Oblačilni report pomlad poletje 2011

Viva Meier  

član od: 20.12.2009

sporočila: 673

21. sep 2011 18:06

motovilčica jaz delam z gumi škornji takole - če je vreme RES slabo, se pravi tisti dež, ki se usede nad kraj za par dni in suhih trenutkov praktično ni, jih brez problema nosim za opravke po mestu, službeno sem na precej liberalnem mestu kar se dress code tiče, tako da sem jih recimo 3-5x v sezoni imela gor tudi tam. Nad njih ponavadi oblečem pajkice in tuniko, če temperature zahtevajo še plašček, vse lepo telirano in barvno pošlihtano. Ko vidim kake ženske, ko si v škornje nabaše široke in razvlečene kavbojke, me namreč vsa zadeva precej mine. Ker pa, če ne drugega zaradi svojega profila puščajo v notranjih prostorih precej svinjca in nobeni čistilki/človeku ne privoščim, da bi moral za mano tiste ogromne štemplje, navadno dam v torbico en par balerink in se v zaprtih prostorih prebujem. Balerinke so sila majhne in praktične za prenašanje in tudi udobne. Se mi zdi malo čudno skakljati okoli v gumi škornih če je bila recimo oreng ploha samo zjutraj, ko sem šla iz hiše potem pa se pa spuca vreme.

 

All in all, čudno me ni gledal še nihče, tudi kakih komentarjev ni bilo, oz. je bilo večina ljudi precej navdušenih nad dejstvom, da se dejansko da tudi ob najbolj gnilih dnevih imeti suhe noge dandanes, brez da bi strašil okoli v tistih zelenih/sivih klasič gumijakih.

 

Skratka, sploh če v službo pešačih ali kolesariš ti jih res TOPLO priporočam, meni se je v zadnjih dveh letih lastništva odprl svet. Prej je bila vedno vojna z dežnimi kapljami, pa kaj narediti s hlačnicami mokrimi do kolena pa noge vedno mrzle, zdej pa veselo skakljam okoli tudi po največji mokroti, ker mi le ta nič ne more

 

 

Viva Meier

Viva Meier  

član od: 20.12.2009

sporočila: 673

21. sep 2011 18:11

Aja kar se pa tiče tvojega vprašanja o vzorcih - jaz imam zebraste, se pravi bele in črne in se lepo kombinirajo z raznimi zadevami. Lani sem videla nekje take s cvetličnim vzorcem so mi bili tudi hudo všeč. Je pa nekaj variant bilo tudi nek diskreten viola karo, pa enobarvni... Je odvisno kaj tudi sicer nosiš. Če si bolj monokromatska, črna, temno modra, siva itd. bi ti priporočal kak pogumen vzorec, sicer pa mogoče kake enobarvne, da ni preveč informacij potem na osebi naenkrat

Viva Meier

iversonka  

član od: 3.7.2006

sporočila: 163

21. sep 2011 18:30

jaz imam črne Hunterke in sem z njimi IZJEMNO zadovoljna. popolne so tudi za zimo, ko je 'plundra', saj se dodatno kupijo še takšne posebne nogavičke, ki ti grejejo noge. še fotogafija: http://www.wastedtalent.com.ar/?tag=hunter-wellies.

iversonka

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

21. sep 2011 18:56

Omadona, tele hunterke al kaj že to je, so se pa tud meni zataknile za učko. Ampak, ko sem videla ceno - sem zadovoljna z mojimi bata škornji  - čeprav me bodo hunterke še kar dregale - kdo ve, morda me pa kdaj dregnejo tako močno, da....

lp

cervus

iversonka  

član od: 3.7.2006

sporočila: 163

21. sep 2011 22:49

@elaphus: prečekiraj na ebayu, mogoče kaka avkcija. se jih zna dobit zlo ugodno. sama sem jih kupila v londonskem harrodsu za mislim da okrog 60-70 funtov. ampak verjamem, da so dolgoročna naložba v prihodnost :)

iversonka

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

22. sep 2011 20:22

Jaz sem kupila ene z vzorcem škotskega kara. Dokler jih nimaš, jih ne uporabljaš. Ko jih pa imaš, jih pa natakneš za hudo močo.

Vendelina jr.

motovilčica  

član od: 29.12.2009

sporočila: 231

25. sep 2011 23:18

hvala. tele hunterke so res hude, ampak malo predrage za moje pojme. in mislim, da si bom tudi jaz omislila ene gumi škornje za najhujše dneve.

motovilčica

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

25. sep 2011 23:55

Ja motovilčica, saj to je pa celo tebi najbrž jasno, da boš s  takimi ali drugačnimi  welliji čofotala od mokre točke A do poplavljene točke B.

In se boš potem, srčno upam, preobula v svojo kakršnakoli že to je običajno obutev.

Če nisi ravno čuvarka škotskih mokrišč, najbrž tudi barjanka nisi, saj te dobro vedo kako se je treba obuti ob visoki vodi, gumijastih škornjev sploh ne potrebuješ.

Če že, pa brez zamere, motovilčica,  si jih boš za svoj vodni in drugačen nivo zlahka privoščila pri Bati.

 

nola

mimika  

član od: 7.1.2002

sporočila: 2107

29. sep 2011 22:03

Čas je za nakup nove večnamenske torbe. Kot večina žensk dnevno prenašam neverjetno količino artiklov  in zato potrebujem (in tudi kupujem) samo velike torbe. Torej potrebovala bi torbo, ki je posrečena kombinacija aktovke in velike ženske torbice, torbo, ki bi jo lahko imela za vse priložnosti (skoraj vse). Danes sem si že ogledala ponudbo v Mandarina Duck in Galerii Emporium. V prvi sem videla fino zadevo, ki je pa žal nimajo v črni barvi.

Na splošno se mi zdi, da ni kaj posebnega na tržišču. Da so si vse torbe, ne glede na firmo in ceno, zelo podobne. Jaz pa bi nekaj posebnega. Olbrish se mi zelo dopade, vendar pri nas te firme ni. Prek neta pa ne bi kupila nekaj, kar ne bi prej vsaj približno videla v živo. In od Olbrisha sem videla samo manjše (izjemno lepe) torbice.

Vesela bom vsakega namiga.

p.s. Vuitton me ne zanima:)

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

30. sep 2011 0:00

mimika, daj prilepi sliko torbice ali vsaj lin tiste, ki ti je bila všeč pri Mandarina Duck. Te bodo dekleta laže usmerila v pravo smer, pa še moja radovednost bo potešena

Vanja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti