna pomoč je 229,52 evra. Pa njemu bo ja 200 mesečno ostalo potem.
Multivitamin
multivitamin
3. mar 2011 19:04
No še neki na temo, mal za razvedritev: http://www.youtube.com/watch?v=_3yPOr29EU0 rozi13Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Poletni svaljki z dimljenim lososom

Ržen sendvič s kajžarsko klobaso